ja sam imala i (kršitelj koda) i nuk i chico i pored svih njih, izdajala sam se na kraju sama jer je bilo najlakse i najbrze.
to je moje iskustvo sto ne znaci da bi mozda nekom drugom odgovaralo ali probaj :-)
Printable View
ja sam imala i (kršitelj koda) i nuk i chico i pored svih njih, izdajala sam se na kraju sama jer je bilo najlakse i najbrze.
to je moje iskustvo sto ne znaci da bi mozda nekom drugom odgovaralo ali probaj :-)
Imam (kršitelj koda)ovu izdajalicu, ali nakon 4 mjeseca izdajanja polako postaje neefikasna.
Ima li netko iskustva s Nukovom izdajalicom? Dvoumim se koju da kupim.
Možda neka treća?
Medelina električna.Bolja, ali i skuplja.
Koliko skuplja? Gdje se može kupiti?Citiraj:
bibai prvotno napisa
A kak to mislis:?Citiraj:
postaje neefikasna
Meni nije islo s izdajanjem (kršitelj koda)ovom izdajalicom u pocetku jer nisam bas bila spretna u sastavljanju, no evo izdajam se redovno vec 3 mjeseca i ista mi je ko u pocetku.
Sta onda mogu ocekivati kroz koje vrijeme?
Sorry - al ne znam ti bas za neku alternativu (kršitelj koda)u
ne znam gdje se može kupiti. Ja sam je koristila u bolnici. Čula sam da dođe oko 500 kn- manja, a ona za obje dojke istovremeno oko 1000kn,
ja koristim (kršitelj koda)ovu i sasvim sam zadovoljna s tim da se ja izdajam za cijeli obrok malenoj tj. ne dojim nego malena jede izdojeno mlijeko pa si misli koje su to kolicine.... izdajalica je u upotrebi non-stop i radi ko urica.... ;)
ja koristim (kršitelj koda)ovu i sasvim sam zadovoljna s tim da se ja izdajam za cijeli obrok malenoj tj. ne dojim nego malena jede izdojeno mlijeko pa si misli koje su to kolicine.... izdajalica je u upotrebi non-stop i radi ko urica.... ;)
I moja (kršitelj koda)ova izdajalica je super. Moje malo zlato nece dojiti tako da sam se izdajala punih 6 mjeseci, sada smo krenuli sa dohranom i lakse je za 1 obrok.
Nemam ama bas nikakav prigovor na (kršitelj koda)ovu izdajalicu ni na njihove dudice i flasice :D
Svaki put joj treba poprilično vremena da "proradi", odnosno da se stvori vakum. A i kad proradi nije što je bila. Stalno joj moram "pomagati", odnosno izdajati u nju ručno. Valjda su se oni silikonski djelovi uništili steriliziranjem.Citiraj:
Mony prvotno napisa
Mogli bi pomisliti da gubim mlijeko, ali ja ga zapravo imam sve više, dosta više nego beba pojede.
Manje važno, ali izluđuje me i to što mi mlijeko curi na mjestu gdje se zavida bočica, pa uz izdajanje obavezno ide i pranje podova.
Ni ja nažalost ne dojim, osim što se ponekad malo zabavljamo imitirajući dojenje, već 4 mjeseca se izdajam za sve bebine obroke.Citiraj:
lidac2004 prvotno napisa
Zna li netko gdje mogu nabaviti tu Medelinu izdajalicu?
Svaki put joj treba poprilično vremena da "proradi", odnosno da se stvori vakum. A i kad proradi nije što je bila. Stalno joj moram "pomagati", odnosno izdajati u nju ručno. Valjda su se oni silikonski djelovi uništili steriliziranjem.Citiraj:
Mony prvotno napisa
Mogli bi pomisliti da gubim mlijeko, ali ja ga zapravo imam sve više, dosta više nego beba pojede.
Manje važno, ali izluđuje me i to što mi mlijeko curi na mjestu gdje se zavida bočica, pa uz izdajanje obavezno ide i pranje podova.
Ni ja nažalost ne dojim, osim što se ponekad malo zabavljamo imitirajući dojenje, već 4 mjeseca se izdajam za sve bebine obroke.Citiraj:
lidac2004 prvotno napisa
Zna li netko gdje mogu nabaviti tu Medelinu izdajalicu?
