Koristi li netko kao neutralni, svakodnevni šampon ili kao tjednu/mjesečnu terapiju?
Što možete preporučiti iz prve ruke?
Hvala.
Printable View
Koristi li netko kao neutralni, svakodnevni šampon ili kao tjednu/mjesečnu terapiju?
Što možete preporučiti iz prve ruke?
Hvala.
Ja znam dobar za seboreju ako to spada u istu kategoriju.
MBee, koji?
nemam psorijazu, ali imam strava osjetljivo vlasište i kad sam pod stresom (stalno) je gore..
pred mjesec dana sam otkrila u ljekarnama Ducray i to mi je preporod. Glavu tj kosu perem apsolutno svaki dan i porije me znala svrbit glava pa bi se drapala do krasti. S ovim šamponom je to nakon tjedan dana nestalo i sad mi je skroz ok.
eto, ako pomaže..
MM je koristio Ducray ali njemu recimo nije pomoglo za seboreju a sad koristi Artego extracto care (šampon je protiv peruti) + ampule (sve nestalo u trenu).
Ja sam sve strpala u isti koš, a da sam razmislila sjetila bih se da bi se to vjerojatno moglo zvati seboreja, ta suhoća i prhutanje vlasišta.
Psorijazu nema, sva sreća (to ja za sina) ali ima neurodermitis.
Počeo je svakodnevno prati kosu i vidim da mu se strašno ljuska vlasište, a bome se i crvenjeti počelo. Kako on nema milosti, grebe se do krvi.
Inače mu je koža koma suha, zimi neizdrživo osjetljiva. Stavlja si parfem po vratu i točno na tim mjestima ima ekceme koji se ne daju maknuti već tjednima. :(
Znači Ducray. To dolazi sigurno u bočici od 150 ml, jeli tako?
I s njim pereš svakodnevno, Sun?
Da, svaki dan perem, ja jednostavno ne mogu izdržati da ne operem.
I točno ovako kao i tvom sinu mi se pojave ekcemi od tih nekih agresivnih stvari kao što je parfem.
Meni je Ducray spas. Slučajno sam ga otkrila jer jmi prijateljica radi u apoteci pa mi daje razno razne uzorke.
Postoje dvije vrste, ja uzimam onu za osjetljivo vlasište - taj je šampon bijele boje, dok je onaj drugi proziran. Košta oko 70 kuna, sad sam nedavno u Italiji našla i veliko pakiranje.
Možda da probate tražiti u a'poteci uzorak pa da isproba. Ja sam osjetila olakšanje već nakon par dana.
Kad perem kosu onda si tu pjenu razmažem i po licu i dekolteu, baš mi ful paše taj šampon. ..
Sad sam ga nahvalila kao da radim za njih, ali fakat mi je olakšao, probala sam dosta toga prije i uvijek isti problemi.
MBee, onda je Artego baš namijenjen za psorijazu ili isto seboreju?
Puno ti hvala, Sun. Idem danas u ljekarnu pa ću i ja uzeti taj Ducray bijeli. Dok je bio mlađi uzimala sam mu Dercos, sad mislim da ga uopće nema na tržištu.
Ma pitam kolika je mililitraža jer on stvarno nema kompas kad stisne bočicu, :roll: ali će ga nabaviti za ovu prigodu. :x
uf ne znam ti odgovoriti na to s militražom, ja sam od onih koji ne znaju ništa procijeniti odokativno (rekao bi MM oko puta pi)
ali podosta se pjeni pa nije potrebno puno ga stavljati.
A ako mu bude super kao što je meni mogu ti pokušati idući put u italiji nabaviti za iste pare veliko pakiranje pa poslati
Jao, bila bi tako dobra? :love:
Prvo ćemo ga isprobati, pa kad i ako budeš išla za sebe, preporučam se. :)
AM, ja imam grozno vlasište.
Otkako imam Vichy Dercos šampon protiv peruti, super mi je.
Kod mene je riječ o seboreji. Dermatologica mi preporučila ovaj šampon i kremu od Bio Derme, Sensibio, tako nekako...
Sad sam išla malo čitati o Ducrayu, pa vidim da smo mi već kupovali neke stvari iz njihove kolekcije (Pierre Fabre) za njegu kože, A Derma je bila.
Probat ćemo prvo s njim.
Anci, hvala. :*
Čekaj, jeli to krema baš za vlasište ili njegu lica i vrata?
ja stavim i na vlasište i po rubu skalpa :mrgreen:
ja imam uz rub kose pa tu namažem
tako mi je žena rekla
Aj kad vidiš kako se točno zove, pa mi napišeš, pliz.
Jel nije jako masna, onako sjajeća? Jel ako je, neće se htjet mazat.
http://www.ljekarna-bjelovar.hr/Eduk...2/Default.aspx
:roll: stvarno se nekad pravim nevješta.
Našla sam, idem vidjeti šta ima. :*
Nije masna uopće.
Lagana je :mrgreen:
http://www.pharmatheka-consult.hr/Bioderma.html
Klikni lijevo na Sensibio
Moja je ona Sensibio DS
oduvijek imam psorijazu i oduvijek koristim dječje šampone za kosu.
Eucerinovi su sasvim ok
Uriage...sasvim OK
Ali meni najviše pašu dječji šamponi od Bubchena ili Nivee
e da taj dercos je isto navodno dobar, nisam nikad probala, ali čujem da ga hvale
Ima neka krema za psorijazu od Pere Anticevica "Api-herba" Draskoviceva 60,al dalje ne znam (cula na TV)
Moram pohvaliti Ducray. Probala sam taj za osjetljivu kozu kad se nisam mogla rijesiti suhoce vlasista, svraba i nekakve cudne prhuti i stvarno mi je pomogao. Jos uvijek ga koristim svako toliko, kad zagusti.
Za psorijazu je mom tati pomogla krema Labolan sad su mu laktovi k'o u bebe.
Kupila Ducray Elution, 200 ml. 56,60kn, za početak. :)
Gdje to? Nisam nikad prosla ispod 70-ak...
U Dvoržakovoj ljekarni u ulici Slavenskog, u Prečkom.
I ja sam se iznenadila.