Re: krvare i bole ! pomoć ?
Citiraj:
Bebek prvotno napisa
Vjerojatno o ovome već ima 101 post ali preočajna sam za pretraživanje, plizz ako mi netko može dati kakav koristan savjet - noćas su mi prokrvarile bradavice i to baš jako.
Mali mi ima 5 tjedana, veliki je i jako siše. U početku uopće nisam imala problema sa dojenjem sve do unazad 10ak dana. Mali dobro primi i onda kao da skupi usta i počne cuclati. Ja ga onda popravim, ali šteta je već nastala. Prvo su bile samo male krastice ispod bradavice a sad su baš izbrazdane. Noćas kad sam se prištekala na izdajalicu ( ne mogu izdržati da bude na cici, prejako me boli ) curilo je i mljieko i krv, koma. Prepala sam se.
Kaj da radim? Da se izdajam ili da probam sa onim šeširićima ? Gdje se to može kupiti ? Kako da najbrže moguće zaliječim bradavice ? Sad ih mažem mlijekom, bepanthenom i hodam u toplessu.
Zahvalna sam za svaki odgovor ! :cry:
Ne zelim te plasiti imam isti problem i ja se izdajam a šeširiće sam kupila ali ih nezeli prihvatiti samo se dere i nikako a bočicu primi moje je mlijeko a meni je lakše kad se izdojim previše boli a ovako je lakše i meni i njoj nadam se da sam ti pomogla :love:
Re: krvare i bole ! pomoć ?
Citiraj:
Bebek prvotno napisa
Kaj da radim? Da se izdajam ili da probam sa onim šeširićima ? Gdje se to može kupiti ? Kako da najbrže moguće zaliječim bradavice ? Sad ih mažem mlijekom, bepanthenom i hodam u toplessu.
Dobro radis, tako nastavi. Jedino bi bilo bolje da probas nabaviti Purelan, on se ne mora ispirati sa bradavica i bas je namjenjen ovakvim slucajevima.
Idealno bi bilo da nastavis dojiti, no ukoliko ti je to prebolno mozes probati dojiti uz neki paracetamol. Ukoliko ni tako ne mozes, onda MORAS izdajati tu dojku. Ako je ikako moguce, ne izdajalicom (jer dodatno moze ostetiti bradavice) nego rucno i to cesto.
Sesirice ne moras kupovati, jer ukoliko je doslo do ostecenja zbog loseg polozaja sesirici tu nece pomoci. Nuzno je da popravite polozaj.
Dakle dokle god dojite, INZISTIRAJ na dobrom polozaju. Niti sekunde nemoj dojiti bebicu u losem polozaju.
Dakle sto se izljecenja tice, nazalost nema neke instant formule. Sama znas da tijelu treba neko vrijeme da ranica prodje, tako je i s ovim. Mazi svoje bradavice svojim mlijekom par puta dnevno, nabavi purelan, luftaj dojke sto vise i to je to.