Drage moje, evo Sabor raspravlja o novom zakonu pa ako mozete gledajte htv2.
Printable View
Drage moje, evo Sabor raspravlja o novom zakonu pa ako mozete gledajte htv2.
već sam luda čim sam počela slušat :evil: :evil:
govori ona roksa, plava...nemrem se sjetit kak se zove :evil:
Petir :evil: :evil:
bravo za Milanku Opačić :D :D
Slušam Petir i slabo mi je od nje :evil:
cure ne dajte se! i zapamtite da znate za sljedeće izbore.
sa sreća pa svi pljuju po njoj, ipak ima tamo i pametnih ljudi
i meni također.Citiraj:
Charlie prvotno napisa
Ma niš koristi od ove rasprave, bojim se...s takvima kao Petir se ne može konstruktivno raspravljati :(
Jao ovo bolje ne gledati...isuse Bože :evil:
Umjesto predstavnika crkve!!!!!!!!!
MARIJANA PETIR
Rođena je 4. listopada 1975. u Kutini. Završila Prirodoslovno-matematički fakultet u Zagrebu i Katoličko-bogoslovni fakultet u Zagrebu (VSS - profesorica biologije, teologinja).
pa kako ju nije sram :? :evil:
Hebranga isto treba zakucat u zid, jasno je rekao da HDZ neće podržat zakon, njemu je jasno koliko mi patimo, ali zakon ne rješava zloupotrebe, ne rješava administrativni dio i zadire u čitav niz prava djeteta.....nema dovoljno podzakonskih akata.... :evil: :evil: ma nemam uopće riječi osim što šizim, ima hrpu formalnih primjedbi, a jedna od njih je i da jedan klub zastupnika kao što je SDP ni ne može dati kvalitetan prijedlog zakona jer laički rečeno nemaju pojma
Neće oni nikada taj zakon podržati. Pa jel slušate vi to? Ja mislim da 98 % njih u saboru nemaju pojima o čemu se tu priča. :evil:
Prestrašno, većina nema pojma o čemu se priča, a niti ih je briga i sve se na kraju svodi samo na prepucavanje stranaka :evil:
Ja sam neki dan ostavila na njenoj web stranici (Petir), svoj komentar o njenom liku i dijelu :lol:
Naprosto se nisam mogla suzdrzati :mrgreen:
daj linkCitiraj:
tikica_69 prvotno napisa
Pogledaj pod rubrikom biografija.....
tikica_69 BRAVO!!!!
Sram me što uopće poznajem Petirku i što sam joj ikada pružila ruku.
Upravo pročitala tvoj komentar!!!! Svaka čast! Užasno sam ljuta i razočarana zbog svih koji nas ne podržavaju! Svašta bi im sasula u lice! Baš se pitam dal bi promijenili mišljenje da se nađu u situaciji kao i mi.
Baš bi im postavila pitanje...što bi ja osobno trebala poduzeti, s obzirom da se nisam rodila neplodna, nisam sama to odobrala, nego postoje liječnici koji me prije 8 godina nisu upozorili na to da će mi lijekovi koje su mi prepisali uništiti jajnike i da ću sa svoje 23 godine ući u menopauzu.
Kome da se žalim? Koga da tužim? :evil:
Nikome i nikog!!! Sretna sam što sam živa! Al u Hrvatskoj ne postoji klinika koja bi mi mogla pomoći da imam dijete!!!
A ima mogućnosti!!
Koja katastrofa i kako žalosno!!
ja ću zamislit da frojlajn petir ovo čita i svim Ženama koje su:
trudne uz pomoć MPO poslati veliki :love: i najljepše želje za doček njihove bebice :heart:
svima onima koje žive u iščekivanju + nakon MPO da taj znakić na trakici što prije dočekaju :love:
svima onima koje su već rodile uz pomoć MPO jedan veeeeliki :*
a frojlajn petir bi trebalo poslati milijune slika djece rođene iz MPO pa ju upitati gdje je znak MPO-a na njihovom čelu. :evil:
xCitiraj:
mama courage prvotno napisa
tikica69 samo naprijed!
Rasprava je vrlo šarolika i mislim da bi, ipak, iz svega ovoga moglo proizići nešto dobro - sve je manje argumenata protiv! Barem kada je tekuća rasprava u pitanju....
Iako Zakon neće biti pušten u drugo čitanje :/ Vladajuća će elita učiniti sve da svoj nacrt Zakona "dorađuje" slijedećih četiri ili više godina.....
A nama preostaje da i dalje štedimo svaku kunu za plaćanje postupaka, da se borimo s administracijom za ono malo prava koja će nam preostati nakon "reforme zdravstva", da idemo u inozemstvo i na kraju da se nadamo da će nam baš slijedeći postupak donijeti toliko željeno dijete! :love:
Bravo Štrigice!Citiraj:
štrigica prvotno napisa
otvorila stranicu i zatvorila.ajme koje zmijske oči ..uh
Nisam gledala raspravu, ali sam pročitala ovo: :(
Vlada protiv SDP-ovog Zakona o neplodnosti
SDP tvrdi da bi zakon o liječenju neplodnosti uvelike pomogao roditeljima koji danas žele djecu, uz napomenu da je onaj iz 1978. zastario, a Vlada poziva Sabor da ga odbaci.
