Nema visoku temperaturu (do 38`C, a najcesto je ona dosadna 37,5`C). Vec 2 dana je ima, kaslje jako zrelo i oci mu se kao u kineza. Dala sam mu Fe fosfor (homeopatski remedij).
Samo mi kazite jel je u redu da ga istusiram za da ga malo osvjezim?
Printable View
Nema visoku temperaturu (do 38`C, a najcesto je ona dosadna 37,5`C). Vec 2 dana je ima, kaslje jako zrelo i oci mu se kao u kineza. Dala sam mu Fe fosfor (homeopatski remedij).
Samo mi kazite jel je u redu da ga istusiram za da ga malo osvjezim?
Ako pitaš općenito, tuširanje se čak preporučuje za skidanje temperature. Jasno, treba paziti na temperaturu vode. Bar su donedavno bile takve smjernice.
Zašto misliš da ga ne bi trebala/smjela tuširati?
ja se ne tuširam kad imam temperaturu, pa tako ni dijete ne tuširam. Čini mi se gnjavaža. Pogotovo ne bih prala kosu, znam da je meni nekad od male prehladice znala buknuti angina ako bih prala kosu ili jela sladoled, što isto neki preporučaju kod grlobolje :/ . No možda nekom odgovara.
Nekako mi se čini bolje kupanje u kadici, ako baš treba, to mi je znalo pasati pred kraj neke prehlade (ali ne dok još bolest divlja), onako da se opustim u toploj vodi.
ja tuširam i kupam na 38-uvijek. I sebe i dijete.Ljekove dajem tek na oko 38,5-39....
Ni moja djeca nisu ljubitelji tusiranja dok imaju temperaturu. A ni meni se ideja nekako ne svidja, neovisno o smjernicama. Evo, upravo sjedim doma s temperaturom i zadavila bi onoga tko bi me u ovom stanju strpao u vodu. :mrgreen:
Mi se tusiramo i osvjezavamo kad temperatura padne ili u intervalima izmedju porasta temperature.
Obavezno se tuširmao, to nam je jedan od načina skidanja temperature.
:mrgreen: Baš sam se sjetila kad je mene mm strpao pod tuš kad mi se digla temperatura na 40 i nije znao kako da je skine. Htjela sam ga ubit. Ali to je već drugačija situacija.Citiraj:
Zorana prvotno napisa
Mi gornju temperaturu 37,5 - 38 ni ne skidamo, pogotovo ne tuširanjem - to obično radim kad visoku temperaturu (>39) trebam brzinski smanjiti dok ne počne djelovati paracetamol. Ni tada ih ne tuširam hladnom vodom nego počnem normalnom pa pomalo hladim do skoro mlake - ne forsiram, gledam koliko im paše. I uglavnom im pomogne.
Ali mi se učinilo da rula pita za tuširanje osvježenja i higijene radi.
i da je pitanje bilo smije li se?
ja bih svoje u takvoj situaciji otuširala.
Ja tuširam. Ali ne vodom koja je drastično hladnija. Polako je hladim da ne osjete razliku.Citiraj:
Zorana prvotno napisa
Hvala Vam cure, idemo u kabinu.
I mi idemo pod tuš kada imamo temperaturu!
Meni osobno paše, to sam primjetila još davno, H. se za sada ne buni... :)
Voda je mrvicu hladnija od temperature tijela, tako da nije šokovito za organizam.
Tek nakon 38,8 -39,00 krećemo s lijekovima.
I ja i djeca oduvijek se tuširamo (ako o higijeni pričamo) prema želji i okolnostima..
A što se skidanaj temperature tiče(preko 38.5), tu ih nisam tuširala već bi ih posjela u manju kadicu i polijevala...
Ugodnije je od tuširanja..
o ja, i kupanje ako klinci hoce, vazno je samo da im temperatura vode odgovara...
kad sam ja svoga sina htjela tuširati, rečeno mi je da smije ako je temp. poviše 38, jer ako je niža može doći do kontraefekta i naglo bukniti pri tuširanju.
pa sada...
to je savjet liječnika.
Mi se ionako tusiramo svaku vecer. Tako da, imao temp ili ne, tusiranje obavimo, samo pazim na temp. vode.
Nama kod svake temperature, kašljanja i šmrcanja liječnik prvo spomene kupanje. Topla voda i ajmo. A za spuštanje temperature je super tuširanje.
mi se pri povijesnoj temepraturi (preko 38) ne tusiramo nego kupamo, temepratura vode bude u pocetku ista temepraturi tijela, pa se postupno hladi
tusiranje pri visokoj temperaturi nije ugodno i moze biti sokovito, bolje je provesti 10ak minuta u toplijoj vodi koja se postepeno hladi
do 38 se tusirmo normalno