-
ubod komarca
jucer je Ninu piknuo komarac u obraz.
prvo je bio onako normalan pristic, crveni, koji ju je svrbio...
navecer je kao malo sve naraslo, i pocrvenilo
ujutro mi se cinilo isto ko i sinoc
a kad sam danas dosla doma s posla, sokirala sam se, dijete mi izgleda kao da joj se upalio zub, cijela strana natecena :shock: , crveno, i svrbi ...
nije tvrdo, kaze da ju ne boli, ni iznutra ni ta kvrga vani
jel moguce da je to nekakva alergijska reakcija na komarce?
sutra idemo doktorici zbog neceg drugog, pa ce i ovo pogledati
mazala sam joj samo sa Flonidanom da ju manje svrbi, nije dala staviti nikakav oblog
-
Vjerojatno je alergijska reakcija na ubod. Moj Fran isto tako užasno reagira i isto ne odmah već idući dan. Njega je prije nekih mjesec dana ugrizao za očni kapak i sutradan mu se cijelo oko zatvorilo. Morao je dobiti inekciju Dexamethazona i dobio je Rinolan sirup za alergije. Neki dan ga je ugrizao za obraz i isto mu je cijela ta strana lica natekla. Taj cijeli da nsam mu davala(3 puta) Rinolan sirup i prošlo mu je. Mrzim lijekove, ali za ovo nam ne pomažu nikakve masti ili bilo šta slično osim lijeka protiv alergije. :(
-
Ivančice, pa kao ti i Fran izdržite ljeto u Osijeku, s takvim užasnim reakcijama na ubod komarca?
Htjela sam još dodati na ovo da se može javiti i alergijska reakcija na malatonin ( ili bilo što čime špricaju komarce) jer oni koji prežive zaprašivanje onda prenose prilične količine kemikalija prilikom uboda.
moja djeca imaju normalne reakcije na ubode komaraca, ali ako smo slučajno u gradu kada ih špricaju, onda se reakcije puno veće i teže prolaze. Također sam čula ( što nije provjereno) da djeca s godinama stvaraju imunitet , pa su kasnije i reakcije blaže.
Ne preostaje nam ništa drugo nego ih dobro obući, staviti kapice na glave ili ako su u kući mrežice na prozore....
-
Ma ne znam Alma kako izdržimo, strašno. Imamo mrežice na svim prozorima, kad idemo van a ima beštija, moramo se dobro našpricati s Dr.Beezom.
Najgore od svega je to što ih ima i na moru, pa kad odemo tamo isto ga izgrizu. Ali barem nije baš tako jaka reakcija kao s ovim slavonskim. Jedino što bude sav izgrižen jer su ti morski neki mali i brzi, pa ih ne možeš uloviti i cijelog te izgrizu npr. jedan po noći. :(
Alma, jesi ti bila možda na pregledu sjedalica u subotu?
-
Ivančice,
Naravno da jesmo, ali smo došli oko 11 i brzo smo bili gotovi, nekako se zagužvalo, pa smo pokupili djecu i nestali....
A onda na sastanak kod kompe nisam stigla...Nikad ne mogu isplanirati vrijeme poslijepodne kad to ovisi o klincima i tati...Al javi mi kad se ponovo skupljate !
-
ja svoje cure mažem lavandinim uljem čim primjetim da ih je komarac ugrizao upravo zbog tako burne reakcije....
-
danas se sve malo smanjilo (iako jos uvijek izgleda too much za ubod komarca od prije skoro 3 dana)
dokica je dala Rinolan sirup da popije navecer jednu zlicicu, tj. svaki put kad bude tako jaka reakcija
-
Mi ubod odmah namazemo sa sinopen kremom i sve je ok.Krema je upravo za sprecevanje alergije na ubode insekata.