Evo ovako:papa uredan,vaginalni brisevi uredni,urinokultura u redu,ginekolog ne vidi gljivice,a mene dole pecka i svrbucka za poluditi.Jeli itko imao sličan slučaj?
Printable View
Evo ovako:papa uredan,vaginalni brisevi uredni,urinokultura u redu,ginekolog ne vidi gljivice,a mene dole pecka i svrbucka za poluditi.Jeli itko imao sličan slučaj?
Reakcija na šampon?Koristiš li možda intimni?
Probaj par dana prati se samo s vodom.
koristim intimni carefree kao i dnevne uloške carefree,ali već "sto godina" pa sad nekano ne vjerujem da je to... :?
možda i jest od dnevnih carefree uložaka,ja sam ih koristila duže vrijeme i isto mi se događalo. Promijeni ih, probaj bez njih ili neke druge. Meni trenutačno odgovaraju libresse, ali i oni iz dm-a su sasvim ok.
Jesu li to oni s mirisom?
Carefree ti je dosta agresivan...nešto kao i johnson za bebe.
Daj probaj par dana bez jednog i drugog.
Pogotovo bez dnevnih uložaka.
Predlažem ti izbacivanje sapuna za intimnu njegu i korištenje po mogućnosti pamučnih ili papirnatih dnevnih uložaka bez mirisa. Ako te svrbi izvana onda je reakcija na uloške i sapun.
Slažem se i dodajem: da to nije od pretjeranog unosa slatkog? (Imam taj problem, i preporučam izbacit te dnevne, piti jogurte i eventualno kap čajevca na gaćice)
Pa slatkoga definitivno jedem previše :oops:
Linolina,jeli tebe svukud dole svrbi i pecka?Jer mene u svim smjerovima.Od vagine i prema gore i prema dole...
Uh,baš vam hvala na savjetima,isprobat ću sve od navedenog.
Mene obavezno sve svrbi ako gaćice imaju manje od 90-100% pamuka. Što veći udio npr. elastana, mene više svrbi (o nekakvim poliesterima, poliamidima i ostalim poli... da i ne govorim, u to se niti ne upuštam). Samo, danas više po dućanima teško možeš naći donje rublje koje nije rastezljivo i "ljigavo" pod rukom (tako meni djeluje taj famozni modal od kojega je danas većina gaćica)
a meni ovo traje već tri mjeseca...
Gaćice su mi uvijek 100% pamuk i najsretnija sam sa bijelim koje mogu prat na 90, ali prolaze i šarene na 60 8)
Imaš li problema sa šećerom u krvi, možda?Citiraj:
lanika prvotno napisa
Ako imaš, moglo bi biti do toga, a svakako, uz savjet liječnika, poslušaj sve ovo i o gaćicama (pamuk 1000 posto), izbaci dnevne uloške i svakako, svakako ne pretjeruj u ovim blagdanima,
a znam kako je, i mene je uhvatilo, jedva čekam da pojedemo sve slatko u kući, :evil:
danas sam na juhi, salatama i jogurtima i odmah mi je bolje
preporučam
To za šećer neznam,nisam vadila krv već dosta.A pretjerivanje u slatkišima je počelo nakon prestanka pušenja...Iako,nikad mi nisu bili mrski :)
i ja sam imala i još imam problem, bila je tu tema moja "kad dolje svrbi" pa pogledaj malo, ali izbacila sam dvenve uloške, međutim i dalje me svrbi i počinje me boljeti, tako da sam odlučila poslije nove godine posjetiti ginekologa, naravno kad mi to sestra dopusti, tj. naruči... pa ti javim šta mi kaže...
ali i ja definitivno jedem dosta slatkog, no prije nisam imala takvih problema, sad su se jednostavno pojavili.... :?
javi obavezno!Eto meni moj ništa pametno nije rekao.Pitao me dali se možda nerviram?!?!?!?
Dakle imala istih problema...pogotovo u trudnoći...Ginekolog mi je rekao izbaciti slatko i dnevne uloške i funkcioniralo je. Sad nekad znam pretjerati sa slatkim pa mi odmah reakcija - prištići po faci i dole svrbiii :oops:
Tako da bi definitivno to preporučila pa ćeš vidjeti hoće li ti olakšati stvari.
