Re: Po čemu ste jedinstevni?
Citiraj:
tatek prvotno napisa
Uglavnom, sve to me je potaklo na razmišljanje u čemu je moja jedinstvenost i čime ja doprinosim (ili mogu doprinijeti, ako to već ne radim) zbivanjima i ljudima oko sebe ... došao sam do zanimljivih zaključaka.
Ovom temom želim potaknuti i vas na slično razmišljanje - pronađite po čemu ste jedinstveni i na koji način možete pomoći ljudima oko vas (a možda već to i radite!).
tatek da vidim te zanimljive zaključke..
evo što sam ja : oslonac i utjeha , flegma i racio, tako me ljudi doživljavaju i obraćaju mi se kad im je teško, ako nešto ne znaju (jer ja o svemu ponešto znam ) i kad treba biti hladnokrvan;
Citiraj:
nemojmo u drugim ljudima gledati i tražiti sličnosti, stvari koje već poznajemo, već tražimo drugačije, nepoznato, i iz toga možemo i mi naučiti nešto novo, primiti neko znanje koje još nemamo.
ovo sam počela primjenjivati negdje od 30. - e , mislim da to i igra tek kad malo sazriješ, postaneš samopouzdan i skužiš da ne mora biti sve kako ti misliš, da ne moraš uvjeravati sve oko sebe u svoje stavove, jer da oni stoje i ako su samo tvoji;
Citiraj:
pokazuje kako ljudi sakrivaju u sebi ogromnu energiju i volju za životom i kako im ponekad baš bolest pomaže da razriješe neka svoja životna pitanja koja su ih mučila čitav dotadašnji život.
u ovo sam se bezbroj puta uvjerila i dovelo me do zaključka da smo najjači kad smo najslabiji i najotvoreniji, te da mi se ništa neće desiti ako priznam svoje mane, greške, svoje muke
knjigu ću svakako potražiti (mada nastojim izbjegavati teške teme i u zadnje vrijeme više tražim komedije, jer oko nas ima previše teških tema) jer uvijek nastojim malo poraditi na sebi
Citiraj:
tatek prvotno napisa
(prevedeno na primjer svakodnevnog života: nemojmo na sastanku slušati samo one koji govore i misle isto kao mi, od njih vjerojatno nećemo čuti ništa novo, već se koncentrirajmo na one koji misle drugačije od nas, samo od njih možemo saznati nešto novo)
Nažalost, kad sam bila jako mala mislila sam da sam jedinstvena, međutim, sad znam da nisam :) iiiii tako mi je lakše
[quote="mandy"]
Citiraj:
tatek prvotno napisa
Citiraj:
nemojmo u drugim ljudima gledati i tražiti sličnosti, stvari koje već poznajemo, već tražimo drugačije, nepoznato, i iz toga možemo i mi naučiti nešto novo, primiti neko znanje koje još nemamo.
ovo sam počela primjenjivati negdje od 30. - e , mislim da to i igra tek kad malo sazriješ, postaneš samopouzdan i skužiš da ne mora biti sve kako ti misliš, da ne moraš uvjeravati sve oko sebe u svoje stavove, jer da oni stoje i ako su samo tvoji;
Ja još uvijek stremim ovome...i kad to postignem, neću biti jedinstvena, ali ću svakako biti zadovoljnija sobom, pa ću možda samom tom činjenicom biti spremnija poraditi na nekim drugim svojim osobinama i u konačnici doprinijeti tome da i od mene netko nešto nauči...
Inače, ne znam bih li se drznula sebe u bilo čemu opisati kao "jedinstvenu", ali svakako mislim da imam neke kvalitete koje me čine ugodnim društvom, često "ramenom za plakanje" :)
Ponekad sam previše sebična, ponekad se pretjerano sažalijevam, ponekad od muhe radim slona i ne mogu otkačiti od nečega što samo pije živce...
A što se od mene može naučiti, ipak su kompetentniji procijeniti drugi :)
Citiraj:
anima prvotno napisa
Citiraj:
tatek prvotno napisa
(prevedeno na primjer svakodnevnog života: nemojmo na sastanku slušati samo one koji govore i misle isto kao mi, od njih vjerojatno nećemo čuti ništa novo, već se koncentrirajmo na one koji misle drugačije od nas, samo od njih možemo saznati nešto novo)
Nažalost, kad sam bila jako mala mislila sam da sam jedinstvena, međutim, sad znam da nisam :) iiiii tako mi je lakše
Kad sam bio mali znao sam da sam drugačiji od drugih i to mi se nije sviđalo jer sam htio biti kao svi oko mene. A to nije bilo moguće i često sam zbog toga bio nesretan.
No, s godinama sam skužio da to što sam mislio da mi je mana je u stvari jaka strana i tako sam to i prihvatio i od tada sam puno sretniji.
Citiraj:
Svimbalo prvotno napisa
Mislim da niej loša osobina poznavati svoje dobre strane ... i priznati ih sami sebi ako to već nismo (jer smo možda mislili da smo jako dobri u nečemu drugome).
Citiraj:
tatek prvotno napisa
Citiraj:
Svimbalo prvotno napisa
Mislim da niej loša osobina poznavati svoje dobre strane ... i priznati ih sami sebi ako to već nismo (jer smo možda mislili da smo jako dobri u nečemu drugome).
Ne, ne, ne mislim ni ja da je to loša osobina...samo nisam sigurna što bih navela, bar ne sad dok još paralelno pokušavam i poslu posvetiti bar toliko pažnje koliko forumu :mrgreen:
Svakako ću navečer biti inspiriranija :)
ne mislim da sam jedinstvena ako sam dobar prijatelj ili nekome rame za plakanje, ima nas koliko hoćeš, jedinstven za mene znači zaista jedinstven, u punom smislu te riječi, a takva ipak na žalost nisam, u svemiru sam jednaka kao i svi, osim što ja mislim da zaslužujem samo najbolje, ono što je za mene najbolje, i uglavnom to i dobivam, ali opet, nisam zato jedinstvena
Citiraj:
anima prvotno napisa
ne mislim da sam jedinstvena ako sam dobar prijatelj ili nekome rame za plakanje, ima nas koliko hoćeš, jedinstven za mene znači zaista jedinstven, u punom smislu te riječi, a takva ipak na žalost nisam, u svemiru sam jednaka kao i svi, osim što ja mislim da zaslužujem samo najbolje, ono što je za mene najbolje, i uglavnom to i dobivam, ali opet, nisam zato jedinstvena
No, možda ti to radiš na jedinstven način?
Siguran sam da si ipak u nečemu jedinstvena!
u svakom slučaju, pratit ću pozorno ovaj topic, u nadi da sam ipak u zabludi ;)
Citiraj:
anima prvotno napisa
Citiraj:
tatek prvotno napisa
upravo ovako
Samo nažalost ne kad sam bila tako jaaaako mala da mi se to može oprostiti :roll:
Jedinstvena sigurno nisam ni po čemu osim što sam ta i ta, jedinstvenog matičnog broja, ali od toga se neće ljudi puno okoristiti. Mislim, ništa više od mene nego od nekog drugog s istim tim "jedinstvenostima".