Re: oglasi za radna mjesta
Citiraj:
kulenova_seka prvotno napisa
Služe li i oglasi za popunjavanje radnih mjesta u istu svrhu?
Ili je to mala sadistička zabava da se vidi koliko će se budala javiti.
Ne.
Npr. ja sam poslove na kojima sam radila dobila isključivo zahvaljujući javljanju na oglas, barem 20 sam odbila, a također sam ih mogla dobiti-opet preko oglasa. Jedini problem može biti "državna služba". Mislim da je tu puno važnije javljanje strice/tetke/kuma na "oglas" nego kandidata.
Citiraj:
mim prvotno napisa
Citiraj:
Ne.
Npr. ja sam poslove na kojima sam radila dobila isključivo zahvaljujući javljanju na oglas, barem 20 sam odbila, a također sam ih mogla dobiti-opet preko oglasa. Jedini problem može biti "državna služba". Mislim da je tu puno važnije javljanje strice/tetke/kuma na "oglas" nego kandidata.
I ja sam sve poslove dobila preko oglasa, i to prvi posao je bio preko oglasa u novinama, a ostali preko moj-posao.
Bas taj prvi posao sam dobila u državnoj službi, odnosno istodobno sam dobila ponude iz 2 državne službe, bez ikakve veze. Jednu ponudu sam i prihvatila.
Ostale poslove sam isto dobila bez ikakve veze ili preporuke.
Mislim da ako je netko najbolji kandidat za neki posao, da ce ga vjerojatno i dobiti. Problem je sto mi sebe percipiramo kao najbolje, a u stvri ne znamo kakvi su drugi kandidati.
Kada sam bila između 2 posla bila 4mj nezaposlena, poslala sam oko 50 molbi. Isla na 30tak razgovora. Dobila sam 2 ponude, 1 sam prihvatila.
Treba biti uporan, a ne poslati 2 molbe i ocekivati da ces sigurno dobiti posao.
Citiraj:
Sjećam se legendarnog aforizma iz zahoda na Filozofskom fakultetu:
Studentski izbori služe kao dokaz da je čovjek nastao od majmuna.
Tražeći posao sve sam bliže pitanju:
Ne. Nikad nisam dobila posao drugačije nego putem oglasa, nije bilo ni višegodišnjeg čekanja ni milijun odbijenica ni isto toliko neodgovorenih molbi. Važno je na vrijeme saznati što bi poslodavac mogao očekivati, koje su osobine nužne ili poželjne za određeni posao i pokazati ih (naravno, pod pretpostavkom da ih zaista i imaš). Nije dovoljno samo se predstaviti. Moje iskustvo je da je jako važno kako ćeš to napraviti.
A kad smo kod legendarnih grafita s Filozofskog, ja pamtim ovaj:
BOLJE USTAVNI SUD, NEGO SUSTAVNI UD: :lol: