THE MID-ATLANTIC CONFERENCE
ON BIRTH AND PRIMAL HEALTH RESEARCH
26th- 28th February 2010
The Canary Islands Convention Centre. Las Palmas
~ latitude 28
Printable View
THE MID-ATLANTIC CONFERENCE
ON BIRTH AND PRIMAL HEALTH RESEARCH
26th- 28th February 2010
The Canary Islands Convention Centre. Las Palmas
~ latitude 28
Cijena participacije uplacene do kraja prosinca je samo 95 eura
wow, kad bi mogla... :)
zaista mala kotizacija ako se uplati do kraja prosinca.
to je za 2010 ili 2009?
2010.
hvala
Jel to sigurno nije neki teži hoax? Mislim, malo mi je bilo neobično kad sam pročitala ove dvije rečenice:
''The location of the conference in the middle of the ocean'' i
''ridiculously low fare until December'' -
nekako mi to nije baš znanstveno-konferencijski vokabular :mrgreen: .
A onda mi je od neobičnog postalo čudno nakon sljedećih stručnih naziva ozbiljnih znanstvenih radionica:
''Medical genetics for dummies''
''How do ward routines influence behaviour/health of coming generations'' (Erm... ?!!) i najbizarnijeg, da ne velim pomalo degutantnog naziva radionice
''To cut or not to cut, that is the question''.
Jel to sve za.bancija ili ko je tu lud? :?
Pa Kanari i jesu otok u Atlanskom oceanu, a ostalo...moderni marketing pretpostavljam.
sto ti je tu tocno cudno?Citiraj:
A onda mi je od neobičnog postalo čudno nakon sljedećih stručnih naziva ozbiljnih znanstvenih radionica:
''Medical genetics for dummies''
''How do ward routines influence behaviour/health of coming generations'' (Erm... ?!!) i najbizarnijeg, da ne velim pomalo degutantnog naziva radionice
''To cut or not to cut, that is the question''.
Jel to sve za.bancija ili ko je tu lud?
Pa čudno mi je da se ozbiljne znanstvene radionice zovu takvim nazivima, zvuči mi kao nazivi koje bi izmislili recimo Penn&Teller u svom Bullshit!u :mrgreen: . Ili u najboljem slučaju Oprah za svoje američke gledateljice. S tim da mi naziv ''How do ward routines influence behaviour/health of coming generations'' zvuči više kao znanstvena fantastika nego kao znanstveno utemeljena rasprava. Ukratko čudno mi je da se u nazivu stručnih radionica namjenjenim znanstvenicima i medicinarima ne koristi znanstveni jezik pa mi sve miriši na neku prevaru.Citiraj:
Saradadevii prvotno napisa
Ne radi se sigurno o nikakvoj prevari.
Znanstveni jezik nije uvijek ustrogljen, barem ne u anglosaksonskom govornom podrucju (a Odent, premda Francuz podrijetlom, anglosaksonizirao se ziveci izvan Francuske vec dvadesetak godina),
Na primjer, naslov jednoc clanka u Lancetu koji se odnosi na istrazivanje o pouzdanosti ultrazvuka u odredjivanju velicine djeteta se zove "Guess the weight of the baby".
Takvi naslovi sazeto i jasno izrazavaju sadrzaj.
Sto se tice ''How do ward routines influence behaviour/health of coming generations'', dovoljno je samo uzeti za primjer dojenja pa je odmah jasno kako bolnicke rutine mogu narusiti zdravlje buducih generacija.
A takvih poveznica koje se odnose na razdoblje oko rodjenja ima dosta.
Pod 'coming generations' ne podrazumijevam već rođene nego tek nadolazeće generacije, zato mi je naslov blesav. No kako bilo, ako kažeš da se sigurno ne radi o hoaxu, to je glavno, ne bi mi bilo drago da neko posije novce prek neta za rezervaciju nečeg što ne postoji. Meni je i dalje čudno da se ozbiljne znanstvenike privlači neserioznim jezikom, ali eto... Non degustibus :mrgreen: :mrgreen: .Citiraj:
Saradadevii prvotno napisa
Mene baš privuklo :mrgreen:
pa po logici da ono sto se dogadja sada rodjenima utjece na zdravlje onih koji ce tek biti rodjeni.Citiraj:
Pod 'coming generations' ne podrazumijevam već rođene nego tek nadolazeće generacije, zato mi je naslov blesav