navela sam samo dio onoga što meme muči.od kada sam rodila ne pamtim kada sam se najela,jer nemam upće apetita,svega sam imala samo dvije mensruacije a kćer je stara 10mj.,ima li koja mama u sl.situaciji???? :? :? :?
Printable View
navela sam samo dio onoga što meme muči.od kada sam rodila ne pamtim kada sam se najela,jer nemam upće apetita,svega sam imala samo dvije mensruacije a kćer je stara 10mj.,ima li koja mama u sl.situaciji???? :? :? :?
Ako dojiš to je potpuno normalno.
Meni je menstruacija došla još kasnije.
Depresija me isto ponekad lovila.
Manjak apetita NIKAD. :mrgreen:
ja svoju curu ne dojim :cry:
Ivana m.m :love: .Ja svoju curu dojim,imam skroz neredovite menstruacije,u biti imala sam samo jednu pravu u ovih 6mj.i to kad smo bili na moru,a sve ostalo je nekakav smećkasti iscjedak više puta na mjesec.Ima li netko sa takvim problemom?Depresija me ne lovi baš previše,više je to premorenost uz dvoje male djece,a što se tiče apetita dovoljno je reći da jedem non-stop :mrgreen:
Ivana, jesi li jako mršava? Možda ti se zbog toga poremetio ciklus. Jesi li razmišljala o tome da napraviš krvnu sliku, malo provjeriš željezo...da vidiš u kakvom si stanju fizički? Možda se loše osjećaš zbog manjka željeza i viamina, što je lako moguće ako već 10 mjeseci ne jedeš kako spada, brineš se za bebu, tko zna koliko spavaš...
divljanje hormona je normalno nakon poroda, ali tvoje dijete je već osam mjeseci.... Možda da stvarno odeš kod doktora....
Ja svoje dijete dojim, a mengu sam dobila naravno odmah prvi mjesec i redovita je kao urica....ne bi mene to zaobišlo jedan mjesec..nema šanse :roll:
A što se hranjenja tiče....samo bi jela. To je valjda od dojenja. Kažu svi od dojenja odlaze kile, a ja se samo debljam. Malo sam dobila u trudnoći, pa sad nadoknađujem :mrgreen:
moje djete ima 10mj.bila sam kod dr.dobila sam 3 tableta iništa kako sam i ja med.sestra imala sam doista super ljude oko sebe dijag.mi je hipotireoza,i anorksija izgubila sam 23kg,i sada jedem po malo al opet gubim na težini,nisam jako anorek.ali jesam neznam kako objasniti,a najgore je što ne ovuliram a htjela bi još bebača imat danas sutra al ko zna ima svoju curu i brinem o noj,a spavam jako malo
Jedan simptom hipotireoze je debljanje jer se smanjuje brzina metabolizma , usto jos dolazi pospanost, umor , dekoncetriranost, zaboravljivost...
Kod anoreksije je uobicajen izostanak mjesecnice,kao i umor, depresija..
Ajde ,posjeti psihologa ili psihijatra , napravi sve ostale pretrage ( hormoni , krv) i vidi odakle ces pocet s ljecenjem. Sto prije!
pa nisam luda da idem psihićima!imama sve simptome osim debljanja!obavila sam sve!
jesi li dobila terapiju za hipotireozu?
ako jesi, mozda to pomogne i krene na bolje :)
Nitko nije rekao da si luda! http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...t2ID=&Show=907Citiraj:
ivana mlada mama prvotno napisa
Procitaj tu malo! Osim hormonalnih problema mozda ce ti biti lakse razgovarati s neki neutralnim ko ce te znat ispravno savjetovat i dat ti podrsku. :)
na ovo moram odreagiratiCitiraj:
ivana mlada mama prvotno napisa
nisu ludi svi oni koji idu psihicima...
psihic ne mora biti psihijatar, moze biti psihoterapeut koji ti moze pomoci oko depresije. depresija moze biti posljedica ne samo nepravilne prehrane jer ti tijelo ne dobiva sve sto treba pa tako nastaje neravnoteza, vec i cijelokupnog okruzenja - iako je proslo 10mj dolazak novog zivota u obitelj je VELIKA promjena i moze itekako utjecati na tvoju psihu. razlika izmedju psihijatra i psihoterapeuta je u pristupu i nacinu lijecenja - psihoterapeuti ce probati pomoci bez lijekova...
probaj pronaci dobrog homeopata ili ayurvedskog lijecnika jer su to lijecnici koji lijece sve - cijelu osobu, a ne simptome.
~~~~~~ ozdravilice da sto prije budes sto bolje
Kakvo ti je stanje u kuci sa muzem? Imas li inace nekakvih problema u zivotu sto ti otezavaju da se usredotocis na svoje dijete i cinjenicu da je zivo/zdravo?
Ako nemas potporu emotivnu osobe koja zivi s tobom moze se desiti da zivis u teskoj tjeskobi... koja se cesto mjesa sa depresijom. Moj savjet ti je da pronadjes nesto sto ce ti dati oduska,,.. ples, vjezbe, cigara/kafa, izlazak napolje,
A apetiti ti je usko povezan sa tjeskobom.. ja sam to imala kad sam rodila i tjerala sam se da jedem... sjecam se stavim kasiku u usta i krenem da to izbacim i nasilu vratim u grlo... strasno, ali sto se mora mora se zbog bebe i dojenja. NIje lako biti majka samo to razumiju druge zene koje su rodile. Vjerujem da nijedan savjet ti nece iskreno pomoci, samo ti preostaje da se molis Bogu da ti pomogne i da nam se razveselis!
Jako mi se svidja savjet od Saska7!!!!! Ovo bi ja licno uradila i to odma, nebi cekala ni sutra!