Novosti u MPO - dizajnirano dijete??.... (HTV 1 program)
Printable View
Novosti u MPO - dizajnirano dijete??.... (HTV 1 program)
čula sam najavu bas ću pogledati
jooooj, čitala na teletekstu...to je ono ko fol da će roditelji naručivati kakvo dijete hoće...kojeg spola...boje očiju...
Opet novinari stavljaju nekakve senzaconalističke naslove :x
I sad opet "konzerve" diljem svijeta i kod nas budu se držali toga ko pijan plota i osuđivali nas koje se borimo da budemo roditelji, jer to je samo početak onoga "do kud vodi ovaj svijet" i da se bebe štancaju u nekavoj tvornici i izlaze na traci.
To me :evil:
Došla sam na kraj priloga, neki dr. Steinberg nešto kao nudi svojim pacijentima koji to mogu platiti.... O čemu je to u stvari bilo?
Nudi im da biraju spol svog djeteta i boju očiju
Meni je to k a t a s t r o f a!
Apsolutno se slazem, katastrofa!
Naslov je "Dizajnirano dijete", a podnaslov na Dnevniku: Kuda ide ovaj svijet?
Imaš na teletextu na RTLuCitiraj:
ina33 prvotno napisa
Nisam stigla pogledati prilog ali sam na teletekstu citala o nekom kontroverznom doktoru iz Italije (Rim) koji je uspjesno klonirao troje djece, dva djecaka i djevojcicu koji danas imaju 9 godina i zive u istocnoeuropskim zemljama.Pretpostavljam da se radilo o tome?
apsolutno se slazem da to jedino odmaze MPO-u. katastrofa :evil: :evil:
Čitala sam na teletek.i to je katastrofa!
Teško će neki ljudi razumjeti (oni koji neznaju koji se sve faktori trebaju poklopitida bi se zaćelo dijete a i nosilo 9.mj.)da mi nismo u toj kategoriji
koji bi još birali kako će izgledati,to je stvarno previše. :(
Ovo je već igranje Boga i ni malo mi se ne sviđa
boja očiju :shock:
Žalosno jer će i MPO borbe svrstati u takav koš.
Neka klinika za oplodnju u Americi nudi svojim pacijentima da odaberu koje će im dijete imati boju kose, boju očiju, kojeg će biti spola... Uglavnom iz embrija vade nepoželjne gene i neke dodaju, tako nešto koliko sam ja skužila. Spominjali su i predimplatacijsku dijagnostiku...Citiraj:
ina33 prvotno napisa
Ma užas živi. Sad će ispasti da mi idemo na MPO da bi odabrali kakvo čemo dijete imati, a ne zato što ga eto ne možemo imat prirodnim putem. Tak mi je svejedno, bitno da ga imam i da je živo i zdravo
Ne samo da je katastrofa, već je i sramota i ne znam uopće zašto urednici pristaju ovakve gluparije i idijotarije davati na TV-u.
Zbog gledanosti???
Pa povraća mi se od takvih emisija.
I mislim da je zbilja otišlo sve u smokve kad se netko dosjetio da se igra Boga.
...da boja očiju...ma užas :(
Da i svaki put kad je tema zakon o potpomognutoj oplodnji aktualna u medijima obavezno izadje neki prilog takve vrste koji nema veze s nasom problematikom, to me uzasno smeta jer je ocigledno kakav cilj se zeli postici kod gradjana koji nisu upuceni u MPO i u probleme na koje nailazimo svakodnevno.Ali bas svaki put.Nevjerojatno!
Ma ja bih rekla da nije nevjerojatno nego planirano! Pa kakva bi to država bila kad ne bi imala poltrone među urednicima na tvejiću? Molit ću lijepo, dva kila mozga za par kuna - kako prigodno! :evil:Citiraj:
RuzicaSB prvotno napisa
tihi užas :evil:
nemam riječi, moje se straije kolegice hvale kako je i sam spol djeteta za njih bio veliko iznenađenje na porodu jer nije bilo UZV-a, sve unazad samo 20 -30 godina
ovo tako rastužuje :cry: :cry: :cry: da je meni ikakvo dijete, srce bi mi sjelo na mjesto :heart:
xCitiraj:
sretna35 prvotno napisa
gledala sam prilog jučer sigurna da su novinari nešto pobrkali. međutim, taj amerikanac kaže da zašto ne bi stavio sve svoje znanje na raspolaganje klijentima. katastrofa. ne mogu vjerovati da je to legalno. baš sam bila tužna poslije tog priloga. stvarno nam netko na htv-u jamu kopa s ovakvim prilogom.
