Prekid dojenja na 10ak dana
Pozdrav svima. Zanima me da li netko ima iskustva sa prestajanjem sa dojenjem na neko vrijeme i sa uspješnim nastavljanjem.
Moja bebica će uskoro navršiti 5 mjeseci i isključivo dojimo. Nedavno sam saznala da bih trebala obaviti jednu manju operaciju. Zbog toga što je još mala i zbog dojenja pitala sam da li to moram baš sad hitno napraviti i rekli su mi da mogu najdalje za 5,6 mjeseci. Ali meni pomisao na prestanak dojenja i za 5, 6 mjeseci nije uopće privlačan, rastužim se na samu pomisao i već sada razmišljam, da li baš moram? Pa eto, pitam vaš savjet da li mislite da je to izvedivo...Evo što me muči:
-morala bih se u bolnici izdajati (beba će već imati 10ak mjeseci tako da se valjda ne bi trebala izdajati svaka 3,4 sata nego malo rjeđe). Pitanje je kako će u bolnici gledati na to.
-nakon operacije ću morati uzimati lijekove protiv bolova tako da se to mlijeko ne bi moglo davati. Da li bih trebala pripremiti zalihe svoga mlijeka (to mi izgleda užasno velika količina!) ili bi joj se davalo neko adaptirano
-strah me ako je samo odjednom ostavim bez dojenja da ću stvoriti probleme obitelji sa kojima će ona ostati. Sigurno će joj nedostajati njena cika, znam da je i starijoj to jako dugo bilo sve
-strah me da ako se iz nekog razloga ne bih mogla izdajati u bolnici na kraju ne završim sa mastitisom
Ako netko ima neku pametnu za napisat - samo naprijed...