Kako očistiti fleke s mikrofibre?
Ne dajem savjet, nego ga tražim. :oops:
I ne prihvaćam odgovor "teško", nego: uzmi xy, napravi z i - voila! :saint:
Naime, na garnituru boje kave Dječak mi je prolijao - o, ironije - kavu! I sad je fleka, naravno, grozna.
Upila sam kavu spužvom, osušila brzo fenom i ne vidi se iz daljine, ali iz bliza - osjeti se da je sasušeno. K tome ima još i par fleka od čokolade i tako... od svega pomalo.
Ideje?
Re: Kako očistiti fleke s mikrofibre?
Citiraj:
Amalthea prvotno napisa
Ne dajem savjet, nego ga tražim. :oops:
I ne prihvaćam odgovor "teško", nego: uzmi xy, napravi z i - voila! :saint:
Naime, na garnituru boje kave Dječak mi je prolijao - o, ironije - kavu! I sad je fleka, naravno, grozna.
Upila sam kavu spužvom, osušila brzo fenom i ne vidi se iz daljine, ali iz bliza - osjeti se da je sasušeno. K tome ima još i par fleka od čokolade i tako... od svega pomalo.
Ideje?
Vanish za namještaj? Onaj kojim se to očisti, pa se poslije "iskefa" kad se osuši... S tim sam uspješno očistila auto nakon jednog dječjeg povraćanja kad je kompletno stražnje sjedalo "plivalo" a i nismo mogli odmah čistiti. Imam i jednu fotelju terakota boje od mikrofibre, nju uspješno čistim tim istim Vanishom, ali nije jako svijetla pa... mhm... probaj.
Za garniture u stanu to isto koristim 1-2x godišnje, ali ne znam 100% kako djeluje na flekove. Od prvog povrata poreza nakon porodiljnog kupili smo garnituru koja je flekavo šarena :mrgreen: pa flekovi te vrste ne dolaze do izražaja.
Eh, da... Ima taj vrag gadan miris, pa kad to radim, gledam da odemo nekamo van dok se namještaj suši. Poslije okefamo i usisavačem očistimo do kraja. Dost je dobro, ali ipak nakon 6-7 godina raubanja, vide se tragovi... nije to više ko novo. I imam osjećaj da je zmazanije sad nego kad su klinci bili skroz mali pa ih se dalo urazumiti i tjerati da jedu samo u kuhinji.