"Vlada ne podupire SDP-ov prijedlog zakona o liječenju neplodnosti i postupcima oplodnje s biomedicinskom pomoći te poziva zastupnike da ga ne propuste u drugo čitanje, jer ga smatra nedorečenim i po predloženim rješenjima dvojbenim", izjavio je danas državni tajnik u Ministarstvu zdravstva Ante Zvonimir Golem u Hrvatskom saboru.
"Demografska slika Hrvatske je izrazito loša, više nas umire nego rađa, i ako se nešto u tom području ne napravi, za 30-ak godina Hrvatska će biti upola manja", poručio je SDP-ov zastupnik Mirando Mrsić. Istaknuo je da SDP predloženim zakonom želi zamijeniti zastarjeli Zakon o medicinski potpomognutoj oplodnji iz 1978.
"SDP-ov prijedlog, za kojega vjerujem da je u dobroj namjeri, potpuno je nedorečen", rekao je Golem najavivši da će Vlada svojim zakonskim prijedlogom, koji će "u najskorije vrijeme uputiti na javnu raspravu", puno bolje zadovoljiti standarde kontrole i kvalitete postupaka medicinski potpomognute oplodnje.
Vlada će, naglasio je, na sveobuhvatan način riješiti pitanja znanstvenih, moralnih, vjerskih i svih drugih aspekata hrvatskog društva u pogledu medicinske oplodnje.
Golem je istaknuo kako moderna medicinska znanost može činiti čuda, da je dokazala kako ulazi u područja koja nemaju granice, što je, naglasio je, vrlo tanko područje u kojemu, iako u najboljoj namjeri, postoji opasnost da znanost bude korištena kroz "manipulacije koje zaslužuju prijezir i osudu".
Na oplodnju se čeka i godinu dana, tvrdi Mrsić, pa su parovi prisiljeni odlaziti u inozemstvo ili odustati od djece.
"Točno je da nemamo zakon, ali donoseći ovakav zakon ne bi se uvelo reda, stanje bi postalo još gore", ocijenio je ustvrdivši kako je nužno ugraditi čvrst sustav kontrole i kvalitete u pomoći građanima u ostvarivanju jedne od temeljnih potreba – održavanje vrste.
Upozorio je da su se u postupcima liječenju neplodnosti do sada događale brojne zlouporabe, te da stoga Hrvatskoj treba zakon koji će onemogućiti da se takvo što događa. Treba osigurati da nema dvojbe čija je jajna ili sjemena stanica donirana, tko je odobrio postupak i tko je te stanice dobio, istaknuo je Golem.
SDP-ov zakon definira unutartjelesnu i izvantjelesnu oplodnju, na oplodnju s biomedicinskom pomoći pravo bi imali punoljetni i radno sposobni žene i muškarci koji su u braku ili u izvanbračnoj zajednici te par koji ne može očekivati da će začeće ostvariti spolnim odnosom, dok zamjensko majčinstvo nije dopušteno.
Iznimno bi se za oplodnju mogle koristiti jajne stanice darivateljice ili sjemene stanice darivatelja, u slučaju kada nema mogućnosti da do začeća dođe korištenjem spolnih stanica bračnih ili izvanbračnih drugova, a ne dopušta se zamjensko majčinstvo.
Postupke OBMP-a mogle bi obavljati samo one zdravstvene ustanove koje dobiju odobrenje ministra zdravstva, a na temelju mišljenja nacionalnog povjerenstva za OBMP koje bi trebalo osnovati.
Pravo na šest postupaka oplodnje na teret HZZO-a imale bi žene do 43. godine života (sada je granica tri postupka i 38 godina života), a u jednom postupku nije dopušteno unijeti u tijelo žene više od tri zametka.
Pohrana i čuvanje zametaka, jajnih i sjemenih stanica trajala bi najdulje do pet godina od dana pohrane, a duže od toga samo uz suglasnost povjerenstva.
mrak mi je pao kad sam pročitala boldano jer mi je jasno na koju će se kartu igrati...opet manipulacije, zloupotrebe, moral... muka mi je.
Cure moje, ne miriše mi ovo nikako na dobro. :(
Uh, dobro da ih nisam slušala samo bih se uzrujala. :evil: Žalosno je što se jedna takva osoba kao Petir uopće povezuje sa pojmom ženska prava.
Da mi je samo znati kad ćemo doći do tog nivoa društva da će se doći do kvalitetnog prijedloga zakona, koji ne samo da će ići na čitanje i raspravu već će ga veleuvaženi zastupnici i usvojiti.
