Prednosti-nedostaci-prednosti..
ponukana danasnjim druzenjem na vezivnoj radionici :mrgreen: , otvaram topik za iskustva s razlicitim vrstama nosiljki. pocinjem sa svojima:
-marama: moja prva nosiljka, prelijepa 4,70m didimosica. prednosti: odlicno rasporedi tezinu, bez problema se moze nositi pogotovo beba a i vece dijete duze vrijeme bez ikakvih nuspojava, kicmobolje i sl, moze se potpuno poduprijeti i prekriti bebina glava--zastita od sunca, buke, opcenito vanjskih utjecaja, mogucnost saginjanja dok bebina glava stoji cvrsto na mjestu itd, mogucnost razlicitih polozaja--kolijevka (od rodenja), prsa o prsa, ruksak.. nedostaci: kad se odveze krakovi se vuku po podu, pretopla za ljeto, duze se "instalira" i podesava od ostalih.
-sling: prekrasni piksi tirkizni, s torbicom prednosti: izuzetno praktican, pogotovo za po doma i stavi-izvadi situacije (npr. kad moras dosta puta vaditi bebu iz auta, nositi, vracati nazad u auto i tako par puta), odlican za ljeto jer nije predebel, "instalacija" u sekundi--samo se prebaci preko ramena, mogucnost razlicitih polozaja, beba od rodenja itd. nedostaci: kod zivljih beba se izvlaci onaj dio izmedu nogu (imala sam par puta dojam da ce k. ispasti van kad se izritala par puta), preveliko opterecenje na jednu stranu za dugotrajnije setnje kod tezih/starijih beba.
-mei tai: isto prekrasan, isto piksi, ali ne znam ime prednosti: strasno udoban za nosenje teze/teske djece, od oko 5 mjeseci nadalje, cak udobniji od marame, lako se veze, odlicno drzi--nema onog popustanja, rastezanja materijala. nedostaci: gornji krakovi se vuku po podu kad odvezes (osim ako ne izmislis fintu kao ja :mrgreen: ), nije tako "zatvoren" kao marama pa bebi znaju ispasti rukice dok spava ili joj glava nema tako cvrst oslonac (isto prilikom saginjanja, glava pada), nije za bebe mlade od 5 mjeseci ili kasnije.
sumarum: kombinacija svih triju nosiljki mi je idealna, nije mi zao niti jedne lipe koje sam na njih potrosila.
kako je kod vas, nosaci? :heart: