-
povraćanje
moj dječačić od 9 ipo mjeseci ima prve probleme sa zdravljem.
noćas se probudio oko ponoći i nisam ga mogla do 4 uspavati. probudio se oko 8 i nakon što je odbijao hranu ono malo što je uspio pojesti je povratio. šta mu god ponudim proba malo i povrati.
inače je dobro raspoložen, temperatura u ustima 37,2
naručila sam se kod pedijatra u 6, ali nisam pametna da li da ga vodim u leglo viroza ako je ovo nprmalno.
jako sam preplašena-prvo dijete, prvi problemčići sa zdravljem. trenutno spava, a najviše me zabrinjava što ne pije baš.
iskustva i savjeti molim vas :(
-
i proljev je stigao....
itko????
-
Ha, čuj, ja bi pričekala koji dan da vidim kako će se razvijati dalje. Vjerojatno je neka viroza (haraju u zadnje vrijeme). Važno je da pije što više tekučine. Ako ga dojiš neka doji što više, a hrana nije važna, ako neće nemoj ga tjerati. A ako povrača probaj mu davati često male količine tekučine, na žličicu, ako popije puno mogao bi sve to povratiti.
Dok je on dobro raspoložen sve je ok. Ako ti se čini da bi mogao dehidrirati, da je klonuo, odi kod ped. ili u Zaraznu.
Imaš za kupiti u apotekama ORS sokić od (kršitelj koda)a. Nama je on uvijek pomagao kod proljeva i takvih stvari.
I na kraju ~~~~~~~~~~~~~~~~~ da što prije prođe!
-
a koliko puta je dijete povraćalo?
kod proljeva i povraćanja je najbitnije nadoknađivanje tekućine i zato dijete mora piti, makar na silu jer takvo stanje zna jako brzo i u roku od par sati isrcpiti i dijete može dehidrirati. ako povraća davaj svakih 5 minuta po jednu žlicu rehidromixa i možeš odvesti doktoru da se vidi jel viroza ili je nešto drugo što se može liječiti.
-
ja se isto s virozama ne žurim kod doktora. Za svaki slučaj nazovem kod pedijatra i kažem što je, ako se oni ne uzbuđuju ni ja ne jurim k njima. Pričekam par dana da li će se organizam sam izboriti protiv bolesti, pogotovo ako nije visoka temperatura i ako je dijete dobre volje.
-
mi našalost više ne dojimo.prije 3 mjeseca smo prestali nažalost :cry:
na adaptiranom je. mlijeko neće da okusi od jutros. sada je pojeo juhicu odnosno kašicu koju sam mu pripremila od svježe kuhane juhice, povrća i meseka. nije ništa povratio, samo se dobro pokakio-dosta rijetko.
popio je vode i zaspao.
za sada ću pričekati s pedijatrom, i dalje je nasmijan i bez temperature
-
e da povratio je dva puta od jutros.
-
pa to mi onako laički ne zvuči puno. patrik je jednom povraćao preko 10 puta u 6 sati i to je bilo grozno.
samo pazi da uzima tekućinu, to je najbitnije. svaku stolicu mora nadoknaditi tekućinom.
kupi rehidromix i daj mu.
-
ipak smo otišli. kaže dr nište strašno ali malim bebicama treba pomoći da se ne muče. dobili rehirdomix, prolife i ad hranu za proljev.dobili i uputnicu za analizu stolice. naš ped je vrlo oprezan. miš je veseo i dalje ali ipak pomalo iscrpljen :heart: