Ima li tko iskustva s time?
Prepalo me grozno.
Printable View
Ima li tko iskustva s time?
Prepalo me grozno.
Imam ja, cijeli život. Imam nekakvu urođenu srčanu manu, blagu, dijagnoza "koketira" s prolapsom mitralne valvule, ali veći broj kardiologa kaže da nema kriterija za tu dg. kod mene. Čuje se šum na srcu kad slušaju, a moj osjećaj je da "preskoči" srce, to je pokazao i holter EKG. Nemam (zasad) nikakvu terapiju. Jednom sam imala tzv. sinkopu kad mi je preskočilo uslijed nervirancije da sam nakratko izgubila svijest, ali je dr. na hitnoj isto relativno odmahnuo rukom na to. BTW, jesi li kontrolirala štitnjaču?
I da, ta "preskakanja" su po mom subjektivnom osjećaju jača u jesen i proljeće ili nakon umora ili nervirancije.
Potpis!!
Već 6. g. ih osjetim, na početku bilo jako puno straha, na Holteru smo skužili, na EKGu ne....a ništa..jednostavno ako je bezazleno, a u većini slučajeva je...suživiš se s tim i kasnije ne osjetiš toliko...pregledaj štitnjaču...
E, i meni normalan EKG uglavnom ispada normalan...
Ma ja odradila detaljan intern. pregled, EKG, UZV srca, Holter....meni se uglavnom događa "preskakanje" pri stresu ili nekakvom šoku...štitnjača mi je ok i zapravo sve je psihosomatski....a pomoć je često čaj od matičnjaka...na samom početku sam često bila na hitnoj no kad sam vidjela da dobijem Normabel u guzu...e pa nećete više :lol:
Ja nemam štitnjaču (izvađena raddi karcinoma). Izgleda da je za sve kriva neodgovarajuća terapija Eutyroxom.
No concor uzimam do slijedećeg nalaza hormona za oko 3 mjeseca.
!Tako se i mojoj svekrvi događalo (ima štitnjaču, ali je terapija za štitnjaču koja je izgleda u tom trenu prestala djelovati i trebalo ju je promijeniti uzrokovala baš jake nepravilnosti u radu srca). Smirilo se relativno brzo promjenom terapije - mislim da pije Euthyrox ili tako nešto i da se radilo o tome da je trebalo ili smanjiti ili pojačat taj lijek, ona je prošla bez terapije za srce jer je to bila jedna epizoda zbog koje je završila na hitnoj pa dalje na kardio obradi u Srčanoj. Sretno, da terapija bude pogođena :heart:
CAO ŽENICE!
JE SAM VAM PRAVA EKSTRSISTOLIČARKA.....ZA VRIJEME TRUDNOĆE NIJEDNA EKSTRASISTOLA A DVA MJESECA NAKON PORODA OKO 10 000 VENTRIKULARNIH EKSTRASISTOLA ( NEKOLIKO PO TIPU BNIGEMINIJE )I OKO 500 SUPR(kršitelj koda)RIKULARNIH EKSTRASISTOLA....U 24 SATA.USTANOVLJENO HOLTEROM. UPOMOČ SVI MI GOVORE DA JE TO NORMALNO ALI JA ĆU POLUDJETI,I NEZNAM KAKO IDU BETA BLOKATORI I DOJENJE... AKO IMA KOJA ISKUSTVA S TIM MOLIM VAS JAVITE MI NAJVIŠE ME ZABRINJAVA PRESTANAK DOJENJA...UNAPRIJED ZAHVALNA