-
Pauza do tandema???
Je li je koja imala?
Ja sam u 36. nedelji,a ima već nekih 10-15 dana kako Pika uopšte ne traži da siki.Prestanak toliko postepen i na njenu inicijativu,da otplačem na svaki post mama koje znaju koji im je bio poslednji podoj i kako je izgledao :(
Enivej,sve ovo vreme nadala sam se i priželjkivala tandem,a šta sad?
Da li se nekoj od vas dogodilo slično,a da su stariji sisavci rešili da se vrate na siku kada se beba rodila?
Kada Pika i ja pričamo o tome da će ,kada se beba rodi,opet biti puno mleka,ona kaže da će tada opet sikiti.....
-
zara je znala imati i pauzu od 30 dana, pa opet dojiti nakon toga
-
Tebe čekam da se javiš,utešiteljko moja :love: :*
-
:*
nemoj biti tuzna i ako je stvarno prestala
a imat ces malu bebicu koja ce zivjeti isljucivo od tvog mlijeka i kojoj ces samo ti i jedino ti biti potrebna :love:
-
I Fiona je prestala s dojenjem par tjedana prije poroda, ali čim se beba rodila (i čim ju je vidjela na cici), odmah se vratila staroj prehrambenoj navici :mrgreen: i tandem je trajao nekih šest mjeseci.
Ne brini. :love:
-
Vratila se maca na vratanca :mrgreen:
Kako vidi siku kad se presvlačim ,ili je dodirne dok je uspavljujem,tako traži.
I sada,kada je pitamo-imali mleka?-kaže,polupunih usta-IMA!! :D :D
-
leo je sam prestao traziti i dojiti negdje kad sam ja bila mozda cetiri mjeseca trudna (ne sjecam se vise tocno, negdje je imao oko 26mjeseci a ne da mi se sad racunat :mrgreen:)
nije nesto trazio ni kad se ami rodila ni kad je nju vidio da doji, ali nije potpuno zaboravio ni "otpisao" :) u nekom periodu se polako vratio cici, nekad cesce, nekad rjedje, evo je prije dva tjedna jednog cetvrtka rekao da ce mu to biti zadnji put :heart: da doji i lezao mi je u krilu sigurno 15ak minuta i dojio gledajuci me odozdola, onako velik i dugacak (u travnju puni cetiri godine) i neobicno miran i koncentriran :heart:
no, eno se prosli tjedan ganjao s ami oko cice - ona vice na njega, ne da mu da doji, on skace oko nje kako ona mijenja cice da uhvati onu koju je pustila i - eto - sou program se ipak nastavio :mrgreen:
-
litala - :lol: zamišljam ih kako skaču k'o mačići na klupko vune :love:
i G1 ima velike pauze - još od ljeta mi kao prestajemo, pa se stalno vraća...
-
Patrik je sad nakon 5 mjeseci tražio par puta ali nema šanse, više ne zna tehniku i svaki put malo kao povuče, začudi se i pita "Mama - zašto ovdje nema mljeka?!
I baš stvarno pokuša ali ne zna. ;)
-
Sunčica ne doji već 4 mjeseca, ali zna tehniku. Kad me vidi bez grudnjaka želi probati i rastuži se kad shvati da nema mlijeka. Da sad rodim ponovno, vrlo je moguće da bi se pridružila, bar ponekad :)
-
I Pika je, izgleda, izgubila tehniku....napije se jadna mleka jedino ujutru, kad su sike prepune i preliva iz njih(eto, to se dešava kad vam deca spavaju po celu noć :P ), ili kad se prišteka sa sekom, pa krene let-down koji je malena "prizvala" :mrgreen: , ali je to baš retko. Pred dnevno i noćno spavanje uvek traži, i uvek joj dam, ali ubrzo shvatim da ne guta i pitam je ima li mleka. Kaže-nema! Pa šta radiš onda sa sikom? Žvakuljam :lol:
-
Ajme, pa zar je moguće da ponovno počnu dojiti nakon nekoliko mjeseci!
Ja ne želim tandem, tako da sam čekala s drugom trudnoćom dok mali nije prestao dojiti. Zatrudnila sam odmah i on sad ne doji već 9 mjeseci.
Roditi ću uskoro i sad ne znam šta da radim ako me stariji pita za cicu kad će vidjeti bebu da doji.
Moram priznati da bi meni bilo teško odbiti ga. Dojiti je prestao sam i u ovih 9 mjeseci me nikad nije tražio sisati (samo me par puta tražio da vidi sise).
-
Ja sam ostala opet trudna kad je moj mali imao samo 3 mjeseca.. saznala sam da sam trudna kad je imao 5 mjeseca i prestala dojit :( ... ali razmišljam o tome da opet počmemo dojit kad se druga beba rodi (upravo oko njegovog prvog rođendana).
Jeli itko ima slićno iskustvo? Tko zna ako će se uopće 'sjetit' kako to ide...
A nutritivno - hoće li on 'krast' važno mliko od novorođenčad? Znam da će tijelo stvorit toliko mliko koliko se traži, ali ja se bojim za zdravlje novorođenčad - da dobije sve bitno što treba. Sa prvom bebom sam bila anemićna u zadnji tromjesec trudnoće i onda se beba nakon 4 mjeseca pokazila da ima nisko željezo pa je morao pit željezo 3 mjeseca. Nebi tjela da se to opet ponovi..
-
riba26 mislim da se neće sjetiti tehnike dojenja. Drugo je kad je dijete dojilo 2 godine pa ima pauzu od par mjeseci, ali maleni brzo zaborave. (bar mislim, nemam takvo iskustvo)
Jedino možda s izdajanjem pa na čašu.
-
riba26,
što se nutritivnog dijela tiče, bitno je da mala beba ima prednost kad je kolostrum u pitanju, a kasnije kad nadođe mlijeko, ako se beba doji na zahtjev ne bi joj trebalo faliti!
Moji klinci npr. imaju svaki svoju cicu, a mali je u prva 2 mjeseca dobio 2,5kg, znači, ništa mu ne fali.
-
Riba26, meni je Pika imala pauzu od desetak dana, pa joj se tehnika promenila i lagano počela da se gubi. Mislim da tvoj maleni neće više znati da sisa, ali kao što ti klara reče, dobro će mu doći tvoje mleko i ako mu budeša davala izdojeno. Ako maleni nekim čudom nije zaboravio, javi nam da znamo.
I moje curice maju svaka svoju siku :mrgreen: Prirast bebe za 3 meseca-10cm i 3 kg više nego na rodjenju :D :D :D
-
irvin je oustao od sise tri sedmice prije dolaska druge bebe, desetak dana poslije svog drugog rodjendana.
samo je prestao traziti. bila sam na godisnjem i svo smo vrijeme provodili zajedno, a i mlijeka nije bilo pa mu se valjda nije dalo vuci na prazno.
kad je seka dosla, nije trazio. bilo mu je drago kad mu ponudim, ali bi samo naslonio usne i smijesio se.
ocekivala sam tandem, mozda mu se malo i nadala, ali tako je ispalo i neka je (: