M.-i (14 mj.) sam rezala noktiće dok je ona lamatala nogicama (mrzi škarice) i izgleda da sam joj nožni palac previše odrezala uz rub tako da joj je sad noktić urastao u meso, crveno je, malo otečeno i očito je smeta. Ima li pomoći?
Printable View
M.-i (14 mj.) sam rezala noktiće dok je ona lamatala nogicama (mrzi škarice) i izgleda da sam joj nožni palac previše odrezala uz rub tako da joj je sad noktić urastao u meso, crveno je, malo otečeno i očito je smeta. Ima li pomoći?
Pretpostavljam da će se onda i zagnojiti :/
Mojoj starijoj se to jednom desilo dok je bila sasvim mala, ali samo od sebe (imala je 20-tak dana) i doktorica joj je gnojni dio probušila sterilnom iglicom, istisnula ga i premazala antibiotikom, što smo i mi još dan/dva dana radili.
A ako se ne zagnoji onda će se vjerojatno povući samo od sebe kad ranica zacijeli.
Nemam iskustva za kikiće, al negdje sam tu na forumu pročitala da se ispere sa hidrogenom.
Par puta sam sebi kad mi se zacrvenilo tak istrljala s hidrogenom (sa štapićem za uši), dobro se izpjenilo i poslije mi je bilo super.
Niti se crvenilo više nit sam kaj više osjetila
Ovako smo mi kad se Namiku zacrvenilo u uglu nožnog palca, po preporuci patronažne, mislim da je imao 3-4 sedmice: Na vatu Rivanola i držati nekoliko minuta (ako možeš i duže). Brzo smo se toga riješili, do duše nije bio noktić već se upalila zanoktica.
Jeste uspjeli riješiti?