10. dan stimulacije
endometrijum/troslojni 7,3 mm
Moze li mi neko reci vise o tome? Dr je rekla da je to dobro. Nije objasnila sta znaci troslojni.
Printable View
10. dan stimulacije
endometrijum/troslojni 7,3 mm
Moze li mi neko reci vise o tome? Dr je rekla da je to dobro. Nije objasnila sta znaci troslojni.
meni bi rekli trolinijski i odgovarajaući za dan ciklusa i to mi je dovoljno dobro iako ne znam što znači
I meni dr. kaže, pravilan trolinijski. Znači ok je ako je trolinijski. A bitno da nije ispod 7 mm.
kakav sto treba biti, sve ok ;)
Hvala cure :)
Jedno pitanje!
Pripremam se za FET (nadam se iduci mjesec) danas dobila nalaz briseve i pape, sve odlično. Edometrij 14DC je 14 mm ovulacija bi trebala svaki tren, e sad dok mi je rekao da je endic malo predebeo (to mi se počelo dešavati nakon stimuliranog ciklusa) i usput je malo neravan pa mi je dao dabroston da bi mi se endic bolje oljuštio sa sljedecom M. Kao ni ovako nije ništa zabrinjavajuce ni loše al bi kao ipak bolje bilo da je malkice tanji jer je valjda tada bolja prokrvljenost itd.....
Joj... uvijek nesto...vecina muku muci da tankim endometrijem i konta kako ga poboljšati, a meni predebeo... uf
Prije stimuliranoga ciklusa mi je bio oko 12,13 mm, a u ciklusu sa stimulacijom na dan punkcije 14, a kad je trebao biti transfer pa nije zbog hiperstimulacije 15mm i sad mi je dva ciklusa nakon stalno toliki
Pa zar je 14, 15 mm stvarno predebelo ( u vrijeme O). Ima li itko iskustvo sa debelim endometrijem?
Evo imam ja, meni je i inče deblji. Meni je toliki bio pred ovulaciju u ovom dobitnom ciklusu kad smo išli na FET (bez lijekova je toliki bio). Ginićka mi je objasnila da se ne gleda samo debljina, već i struktura - i ja sam se bila brinula dokle će se debljat. Na sam dan transfera je bio tanji - mislim oko 11-12 mm. Je li i ti imaš produljene cikluse? Znači, nije problem u debljini, nego u strukturi - vjerojatno to što ti je rekao da je neravan.Citiraj:
Tayra prvotno napisa
Hvala ina!
Da imam malo duze cikluse 31-33 dana, a ovulacija mi zna biti i 18DC. Prije mi je endometrij bio ok malo deblji al struktura savršena. Ovo sa neravnim endometrijem mi se prvi put pojavilo u ciklusu sa stimulacijom. Taj ciklus bila sad na decapeptilu i kada sam 3DC pocela primati gonal, M mi je naglo stala, a inace traje do 7 dana i jaaako je obilna. Doktor tumaci da se zbog hormona tada ocito nije oljuštila kako treba i da ce se to desiti valjda u narednih nekoliko ciklusa zato sam sad dobila dabrroston da mi, koliko sam shvatila izazove jacu M. Valjda je na to imala utjecaj i hiperstimulacija zbog koje smo odustali od transfera.
Ma valjda ce biti ok, mozda ode sa sljedecom M. Ja u prvom mjesecu idem po moje smrzlice pa sta Bog da.
To ti je sto posto od hormona. Meni su ciklusi isto takvi - ovulacija 18 dc, ciklus 32-35 dana. Jel' imaš mikrocistične jajnike možda? Meni je lijevi mikrocističan. Moje je iskustvo da žene s duljim ciklusima uglavnom imaju deblje endometrije, ali nije pravilo - jedna draga moja baš ima tanji. Nemoj brinit, nakon stimulacije je svašta moguće - ima nas što ne ovuliramo po više mjeseci, ima nas što nemaju mengu po par mjeseci, tako da je mala nepravilnost endometrija - pis of kejk.
Evo primjera produljenih ciklusa (o. znala biti i 18.-19. dc, ciklus po 34 i više dana...), jajnici nalik na policistične, a ikad zabilježeni maximum endometrija pred ovulaciju 9 mm....
Maleni se ugnijezdio u endo. oko 8 mm. :)