I ja sam čitala na teletextu i užasnula se. Stvarno ovaj prilog daje negativnu konotaciju na MPO a naši i ovako neupućeni sugrađani samo će dobiti potvrdu da je to nešto nenormalno. :evil:
Ovo je stvarno too much :evil: !
Ja eventualno pozdravljam takvu "naprednu" medicinu u opravdane svrhe tj. kod genetski nasljednih teških bolesti (pa da djete liše bolesti koje bi inaće sigurno nasljedilo - bila je ona priča o ženi koja boluje od raka kao i sve njene ženske pretkinje, te su iz njenog embrija izvadili taj gen kojim se prenosi bolest, i nadomjestili ga novim. U tom slučaju dijete ima šanse kao i svaka druga žena oboliti od raka, a ne 99% kao što bi inaće imala) i kod prijetkih poremećaja poput žena koje ne mogu iznijeti (već pobacuju, i to u kasnom stadiju trudnoće) određeni spol djeteta - obično je to muški...
Za boju kose, očiju, spol iz neopravdanih razloga i ostalo mi je :evil: i :( ! Pa nisi u dučanu da biraš odjevni predmet...
Naravno, onda se postavlja pitanje gdje je granica, jer kao i svako takvo delikatno i kompleksno područje, teško je reći: ovo je ok, a ovo nije... (tipa kao eutanazija i sl.)
Najviše me žalosti što će MPO neminovno dobiti krivu sliku u javnosti :cry: ! Jer će sve nas koje nismo nažalost prirodnim putem mogle dobiti našu dječicu gledati kroz prizmu "moderne medicinske tehnologije" biranja djeteta :evil:...
A vidi rečenicu na TXTu....ono
"bla, bla ,bla......
i onada stave odabrani embrio u maternicu i trudnoća započne......"
Aha...i onda je svizac zamotao čokoladu u omot....
Kad bi bilo sve tako jednostavno onda ne bi ni bilo ovog foruma. Svi bi samo jednom išli na postupak, trudnoća bi započela i selile bi se na trudnički PDF...
Kak oni to samo jednostavno napišu, a nemaju pojima koliko treba borbe i koliko ETa (kod većine) da bi dočekale trudnoću, a i onda je pitanje hoće li opstati do kraja.
I onda se mi čudimo zašto nas ljudi ne razumiju. Pa jednostavno kad su o našoj problematici obavješteni samo preko ovakvih članaka u kojima je sve to "sam tak". :x
grozno :evil: ,baš sam ljuta, to stvarno ne ide nikako nama u prilog koje se borimo za naše :saint:
niti ne želim da netko u moje dijete upire prstom ,jer je zaćeto uz pomoć mpo,ali uz crkvu,Pretirku i ovakve događaje ,teško :evil:
I zato cu ja opet dignuti topic o javnom okupljanju... :mrgreen: (ne prosvijedu, sa puuuno vise stila mozemo puuuno vise i napraviti)... ;)
Odavno se zna da mediji imaju utjecaj na ljude,a ljudi nisu krivi jer i ja kad gledam na tv nešto o čemu nemam veze,velika je vjerojatnost da ću povjerovati u to.Martina-ovo sa prosvjedima je ok-pogotovo kad bi oni bili informativnog karaktera-nekakav edukacijski letak ili sl. gdje će ljudi pročitati što mpo ustvari je.Ovako nas gledaju kao ubojice zametaka jer nisu educirani i usvojili su ono što su im stranački mediji ponudili.Gledala sam na tv voditeljicu "učilice" i mislim da je vodila i "Filipove bebe".Ona je sa suprugom snimila kratki dokumentarac svog puta u mpo.Od početka do rođenja bebe.Mislim da bi ljudi drugačije gledali kad bi znali i našu stranu priče.A nažalost, malo znaju...
