-
Zabave za djecu i buka
Jučer smo bili na dječjoj maškaranoj zabavi. Nije prvi put da sam primijetila neprimjerenu razinu buke u zatvorenom prostoru u kojem je predviđen boravak djece. Osim što ne čujete nikoga osim sebe, zabrinjava me taj običaj nevjerojatno glasnog puštanja glazbe. Sigurna sam da sluh nije jedino što strada pri opetovanoj izloženosti decibelima.
Znam da postoji zakon o onečišćenju bukom pa me zanima na koji se način može utjecati da se počne primijenjivati. Tko mjeri razinu buke i kako?
Kako buka utječe na djecu i kako ih zaštititi?
-
možda sanitarna ili neka druga inspekcija?
-
Meni preglasna glazba svema, počne me boljeti glava, postajem nervozna. Pretpostavljam da i malenima smeta na sličan način.
Ne znam postoji li kakva inspekcija za to. Ja bi na licu mjesta zamolila da se glazba stiša ;)
-
sasvim sigurno postoji samo nisam sigurna pod nadležnost koje to potpada. Ali može se nekog nazvati da dođe izmjeriti razinu buke, recimo kad imaš kafić u susjedstvu. Pretpostavljam ako su tamo redovito zabave za djecu da bi to bio opravdan razlog za mjerenje. Ako je bila samo ta jedna zabava ne vjerujem da će sada to nekome pomoći.