vremensko tjajanje dojenja
:? imam bebu od 2 i po mjeseca i do sad je sve bilo uredu sa dojenjem međutim zadnja 2 dana siše na jednu stranu najviše 5,6 min. toliko i na drugoj i neće više. hranim ju kad traži a to je svaka 2 do 2,5 sata i čini se zadovoljna.
je li moguće da za tako kratko vreme popije dovoljno mlijeka, da li da se izdajam jer se bojim da će mi se smanjiti proizvodnja mlijeka?
napominjem da je prije sisala po pola sata najčešće i do 45min. odkud sada takav preokret jer sve radim isto nismo promjenile ni način i mjesto dojenja.
ima li tko kakav savjet? :?
Re: vremensko tjajanje dojenja
Citiraj:
kaillasa prvotno napisa
:? imam bebu od 2 i po mjeseca i do sad je sve bilo uredu sa dojenjem međutim zadnja 2 dana siše na jednu stranu najviše 5,6 min. toliko i na drugoj i neće više. hranim ju kad traži a to je svaka 2 do 2,5 sata i čini se zadovoljna.
je li moguće da za tako kratko vreme popije dovoljno mlijeka, da li da se izdajam jer se bojim da će mi se smanjiti proizvodnja mlijeka?
napominjem da je prije sisala po pola sata najčešće i do 45min. odkud sada takav preokret jer sve radim isto nismo promjenile ni način i mjesto dojenja.
ima li tko kakav savjet? :?
Ovo boldano: zašto joj mjenjaš stranu nakon 5 - 6 min?
Ako siše tako kratko, a ti imaš dojam da nije posisala dovoljno, nemoj joj odmah nuditi drugu dojku, ponudi joj opet istu.
I tako stalno unutar 2-3 sata - uvijek ista.
Jer ako stalno mijenjaš strane dobiti će samo ono vodenastije mlijeko koje je na početku, a do masnijeg neće doći.
Obzirom na popiškene i pokakane pelene, ide vam dobro.
Naši su podoji npr. iz početka trajali 10 - 15 min. da bi već sa 2 mj. aktivno sisao točno 4 minute i tako je i dan danas.