-
Gdje kupiti sejtan?
gdje kupiti sejtan ? Prvenstveno preko neta, sa dostavom do kućnih vrata, ili gdje ga može biti u Zg. ili Osijeku ?
najprije bih ga htjela probati, da li je stvarno isti okus kao kod mesa.
Na netu ima gro recepata kako se pravi, ali opet mi je blesavo ići ga raditi, ako uopće ne znam kako to treba izgledati.
Sinoć sam našla zgodan link od obiteljske firme iz čakovca
http://www.econatura.hr/
sviđa mi se ona njihova košara od 300,00 kuna, ali mi je previše za prvi put, jer nikad nisam probala niti sejtan niti tofu. Naručila bih samo jedan dimljeni za početak.
Isto tako, što je sa veget. salamama i hrenovkama ? Da li ima za kupiti i gdje ?
Pitala sam u petak u KTC-u, ali žena kaže da više ne dobijaju od Inproma, jer je firma u nekim teškoćama i više im ne dostavljaju, odn. valda ni ne proizvode.
Imate li neke prijedloge za druge vrste zamjena za meso (znam za soju) bilo da su hrv. proizvodnje ili iz uvoza. Neki austrijski proizvod, firma,.....?
-
Uzmi si prvo seitan od ekonature, hvalili su ih tu po forumu. Pa probaj. Ali okus nije po mesu.
-
Ja ga uglavnom radim, ali kad mi se omakne, kupim u biljnoj ljekarni koja drzi i proizvode iz bio bio. Moguce da i ti u blizini imas takav neki ducan. MOzda da pitas u bio bio tko iz tvoje blizine ima njihove proizvode.
-
Pokušaj vidjeti ima li u nekom Merkatorovom supermarketu... Tu u mojoj zabiti bude jedino u jednoj ljekarni i u Merkatoru, ali ne uvijek na raspolaganju.
-
Imaš u svim većim trgovinama Interspar, Konzum.
Ja ih tamo nikad nisam kupovala, nama čovjek dostavlja doma, ali koliko znam oni imaju dostavu samo za zagrebačko područje. Ako si zainteresirana pošaljem ti broj telefona na pp.
-
može hvala :)
kakvog je sejtan okusa ? Kao što ? Da li može na pizzu umjesto šunkarice ?
da li je netko probao veget. salame i slično i ima li ih za kupiti ? Rekli su mi neki dan u KTC-u da Inprom više to ne radi, ili ne dostavlja, ili ili....
-
vegetarijanske salame su meni bezveze. zapravo sve to sto pokusava imitirati okus mesa mi je bezveze. da mi nedostaje taj okus pojela bih meso, a ne zamjenu za isto...
ponekad kupim vege pastetu, stvarno rijetko, al dogodi se. i ima isti okus ko bilo koja gavrilovicka.
-
Ja sam totalno razočarana okusom. Nisam očekivala da će imati okus po mesu, ne znam zapravo što sam očekivala. Da, očekivala sam da bude fino :mrgreen: , a nije bilo.
-
Pearl Buck ti to lijepo opisuje kako Kinezi kada odjedamput hoće postati duhovni, a neće se odreći đakonija na mesnoj osnovi, posežu za imitacijama mesa. Od toga je napravila kvalitetnu sprdačinu.
I ja mislim da je blesavo ostati zatvoren u skučenim mesojednim okvirima, pogotovo ako se već odlučiš za namirnice bez mesa.
-
Citiraj:
marta prvotno napisa
Ja ga uglavnom radim,
kako?
-
Citiraj:
zhang prvotno napisa
Citiraj:
marta prvotno napisa
Ja ga uglavnom radim,
kako?
Nemoj se u to upuštat ako nemaš čelične živce. :mrgreen:
Ja ga nikad nisam radila, ali zato se MM voli pozabavit time, rijetko, ali ipak ga moram pohvalit.
-
Imas detaljno opisano na jednom topicu kako se radi seitan. Nemam nista za dodati na tu pricu osim sto bih jos jednom naglasila vaznost onoga sto je Davor tamo napisao, a to je da se nakon stajanja u vodi obavezno mora premijesiti.
-
Ja ću rađe čekati da se ponovno u dućanima pojavi glutensko brašno. Svaka čast čeličnim živcima. Been there...
-
znači, bolje naručiti :mrgreen:
-
Ovisi kakav je naručeni. Doma napravljeni od (običnog) brašna će vjerojatno biti bolji od svakog naručenog, ali nakon puuuno natezanja. Čak se i financijski isplati.
-
Ja sam se totalno ispraksirala. Prije sam glupavo pokusavala ispirat cijelu komadinu tijesta, a onda je anamar dala jedan komantar na one video uratke na youtubu koji me je stresao i rastresao. Pa sam pocela ispirat komad po komad tijesta, i onda fakat ide ko da peres carape. 2-3 para carapa, i eto ti rucka... :mrgreen:
-
Spremam se naruciti Dharma seitan.
Glutensko brasno nisam nigdje vidjela od, otprilike, Bozica. U Mercatoru. Ne znam zasto ga taj put nisam kupila.