Opet se ponavljam, sorry. Molim obrišite duple postove.
Obečajem, neću više :oops:
Potpisujem. Pogotovo za mame izdajalice kao sto sam ja bila :)Citiraj:
bibai prvotno napisa
i nemoj kupovati chiccovu koja ima regulator jacine usisa....meni se potrgala za manje od mjesec dana u sred izdajanja....
Tar@ vidi što sam slučajno našla. Malo je stariji datum, ali možda još nije prodano pa ako te zanima: http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...320&highlight=
Da li neka od vas ima (kršitelj koda)ovu izdajalicu za prodat? Ja imam neke čudne doma i trebaa bih mlijeko prokuhavati nakon izdajanja, što nije dobro i ne želim, a počeli bi kroz mjesec dana s dohranom pa bih svoje mlijeko umiješala u kašice.
Malo mi je puno dati 350,00 kn za novu a već imam njihove bočice pa bi mi skratilo muke.....
Ovo je malo off topic, ali posto ne radi pretraznik onda moram ovde postaviti pitanje.
Ja cu sutra biti van kuce i trebala bih ostaviti izdojeno mlekce za moju devoku. Elem, posto ona sisa kao sumanuta non stop, zanima me da li smem da mesam mleka koja sam izdojila. Recimo da sad nakon podoja izdojim 60-70 ml, pa nakon dva sata opet toliko, [pa nakon 2 opet toliko...da li bih ta mleka mogla da pomesam.I da li da stavljam mleko u frizider, pa da mu dodajem novo izdojeno ili da svako posebno cuvam u frizideru pa ih samo izmesam za taj obrok?
Tnx unapred.
Mislim da možeš ako je to za sutra, ali bolje da ti se jave Rode i daju ti konkretni odgovor. ;)
Ovo sam skinula s jednog posta od Apricot.Citiraj:
apricot prvotno napisa
Pa ako se može zamrzavati zajedno...mislim da si shvatila što sam htjela reć...
kovke, hvala na pomoći! :love:
dmi, kako si vjerojatno već i shvatila, mlijeko se treba istemperirati i onda možeš pomiješati.
kada budeš zagrijavala, neka to bude na pari ili jednostavno pod mlazom tople vode.
primijetit ćeš da će se izdojeno mlijeko podijeliti na gornji (žući, masniji) dloj, i donji (vodenastiji, pomalo i zelenkast). kada budeš miješala da se mlijeko ujednači, nemoj jako tresti - najbolje je promiješati žličicom.
To je to- hvala puno.
Imam pitanjce u vezi (kršitelj koda)ove izdajalice. S njom sam dobila i dva rezervna zvjezdasta nastavka i već sam (nakon mjesec dana upotrebe) morala upotrijebiti novi. Naime, događalo se, usred izdajanja, kao da se stvori previše vakuuma i taj zvjezdasti nastavak (ventil) jednostavno proleti prema gore, okrene se. Onda je trebalo stati, razmontirati izdajalicu, namjestiti ventil, nakon 5 min opet isto. Od kad sam stavila rezervni to se ne događa ali se pitam koja mu je trajnost, hoće li se to ponovno dogoditi jer nemam zalihu zvjezdastih ventila, još samo jedan. Inače izdajalica radi super. Je li netko od mama izdajalica doživio nešto slično?
ja sam imala isti problem, svakih 5 min bi taj dio odletio prema unutra, tako sam bila ljuta, a MM bi rekao "opet ti je pukla cica". :lol: Pa sam stavila rezervni i za sad je ok. Meni su se inace svi gumeni dijelovi pohabali, valjda od steriliziranja...
naslijedila sam (kršitelj koda)ovu izdajalicu nakon što se pošteno naradila 3 mjeseca - frendica se SAMO izdajala i tako hranila bebu. a i kod mene nije baš odmarala! i sve štima. možda si je prečesto sterilizirala...
Ja imam (kršitelj koda)ovu izdajalicu 4 godine. Kada je kupljena malo je korištena, pa posuđena, i sada je jako jako jako korištena. Još uvijek je ista zvjezdica na njoj i sve super štima. Nisam imala takvih problema, jedino me izluđuje što mi se mlijeko nakuplja ispod silikona s laticama...
Sada je sve super, novi zvjezdasti radi ko urica, samo sam sada oprezna zbog početnih problema. Puse mamama izdajalicama!