daklem, jucerasnja zgoda.
secemo nas dvoje doma nakon vrtica, i prelazimo igraliste. drzimo se za ruke. na sredini se nalazi velika strafta debelog blata, koju ne primjecujem, i poskliznem se. primjecujem da mi noge lete naprijed, i...
sto bi vi, instinktivno, napravile u tom trenutku? pogledale dijete, pustile mu ruku, odgurnule ga od sebe da ne padnete na njega...?
ja sam pogledala dijete, vidjela da ne pada, i ne znam ni sama zasto, padajuci trgnula rukama naprijed da odrzim ravnotezu. :roll: a nisam ga pustila, odnosno pustila sam ga taman kad sam postigla dobar zamah, jos gore. i naravno, lijepo ga bacila u blato, naprijed, na lice :roll: docekala sam se na ruke, pa jos malo pokusala iskobeljati iz blata (to je bila vrlo komicna scena :roll: ), i kad sam ga uzela sebi, jadnog svog blatnog i uplakanog, vidim da mu je brada krvava, da mu iz usta ide kombinacija sline, krvi i blata, i tako to. nekako smo dosli doma, sanirali ozljede, i dojili jedno sat vremena nakon cega je dva sata spavao. osim izuzetne cendravosti i ogromne kraste na bradi, izgleda da je to ipak sve. a do toga uopce nije trebalo doci. bravo ja! :roll:
pita mene mm doma: pa dobro, gdje ti je majcinski instinkt? zar ti nije instinktivno doslo da prvo zastitis njega, a onda sebe?
ne znam. :? mislim, ja sam izrazito, izrazito nespretna osoba (jos imam traume od tjelesnog u skoli) i imam fobije od padanja, klizanja, svega nestabilnog. ali ne kuzim zasto nisam njegovu sigurnost stavila ispred svoje, vec obratno. jos sam prije shvatila da sam ocajno los materijal za majcinstvo, ali novi dokazi iz dana u dan isplivavaju :/
plus da dodam da uopce nisam znala sto uciniti s njim kad smo dosli doma. oprati bradu i usta vodom? ili samo mokrom gazom? na kraju sam mu bradu potapkala mokrom tetrom, u usta je isprao dojenjem. valjda. na arniku i octenysept sam se sjetila tek danas, dok sam razmisljala sto sam mogla (i trebala) uciniti.
jel se vama to kad dogodilo? i kako izgleda taj majcinski instinkt na djelu? ono, kad vidis da ide nezgodacija, padanje, ili sto vec, i uspijes spasiti dijete da se ne ozlijedi, makar i na svoju stetu?
koliko ima takvih situacija, neocekivanih, za koje tek kad se dese skuzis da se uopce nisi pripremio, da ne znas sto treba uciniti, i kojim redom?
bar su mu zubi na broju. da nije tuzno, bilo bi smijesno...