Imam dva paketića ricotte, i ne znam kako da ih potrošim (a da to nije nutella cheesecake). Imate li ideju?
Printable View
Imam dva paketića ricotte, i ne znam kako da ih potrošim (a da to nije nutella cheesecake). Imate li ideju?
A ja ti došla reći da praviš nutella cheesecake... :mrgreen:
:lol: Ma to mi je zadnja solucija, nekako me ne privlači kombinacija nutela+sir :/ . A čudan je taj sir, nekakav slatkast, drugačiji okus sam očekivala, i sad mi čuči u frižideru i ne znam šta ću s njim.
evo isto od anek
http://anainspiracija.blogspot.com/s...&max-results=7
izgleda mmmmmm..., al ja nisam nikad radila, ak se ti odlučiš, javi kakvo je :)
ja dodajem u salatu, npr. zelena salata, radič, kukuruz...bla bla i ricotta. baš bude fino :mljac:
jedem je i s marmeladom. pomiješam malo ricotte i malo domaće marmelade (od sveki, jako slatka, ricotta je super ublaži...)
dodajem i u rižoto od povrća, na kraju pred serviranje...
jedem je i na kruhu, npr. za doručak ili večeru, kao namaz...
ručak: kuhano povrće i prilog ricotta
u principu s njom možeš sve što možeš sa skutom...
ja je obožavam :heart:
E to je već nešto sasvim drugo :D . To mi se sviđa, jedino trebam nabaviti borovnice, a i kekse. Mislim da ću to napraviti, svakako javim kako je ispalo, andrea, hvala. :*
ti bi slano ili slatko?
Svejedno, samo taj sir je slatkast, kako ču s tim nešto slano?
talijani imaju hrpu "slanih" recepata s ricottom.
od tortellina sa špinatom i ricottom, do rižota s bundevom i ricottom, špageti s pršutom i ricottom, stavljaju je i na pizzu...
npr. na malo putra stavis cesnjaka i naribanu tikvicu, malo podinstas, pomijesas s ricottom (ili mascarponeom).
i tjestenina.
fino je, i jako brzo gotovo. ne smeta sto je slatkast sir.
i ona torta od mc od sira je jako fina, i pase ricotta u nju.
Ili izdinstas poriluk, tikvice, balancane i papriku, tocnije zapeces sve te komadice povrca, dodas pelate i pred kraj umijesas ricottu (2-3 vel.žlice), posebno skuhas pastu. To je neki sicilijanski recept kojeg mi je MM ovo lito donio doma, i odlican je.
Ili izdinstas poriluk, tikvice, balancane i papriku, tocnije zapeces sve te komadice povrca, dodas pelate i pred kraj umijesas ricottu (2-3 vel.žlice), posebno skuhas pastu. To je neki sicilijanski recept kojeg mi je MM ovo lito donio doma, i odlican je.
daj meni :mrgreen:
ja volim lazanje sa špinatom, ricottom i pinjolima ili
lazanje sa bundevom, ricottom i bučinim košticama
a možeš i napraviti palačinke pa u ricottu dodati šećera, limunove korice, jaja i grožđica pa ih zapeći.
:mljac:Citiraj:
Mum2Be prvotno napisa
ovo se može kupit i gotovo, mislim da je barilla, umak s ricottom (naravno da je puno ukusnije kad sama napraviš).
Kod mene nitko ne voli tjesteninu sa sirom, tako da mi to nije ni palo na pamet.
Kako god... :mrgreen: aneeeek, kupila sam miješano voće (kupin, malina, crveni ribiz, višnja, jagoda, jedino borovnicama ni traga) za ovu tvoju finu torticu, jel može to?
Napravila ja jučer tu tortu s ricottom i s navedenom kombinacijom bobičastog voća. :) Fino je, iako malo neobičnog okusa. Liznula sam smjesu pred pečenje - prefina. Mojoj kćeri nejelici se jako sviđa, jutros prije vrtića je smlatila čitav komad :shock:
Eh da, ne znam zašto mi se iz kalupa nešto cijedilo (to je onaj okrugli na spajanje), mislim da se to maslac cijedio ili možda šumsko voće , padao naravno na užareno dno pećnice, cijela kuhinja mi je bila puna dima. :/ (trebala sam ispod stavit tepsiju pa bi se sigurno manje dimilo, ali nisam se sjetila). Na vrhu mi ništa nije popucalo, nisam ni stavljala marmeladu.
Evo fotki: http://public.fotki.com/Dijana26/slikice/dsc00644.html
Evo papam za doručak, i mogu reći, ovako ohlađeno je JAKO fino. :mljac:
Evo jedan receptić iz moje kolekcije francuskih kolača. Super je za ovo doba godine.
KOLAČ OD ORAHA I RICOTE
Sastojci:
30 dkg oštrog brašna
25 dkg ricote
3 jaja
20 dkg šećera + 1žl šećera (staviti na stranu)
8 dkg sitno sjeckanih oraha
10 dkg maslaca
Naribana kora 1 naranđe
1 prašak za pecivo
1 vanili šećer
Malo soli
Postupak:
Pečnicu ugrijati 10min prije na 200°C.
Kalup promjera 25cm namazati maslacem i brašnom
U posudu staviti omekšani maslac sa 20dkg šećera i dobro izmixati. Dodavati jedno po jedno jaje, dodati ricotu i vanili šećer, dobro izmixati.
U drugu posudu staviti brašno, sol, pecivni prašak, dobro promiješati i prosijati kroz sito. Dodati prethodnoj smjesi. Dodati koricu naribane naranđe i polovicu sjeckanih oraha, sve brzo promiješati (može i mixerom).
Staviti u prethodno pripremljeni kalup, površinu izravnati i zatim posipati 1 žlicom šećera i ostatkom nasjeckanih oraha.
Staviti peći na 180°C, 55min -1h.
Pije nego se vadi iz kalupa, dobro kolač ohladiti. Jede se sobne temperature.
Uz njega poslužiti neku kremu po želji ili prijedlog....
ENGLESKA KREMA
Sastojci:
dijana, ooodličnooo ti izgleda tortica :klap:
radim sljedeći tjedan !
Mogu ti reć andrea da torte skoro više nema, mala je sinoć triput tražila repete, a četvrti put sam joj odbila. :mrgreen: . A jučer sam pekla pizzu i zaboravila da je rerna zapečena, pogađate, opet je kuhinja bila u dimu :roll: