Evo otvaram novu temu za Novu 2009.godinu :mrgreen:
danas imamo sarmu i pečenu svinjetinu
Printable View
Evo otvaram novu temu za Novu 2009.godinu :mrgreen:
danas imamo sarmu i pečenu svinjetinu
ostatke francuske i salate od tune od jučer :mrgreen:
francuska, pohani šnicli i malo zdrave hrane - raštika. 8)
ja kuham lončinu juhe,i jedemo ostatke;meso,francuska,sarma
Mi smo jucer pecenu svinjtinu, peceni krumpir i kupus. Danas sarme (iako razmisljam da odem na plac i kupim malo ribe).
riba i blitva :D
ostatke mesa (svinje, kokoši....) od jučer i prekjučer, francuska,
a za mene čušpajz od kisle repe naravno od jučer.
povrće na lešo
i ništa više
Sta jedes uz to, kruh?
mi jedemo pohane šnicle i blitvu na lešo s maslinovim uljem, a mm ima još francuske
jecmena kasa kao varivo
Sarme od jucer i ostatke kolaca....ostale su nam baklave (mmmmmm...), narančine orah kocke i figaro, i onda nakon toga STROGA DJETA!!!
palačinke sa sirom - njami
Ostalo mi od juče domaće supice sa rezančićima, pečenje od rolovane plećke sa suvim šljivama, i napravila pire krompir i zelenu salatu.
Posle toga smo se sladili rafaelo i rum kuglicama.
A sarma će pričekati još dan-dva, da nam ne dosadi :P
Sarma, naravno, nismo je dugo kuhali pa nam ovo dođe kao prava mala poslastica. mene brine što ću kuhati u utorak za goste, pa se vrtim po receptima za sada bezuspješno?
jučer - lignje i karfiol
danas - juha od zelenja, musaka i francuska salata
lazanje :mljac:
danas sam izvadila sarmu
nije mi se kuhalo :oops:
klinci teleću juhicu,mi pizzu
odluka je pala. sutra kuham za goste češke knedličke (gotovu smjesu kupila u Slovačkoj) s umakom od vina u junetini, uz pričuvnu varijantu koja će nam vjerojatno ostati sljedeći dan - standardnog piceka s mlincima, a za kraj - Sacher tortu. Ima da startam već danas s tortom, a ovo ostalo sutra.
manestru od raznih suhih mahunarki i jecma :mljac:
Izdinstala sam šargarepicu,pileće belo na kockice,2 velika obarena praziluka na kolutove,ubacila malo riže,seckanog vlasca i na kraju malo vrhnja za kuvanje.
Jako,ali jaaako dobro.
Pržene filete oslića i varivo od kelja
Danas kuham povrtnu juhu (s porilukom, celerom, mrkvom, cvjetačom i graškom) i lazanje. Uz to zelena salata. Desert - nema ništ posebno, ako tko hoće, ima čokolade.
evo i mene tu - danas jota (manestra sa kis. kupusom)
prekjucer: zapecena tjestenina sa puretinom i spinatom (a la Anek :) )
jucer: pizza
danas: saft od piletine s prilogom (jos ne znam sto cu, krumpir ili zgance)
pečena teletina s krumpirom i grah salata
I ja ću danas salatu od krompira, ali ne znam šta još :?
za ovo prvi put čujem, pa sam našla na coolinarici recept http://www.coolinarika.com/recept/istarska-jota, izgleda mi super, a s obzirom da je MM ove godine ukiselio bačvu odličnog zelja, obavezno ćemo ovo probati !Citiraj:
flower prvotno napisa
flower, kako ti to pripremaš, jel ovako kao na cool. ili imaš neku svoju verziju ?
juce smo imali piletinu na naglo u sosu od vrhnja, abc sira i origana sa kristal salatom, danas bismo mogli torteline.
sutra spremam hasure, jer je Dan Asure, pa se unaprijed radujem miomirisima :D
varivo od mahuna sa piletinom!
http://www.coolinarika.com/recept/istarska-jota, ovako nesto, samo ja napravim pest od pancete, cesnjaka i lista persina te to dodam kad spojim kupus i fazol, i ne stavljam krompir. :)
Htela sam reći od pasulja :lol: Stvarno ne znam šta mi bi?Citiraj:
vanesax prvotno napisa
lazanje :mljac:
mladi grah sa zeljem
ja kao i sirius
Musaka s povrcem, zelena salata, a kao desert zapecene palacinke sa sirom.
Secuan govedina s povrcem, basmati riza i za desert sushi od palacinke i banana s umakom od meda i sesamom
Varijacija bolonjeza od ostataka kuhane šunke sa špagetima i zelenom salatom
varivo od mladog zelja plus hrenovke za one koji mrze zelje na cuspajz