Bit ce novinar procitao ovaj topic. :mrgreen: http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=71979&start=0Citiraj:
Naslov je "Dizajnirano dijete", a podnaslov na Dnevniku: Kuda ide ovaj svijet?
Uzasna mi je ta ideja i uzasno mi je plasiranje iste u centralnom dnevniku u drzavi koja ima milijun vaznijih stvari za brinuti.
Nisam na kraju shvatila o čemu se točno radi, probala sam danas tražit po teletekstovima HTV-a i RTL-a i netu RTL-a (brzinski), ali ima puno toga kad se ide pisat o znanosti pa ispadne deseto - kao ovo rođena genetski mutirana beba bez raka, a na kraju je ispala preimplantacijska dijagnostika (ovaj link od fritulice), a kako su naši novinari prenijeli fakat nije jasno što je. O znanosti se najčešće tako piše u zadnje vrijeme - ono - otkrio Radman elkisir života, a onaj neki Splićanin dešfirirao gene Hrvata ili tako nešto, što više senzacionalizma, to bolje. Onaj članak koji prevodimo vezano za Izlaznu strategiju ukratko se dotiče reakcije ljudi na MPO tehnologiju, a teško mi je bilo što komentirati jer na kraju ne shvaćam što se tu konkretno napravilo - kloniranje djece, biranje boje očiju itd. To biranje boje očiju mi je, naravski, bedastoća, ali pitam se radi li se samo o tome ili uopće o tome u nekom origigi članku o tome, jer je na preimplantacijsku dijagnostiku vezano za onaj gen za rak odmah iskočilo biranje boje očiju i dizajniranje beba, to je onako sveprisutan strah vezano za MPO od ljudi koji nemaju izdravnog iskustva s MPO tehnologijom. Evo nečeg što sam našla o tom Steinbergu, to jedan od prvih linkovakoji mi je iskočio na Googleu, ne zvuči baš nešto, prije kao oni koji su onoj ženi vratili 6 embrija, pitanje je koliko je uopće relevantan za MPO svijet, ali naravno da je medijima super dizajnirana beba:
http://www.nydailynews.com/news/2009...tility_cl.html
Po ovome, to ovaj dr. uopće još ne može napraviti nego nešto to kao reklamira, on je iz LA-a... Ne zvuči baš nešto ozbiljno niti relevantno za MPO pitanja, ovako na prvu loptu.
I naravno da ovakvi članci i ovakve vijesti rade MPO-u katastrofu i da većina ljudi izvan priče misli da kad se dođe do embrija da je to to - ono, "samoposluga" :(.
:lol: :lol: :lol:Citiraj:
Mariel prvotno napisa
Kladim se da će ovakvim ljudskim redikulima doći na naplatu gluparije kojima se bave.
o moj boze kaj je to kaj su u ducanu ili auto salonu da mogu tak??? :evil:
Tek danas sam vidjela prilog dignut na you tube i moram reci da osudjujem ovakvu vrstu koristenja PID metode koja bi morala ostati dostupna samo u slucajevima otklanjanja genetskih pogresaka.Srecom je dostupna samo iznimno i bezobrazno bogatima daleko od nas.
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXCitiraj:
RuzicaSB prvotno napisa
Cure moje :love: imat ćete vi svoje bebače, samo kao što uvijek kažem, netko prije, a netko kasnije.Citiraj:
Blekonja prvotno napisa
Nemojte se rastuživati na ovakvu ljudsku bedastoću. Da imalo razumiju što znači ŽELJETI OD SVEG SRCA ne bi ovakve gluposi ni govorili.
Voli vas vaša Pepita :heart:
Pepita :love: :heart:
Reakcija BETE: http://www.beta.hr/forum/viewtopic.php?t=1466
well done Martina-pogotovo ono-zainteresirane smo pojasniti novinarima o mpo i naglasak na mpo a ne na umjetnu. :*
Ovo well done Martina ja cu shvatiti kao well done BETA i reci hvala. :*Citiraj:
pčelica2009 prvotno napisa