Eto kako oni MPO doživljavaju...strašno i mračno područje u kojem znanost ne treba previše daleko plivati, treba tu postaviti granice, ajmo u srednji vijek. :oops:Citiraj:
Golem je istaknuo kako moderna medicinska znanost može činiti čuda, da je dokazala kako ulazi u područja koja nemaju granice,
Zaboravila sam izvor: http://www.net.hr/vijesti/hrvatska/p...0/0103006.html
"manipulacije koje zaslužuju prijezir i osudu" -nije li se upravo to desilo po zakonu iz `78?
Toliko se tužno osjećam, kao da smo građani drugog reda :( , kao da sam željela da mi za dijete treba mpo ,kao što dada napisa.
Zaista, ali stvarno zaista mi nije jasno zašto ljudi odlučuju o stvarima koje nisu probali (i dabogda nikad ni ne probali) i o kojima ne znaju mnogo. Ima li među tim dušebrižnicima ljudi bez djece i jesu li sigurni da ih moći imati kad ih jednog dana požele?
Zar je moguće da nitko nema malo suosjećanja, milosti, dobre volje da se zakon što prije donese?
Zar nije biti roditelj najljepša, najvažnija i najplemenitija stvar u životu?
Zašto oni koji već imaju djecu uskraćuju tu mogućnost onima koji ih ne mogu imati prirodnim putem?
Koliko je komplicirano napraviti zakon o MPO, za Boga miloga, zar ne bi njegova svrha trebala biti da pomogne parovima koji boluju od neplodnosti i to je to?
Ja vjerujem da Bog sve vidi i sve u životu se vraća i sve se plaća, kad tad.
Tako će i njima njihov jezik doći glave kad tak u ovom ili onom pokoljenju pa će se onda sjetiti svih nas koje su zakinuli i protiv kojih su govorili. 8)
Pitam se zašto me lovi smijeh i suze idu na oči???
Valjda od muke jer činjenica je da sam već navikla da me zakinu gdje god stignu, lupe po glavi čim stignu, izmuzu mi lovu, ne priznaju mi prava, hrvanje sa administracijom, HZZO-om, doktorima i ne znam sa čime sve ne, i još me netko pita zašto sam nervozna?!? Samo što više nisam niti nervozna već imam knedlu u grlu i u većini slučajeva dođe mi da plačem.
Lako se njima prepucavati, mi nismo prijetnja za društvo kao narkomani i alkoholičari pa da imamo xy puta mogućnost lječenja.
A to da jedna neudana žena, školovana u vjerskim ustanovama uopće o tome progovara je idiotarija kao i da se crkvu nešto pita.
Oni se boje manipulacija!!!!!????? Pa neka donesu zakone kojima će se strogo regulirati da nema mogućnosti i prostora za zaobilaženje istih, a mi ćemo očigledno i dalje keširati privatno i ljekove, i pretrage, i postupke (što kod nas što u inozemstvu).
Nek ih je sram. :evil:
Nisam gledala sabor, a možda i bolje jer bi se samo naživcirala...
Vidim po vašim komentarima da je Petirka nešta moralizirala... :evil:
E pa o njenom moralu i ponašanju cijeli Sisak priča već odavno i da ima i trunku karaktera izlazila bi u javnost sa škrniclom na glavi od srama... :evil:
Od takve osobe me komentari ni malo ne diraju, jer "nije bitno šta priča nego tko"...
Jedino je najžalosnije šta netko takav odlučije o mojoj sudbini :/
xCitiraj:
mama courage prvotno napisa
ako uistinu 5% parova ima problema s plodnošću i ako taj broj uistinu raste, onda bi se i ovi kvazimoralisti poput HSSovih oportunista, uspješnih preprodavača saborskih mjesta, trebali zapitati trebaju li im naši glasovi (5% više je za njih gubitnike samo san) ili je ipak bolje ulagati u pelješki most i arenu u zagrebu i ostale rukometne dvorane kojima mi smrtnici po završetku prvenstva nećemo moći pristupiti. joooooj.... :x
Gospođa Petir je nabrojala u svojoj biografiji toliko detalja, žao mi je da nije napisala i koju knjigu je pročitala, sudjelovanje na jednodnevnom seminaru navoditi u biografiju :shock:
Iskreno , žao mi je što živim u ovoj državi :cry: :cry: :cry:
Progoglaj malo IVF Italija Crkva :shock:Citiraj:
kbegicsi prvotno napisa
Evo upravo vidjela na Dnevniku isječak. :shock:
Nemrem vjerovati...moja susjeda od 80 godina koja ide u crkvu i nije završila ni osnovnu školu ima itekako pametnije i suvislije razmišljanje o MPO nego Petirka-kao "školovana" mlada žena...
Slušala sam vijesti na radiu101, na RTL-u i HTV-u vezano uz izvjaštaj iz sabora na ovu temu. Očekivano HTV jedini bez note zgražanja iznosi Petirkino mišljenje. Jedino se vidi na ustima gospođe Opačić kad kaže zgranuto "Svašta!". Svaka čast zastupniku SDP-a koji se javio da je njegovo dijete normalno, zdravo dijete. :heart:
sva sreća pa nisam ništa od toga gledala, samo bih se uzrujala a to mi ne treba.