Mi, djeca rastavljenih roditelja
Ja sam dijete rastavljenih roditelja, otkad znam za sebe to je tako, imala sam svega 3 mjeseca kad su se rastali. Nisam to nikad gledala kao neku traumu, mama i tata su u dobrim odnosima, nikad nijedan nije "pljuvao" po onom drugom. Ko mala sam ih stalno ispitivala zasto su se rastali i nikd nisam dobila odgovor. Tek kasnije, tata mi je sam priznao da nije bio bas uzoran muz. Pio je, kockao, ustvari, bio je jako neodgovoran. A mama, udala se sa 16 god. da bi pobjegla od svoje mame, mlada, s 21 je vec imala dvoje djece a nikakve pomoci od muza. Rastali su se u prijateljskim odnosima u kakvim su ostali i danas.
Jucer sam s malcem bila kod tate. Obozavaju se! Tata je toliko pazljiv prema njemu, kao da stalno ima punu kucu djece. Iako on bas i nije tip koji ce pokazivat osjecaje. Pa sam se zapitala, kako je netko, ko toliko voli djecu, mogao dopustit da se njegova obitelj raspadne? Da se brat i sestra razdvoje?
Nikad se on poslje vise nije zenio, moj stariji brat zivi s njim.
Mama se udala, imam i polusestru.
Uglavnom, ono sto mene zanima, da li i vi, koji ste imali zivot slican mom, sad na brak gledate drukcije, tj. ne uzimate ga zdravo za gotovo. Jeste li si zacrtali da necete dopustit da vase dijete odrasta bez oca ili majke? I da li vise tolerirate partneru nego mozda netko ko to nije prosao?