Citiraj:
selena prvotno napisa
nije stvar u tome da meso nečeg ima, a druga hrana nema, nego meso ima sve odjednom, a ostalu hranu treba znati dobro kombinirati i upotpunjavati. Budući da naše tijelo isto ima mišiće (dakle meso) normalno je da se sve potrebno za razvoj tog tkiva (a tako i drugih tkiva) nalazi u mesu.
u prirodi postoje zivotinje koje su biljojedi, a takodjer im je tijelo sastavljeno od misica pa im ocito nije potrebno meso da bi prezivjeli i pritom bili zdravi i normalni, ne?
enchi, koliko se ja mutno sjecam iz povijesti, ljudi su bili prvo sakupljaci, a tek onda lovci.
i biljojedi obicno imaju dugacka crijeva, imaju ih i ljudi, pa bi prema tome i mi trebali biti biljojedi, a evo jedan podatak sa stranica prijatelja zivotinja :
Citiraj:
Ljudsko probavilo nije stvoreno za probavu mesa. Dok je crijevo mesoždera relativno kratko (3 dužine tijela) i glatko iznutra, ljudsko crijevo je 12 puta duže od tijela te duboko obavijeno i naborano. Kako nema vlastita vlakana, meso se prilično teško miče kroz dugo, smotano ljudsko probavilo. Prije nego stigne do kraja probavnog trakta postaje trulo i otrovno za organizam. Usporedimo sad čovjeka i konja. Konj spada u biljojede, vegetarijance. Da su ljudi veličine konja imali bi probavilo 1,5 puta duže od dužine konjskog.
Citiraj:
Za razliku od prirodnih mesojeda koji mogu pojesti prekomjerne količine zasičenih masti bez opasnosti da dođe do začeplenja arterija, kod ljudi, kao i biljojeda, zbog zasićenih masti u prehrani dolazi do razvoja arteroskleroze.
Citiraj:
Psi i mnogi drugi mesojedi imaju monokromatski vid. Biljojedi, uključujući i ljude, vide u bojama da bi mogli zapaziti obojeno voće na lisnatom grmlju ili drveću. Pas mora jedino vidjeti miče li se što ili ne.
iako na stranici ima svasta, ima i nesto s cime se bas ne bih slozila, jer mi zvuci ipak malo pretjerano :
Citiraj:
Mlijeko žene dojilje, koja jede puno mesa, sadrži tako veliku razinu otrovnih tvari da bi je, u slućaju da je eksportiraju u SAD, FDA (Food and Drugs Administration) zaplijenila i odredila za uništenje.