Par pitanja o autosjedalicama
Moram se pohvaliti da sam i ja nešto naučila na pregledu autosjedalica. Montirala sam prijateljima autosjedalicu 0-13 kg (ekipa s prošlog pregleda zna o kome se radi ;) ) i čini mi se da sam obavila dobar posao 8) , sjedalica ne mrda ni milimetar. Ali, u par stvari nisam sigurna. Remenčići stoje točno u ravnini ramena, znam da trebaju biti ispod, ali čini mi se da sam negdje pročitala i ili u ravnini ramena, da li griješim?
I poslije sam se tek sjetila da nisam provjerila da li je baš pod 45, čini mi se da je malo više polegnuta,da li to onda može biti opasno?
I još jedno pitanje, najsigurnije je srednje mjesto, a šta kad se vozi dvoje djece, koje postaviti na srednje mjesto? Ja bi stavila mlađe dijete u sredinu pod predpostavkom da ima slabije razvijene mišiće, ima li tu nekih pravila?
Re: Par pitanja o autosjedalicama
Citiraj:
mamaja prvotno napisa
Remenčići stoje točno u ravnini ramena, znam da trebaju biti ispod, ali čini mi se da sam negdje pročitala i ili u ravnini ramena, da li griješim?
u uputstvima od moje sjedalice pise da mogu biti iznad ramena, ali ne smiju prelaziti razinu uha. je li to tocno?
Citiraj:
mamaja prvotno napisa
I poslije sam se tek sjetila da nisam provjerila da li je baš pod 45, čini mi se da je malo više polegnuta,da li to onda može biti opasno?
Na ovo mi nisi nšta napisala, da li to onda znači da je to ok?
Citiraj:
mamaja prvotno napisa
Citiraj:
mamaja prvotno napisa
Na ovo mi nisi nšta napisala, da li to onda znači da je to ok?
Sorry :oops:
Ne smije biti previse polegnuto. Ako je polegnuto (nagib manji od 45 stupnjeva u odnosu na tlo) sila sudara povlaci bebinu tesku glavu prema naprijed i moze dovesti do ozbiljnih ozljeda kicmene mozdine. Takoder, dijete biva nabijeno na pojas a moze cak i iskliznuti iz pojasa.