-
kad je vrijeme?
:bye: pozdrav!
Mi smo par (oboje na pragu tridesete) koji se već 2-3 godine bori s neplodnošću, probali smo 2 puta IVF, neuspješno... Nismo još odustali samo se sve češće rađa pomisao o usvajanju.
Zanima me kakva su vaša iskustva, koliko ste čekali svog :saint: ?
Da podnesemo zahtjev već sad?[/b]
-
Dobrodošla, Chloeee! :)
Nadam se da će vam se želja za djetetom ostvariti uskoro, na ovaj ili onaj način.
Ovdje smo govorili o čekanju http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=66086
a prosurfaj i po cijelom podforumu, naći ćeš korisinih informacija.
Da li ćete napisati molbu već sada, to procijenite sami. Ako vam je odluka o posvojenju potpuno sazrela i "sjela", onda je dobro vrijeme za molbu. Sretno!
-
Hvala! :)
Vidim da se spominje podnošenje zahtjeva, kakvog? Što mi ide u prilog?
I ima još jedna stvar koja me zbunjuje, bebu dobijete na posvajanje ili skrb?
-
Da bi postali kandidati za posvojitelje morate napisati molbu vašem Centru za socijalnu skrb, nakon čega će vas oni pozvati na razgovor i psihotestiranje. Nakon završene obrade čeka vas angažman slanja molbi na sve ostale centre u RH, zivkanje centara, informiranje i sl.
Posvojenjem se stvara neraskidiv odnos roditelji-dijete, dakle imate sva prava i obaveze kao i biološki roditelji i djeca.
Davanje djece na (privremenu) skrb naziva se udomiteljstvo, a udomljava ju se ona djeca čijim roditeljima nije oduzeta roditeljska skrb, nego su trenutne okolnosti takve da se oni o djeci ne mogu brinuti.
Predlažem ti da odeš na neobavezni razgovor s nekim iz tima za posvajanje u vašem CZSS, pitaš sve što te zanima te onda na temelju tog razgovora ti i tvoj suprug promislite o svemu.
-
Čokolada ti je odgovorila na pitanja a ja ti želim što prije susret sa :saint: (na bilo koji način) :heart: !