Zanima me da li je potrebno iskljucivo dojenom djetetu od 2 mjeseca koje jako dobro napreduje, lijepo raste i dobiva na tezini, potrebno davati zeljezo? Dajem vitamin D svakodnevno. Pedijatrica mi je propisala zeljezo u kapima, bez vadjenja krvi.
Printable View
Zanima me da li je potrebno iskljucivo dojenom djetetu od 2 mjeseca koje jako dobro napreduje, lijepo raste i dobiva na tezini, potrebno davati zeljezo? Dajem vitamin D svakodnevno. Pedijatrica mi je propisala zeljezo u kapima, bez vadjenja krvi.
to mi je bezveze, davati bez vađenja krvi... :(
nije.
Mi smo sa 6 mj kontrolirali željezo jer navodno beba do 6 mjeseci ga ima od majke.
D vitamin sam davala jedino ako nije bilo sunca šta je rijetkost u Dalmaciji.
mi smo dobili željezo sa 3 mjeseca, jer je bio bolestan pa smo vadili krv i pokazao se manjak. iskreno, ne dajem ga baš preredovito. D3 dajem kad ne idemo van i nema sunca, znači nekad da, nekad me...
I meni se cini da mi je pedijatrica htjela samo uvaliti neki svoj lijek za koji dobiva proviziju, s obzirom na to da nije vadila krv, i da mi bebica jalo lijepo napreduje........
Hvala na brzim odgovorima i misljenjima
Moja tromjesecna beba se sprema na mali operativni zahvat, pa smo prije toga vadili krv. I ispostavilo se da joj je hemoglobin 117, a normalno je od 120 navise. Pa mi je pedijatrica rekla da joj, nakon sto se oporavi od operacije, pocnem davati zeljezo, i to pomijesano s cajem ili vodom i vitaminom C. Meni je to malo :/ , tj. radije bih pricekala s tim recimo do nekih 5 mjeseci, kad bi mogla pomalo pocet s dohranom, pa bi vitamin C dobivala iz voca, a i vodu bi trebala pocet piti. Nekako se grozim tako malom djetetu davat vit.C, jer znam kolilo meni uvijek digne kiselinu u zelucu (koliko god inace zdrav i blagotvoran bio).
Sto vi mislite o tome?
Mislim da je 120 granica za zdrave muskarce mesojede. A da se za bebe tolerira i manje.
palagruža po nekim tablicama za tromjesečno dijete minimum je 115.
marta i Mamita, hvala vam na Brzim odgovorima. Zasad Ferrum Lek ostaje u ormaru :)
Marin je isto bio blijed i imao nizak hemoglobin na izlasku iz rodilišta.
Nisam mu davala, i ja imam jako nizak, pila sam ga stalno, pa je valjda i njemu kroz mlijeko dolazila jača koncentracija.
Inače, znam šta željezo čini probavi, nebi to nikad dala maloj bebi.
bljedilo ništa ne znači nek te ne zavara
Palagruža bebi od 3 mj je donja granica Hb 100.
Evo ti link:
čitanje nalaza
mi smo KAO dobili neko njemačko koje ne uništava crijevne resice, morali smo naručivati na dolcu. uglavnom, kako i ja imam manjak željeza od poroda i ne uspijevam ga hranom nadoknaditi ja pijem dodatak a njemu dam tu i tamo, zaista rijetko jer mi je pomisao da se zatvori i začepi i unište mu se crijevne resice (ukoliko nije istina da ovo to ne čini) pregrozna. sad, pitanje je da li uopće ima smisla davati i tako kad ne dajem redovito
imenjakinjo, odlican ti je ovaj link.Citiraj:
M.a.r.t.a prvotno napisa
M.a.r.t.a - hvala ti do neba!
Prema ovom tvom linku, dijete mi ima savrsen nalaz. Ne dajem zeljezo ni u ludilu.
bas...meni je isto bezveze...ja cak ni d vitamin nedajem redovito :oops:
pazim na sunce i to je to