Edukativna slikovnica o novcu
Meni bi trebala preporuka za slikovnicu o novcu.
Vidjela sam jednu Egmontovu, Disney, kombinirano je ucenje na sat i ucenje o novcu.
Ucenje na sat smo manje-vise svladali, za to imamo i jednu drugu slikovnicu koja nam je bolja od ove Egmontove, prolistala sam ju (to je ova: http://www.egmont.hr/izdanja.asp?tip...1&izdanje=1091).
E zna brojati, zbrajati i oduzimati, medjutim kad je novac u pitanju, njoj je to sve 'novceki' i ne vidi vrijednost novca kao nesto pojedinacno (primjer cokolada = 1 €). Ako joj das 200 Kn da ode platiti cokoladu, ona ce predati to i nece ocekivati nista natrag (blago prodavacici :lol: ), osim ako joj kazem da ce joj teta prodavacica vratiti, pa onda (poslusno moje :mrgreen: ) ceka.
Pritom joj je jos i zbrka u kasici - ima mis-mas i centa, i lipa, i kuna, i eura.
Kad uzmem u obzir da ce mozda druge godine u skolu, bilo bi mi bitno da to osnovno nauci.
Treba mi nesto edukativno, zabavno i cisto pocetnicko o novcu, trazim tako nesto online, medjutim nisam naisla na nista, a kako rekoh, ta Egmontova mi se nije bas dopala...