Ako hoćeš probaj za intimnu njegu Higiju je sam ju koristila u trudnoći.
evo tri dana ne koristim dnevne,ne jedem slatko i perem se samo vodom,ali simptomi su još tu.Jeli prerano za rezultate?
Eh da, a kad obućem neke uže hlaće,kako tek onda svrbi...
mislim da su onda ipak gljivice
jesi već probala s češnjakom? mene je par puta spasio
Ginekolog kaže da gljivica nema iako mi je kad sam mu se prvi put obratila sa problemom dao geonistin+canasten,pa fluimukan,pa neki antimikotik sa kortikosteroidima.Tako vjerujem da da su i bile gljivice valjda bi ih sve ovo istrijebilo.Uostalom,baš i nemam nekog iscjedka kojeg bi intetificirala sa gljivicama.Jeli se gljivice mogu pojaviti i bez iscjetka?Evo moj ginekolog je stalno govorio da ih ne vidi a krcao me antimikoticima.
princip app
ne znam ako nisu gljivice što bi moglo biti
pričekaj malo još. možda se poboljša bez dnevnih
možda je alergijska reakcija
koristite li kondome? možda si alergična na lateks :/
ne,to nije.uh,već se počinjem brinuti :?
Mogu. Jesi li išla dolje ili gore na intimnu higijenu žena - podforum (valjda sam pogodila ime)? Tamo imaš masu savjeta, imaš i neku anticandida dijetu (ako ne možeš tražit po Rodinom pretražniku ukucaš u google "Roda" "anticandida dijeta" i još par pojmova i iskočit će ti). Ukratko - ne usko, ne najlonke (bolje samostojeće), isključivo pamučno rublje, ne jest puno stvari s kvascem i slatko (pekarski proizvodi), eventualno popiti lactogyn oralno 2x1 kad je baš bed, onda se neke žene tretiraju češnjakom (to nisam probala, alii kažu da djeluje). Ima masu savjeta, meni je pomoglo isto i preko menge isključivo one socijalističke uloške vir80 (nepromočivi) i veoplast (promočivi), dakle bacila one sve moderne s krilcima itd. Ako ti se to ponvaljva, nije loše to sve uzet u obzir i probat nešto primijenit. Da, i ne tange, ne dnevne uloške itd.Citiraj:
lanika prvotno napisa
Ne tamponi i tako, ima ti toga dosta. Nisam sigurna jel' se anticandida piše ipak antikandida, ma proguglaj, iskočit će ti, ubaci i "Roda" u pretražnik.
Meni samo nije jasno,ako to jesu gljivice,kako ih ništa od svega prije navedenog nije uništilo,bar privremeno
Čuj gljivice nisu problem koji se svaki put lako riješi, pogotovo, ako ih se ne riješiš u potpunosti, a misliš da jesi, znaju biti tvrdokorne ( u koji izraz, ali shvačaš ) :mrgreen:
evo da se ubacim
više od godine dana imam problem svrbenja probala sve i svašta davali su mi sve moguče lijekovei i kreme a nalazi svi ok, jedino što je pomagalo je bio čaj od ružmarina s kojim sam se prala (umijesto šampona) i onda prilikom zadnjeg postupka kod novog doktora dao mi je da probam estrogensku kremu i djeluje ko bi rekao nakon toliko muke.sada sam ovisik te kreme do kada ce djelovat neznam koliko dugo ću je morat koristit neznaju,bitno je da je pomogla.
kod mene je zadnji put kad me svrbilo (prošli tjedan) bila alerija, ne gljivice. Popila sam kalcij sandoz i claritine (po jednu tabletu) i prestalo :D
izludila sam skoro
Pa koja ti je dijagnoza kad su ti dali estrogensku kremu?I na temelju kojih pretraga ili na blef?Eto mene je počelo svrbuckat taman tamo negdje kad sam prestala koristiti Yasmin-koji sadrži estrogen pa da mi sad možda ne fali organizmu malo tog hormona. :? Sad vjerovatno lupam bezveze,izludio me svrbež :) .Citiraj:
pak prvotno napisa
idem slijedeći tjedan OPET u ginekologa,ali drugog, pa ćemo vidjeti što kaže...
A mogla bi i malo kalcija popit,na svoju ruku... :)