Treći dan ciklusa radila sam hormone i FSH - 32,20, LH - 20,90, prolaktin 227, ESTRADIOL 0,301 šta da radim, upravo se spremam na ivf, molim nekoga za savjete, šta da radim i je li to nekome isto bilo.Imam 29 godina. HVALA!
Printable View
Treći dan ciklusa radila sam hormone i FSH - 32,20, LH - 20,90, prolaktin 227, ESTRADIOL 0,301 šta da radim, upravo se spremam na ivf, molim nekoga za savjete, šta da radim i je li to nekome isto bilo.Imam 29 godina. HVALA!
Koje su referentne vrijednosti :?
Evo malo o sličnim situacijama:
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...a67ef149cbd10a
http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...ght=visoki+fsh
Ovo gore su topici vezano za visok FSH. Obavezno kaži doktoru jer je moguće da ti promijeni stimulaciju i da idete u tzv. prirodni IVF, naime, uz visoki FSH je često učinkovitija manja stimulacija, tj. događa se i da se s puno ampula lijeka ne reagira s proizvodnjom više jajnih stanica, a da se reagira puno bolje s totalno blagom stimulacijom i da se dobije više jajnih stanica nego s punom stimulacijom. Ne znam koje su referentne vrijednosti laba u kojem si vadila i di se spremaš na IVF, u kakvom si protokolu, sve ti to ovisi što će ti dr...
Trenutno se još nisam čula sa svojim doktorom, ali znam da sam u zadnje vrijeme pod velikim stresom i ne znam šta da radim, možda bi mi bilo najbolje da se prvo smirim i pokušam opustiti pa da onda krenem ponovo na sve pretrage, trenutno pijem diane 35, ovo bi mi bio drugi ivf, prvi mi je završio sa spontanim, prije dvije godine. Imam 29 god.i 9 god.sam u braku, suprug mi ima klinifertov sindrom,,,,
Čuj se s doktorom, mislim da FSH ne može skočit od stresa, prolaktin sigurno može, ali provjeri s njime. Sretno :heart: !
to jesu prilično visoke vrijednosti za tvoje mlade godine (ali ima dosta žena koje imaju sličan problem), svakao ih predoči svom MPO-oovcu i posavjetuj se s njime oko protokola
i laboratoriji ponekad griješe, doduše to se ne događa baš često, možda da ponoviš nalaz kroz neko vrijeme
i da, da li si radila nalaz 3-5 dc kao što je preporučeno?
Slazem se sa sretnom35, postoje slucajevi i privremene (pred)menopauze, dobro bi bilo ponoviti nalaze kroz neko vrijeme. Kakvi su ti hormoni bili prije, imas li jos neki nalaz?Citiraj:
sretna35 prvotno napisa
Ako si pred postupak, obavezno se konzultiraj s lijecnikom jer ce ti vjerovatno promijeniti terapiju.
I ne nerviraj se, jer i s takvom dijagnozom se proizvode jajne stanice, a dovoljna je jedna za trudnocu. :love: