-
Ne pušta cicu
Moj malac je navršio 2 mjeseca i skoro nikad nije sam završio podoj.Uvijek,ali baš uvijek prihvača cicu i nikad je sam ne pušta.Par puta sam ga pustila i doslovno je satima bio na cici.Naravno da cijelo to vrijeme ne cica aktivno nego se malo odmara,pa malo bezveze mljacka i onda odjednom opet počne gutati.Ja ga puštam da bude na cici dugo i kad 10-15 min ne guta,maknem ga.Ako je nakon toga nezadovoljan i plače,ponovo mu dajem cicu.Sad se još borimo i s grčevima,pa mi to dodatno otežava cijelu situaciju jer je na cici dosta nemiran,a i inače je dosta plačljiv pa nikad ne znam da li je gladan ili ga muči probava.Prvi mjesec je dobio 780 g,a drugi 600 gr,ali taj drugi mjesec je u prva dva tjedna dobio samo 150 gr,pa smo slijedečih dva tjedna stalno bili na cici,a i izdajala sam se i to mu davala kako bi prešli onaj minimum od 450 gr.S obzirom da sam večinu dana sama s njim jednostavno ga ne mogu cijelo vrijeme držati na cici.Kako da znam kad mu je dosta?Da li će s vremenom počet sam puštat cicu?
-
moja beba je isto bila stalno na cici - do 4 mjeseca. ali je i dobivala po 1200 grama mjesečno! provjeri kako obuhvaća bradavicu, cijela mora biti u njegovim ustima, i onaj smeđi dio, a kad sisa mora mu se lice kod uha micati u ritmu sisanja.
ni moja beba nije vukla cijelo vrijeme, puno se odmarala i pomalo skupljala u ustima...pa progutala... i tako satima...
negdje sam pročitala da citrusi, rajčica, kravlje mlijeko slabe majčino mlijeko...i pij puno vode, čaja, juhe s ovrćem....
samo hrabro!!!!