Zbog zatvora prekinuti dojenje?
Malena će uskoro napuniti 19 mjeseci i još uvijek dojimo, unatoč (uglavnom) pritiscima okoline. Govorila sam sama sebi kako je to dobro za nju, za njeno zdravlje, za razvoj u svakom smislu... a sada sam i sama počela sumnjati. :?
Naime, muči nas zatvor ili bolje rečeno usporena probava. To znači da mišica ima stolicu svaki 3. ili 4. dan :( . Doduše, tako je od rođenja ali onda me to nije brinulo jer je bila dojena beba.
Kada smo počeli s dohranom bilo je problema, nije ništa htjela, bila je i ostala jako izbirljiva. Imala je fazu kada je jela samo meso i ciklu (kašice nije nikada jela, ništa kašasto, nikakve sokove, povrće :( ). Sada joj tu i tamo uspijem dati nešto žitarica. Pedijatrici ne mogu ni spomenuti ovaj problem jer je ona odavno rekla da je vrijeme da prestanem dojiti jer ionako više nikakve koristi od toga, i da će se stolica onda sama regulirati.
Čini mi se kao da jede sve manje a cica sve više. Ok, mislila sam, to je faza, izbijali su joj zubići, to je normalno... A sad mi se čini da se navukla ponovno na cicu, stalno me traži, 3-4 puta noću (da, padam s nogu :mrgreen: ), 5-6 puta danju.
Kulminacija je bila prošli tjedan kada nije kakala skoro tjedan dana, završili smo na čepiću. E sad, ono što je tada izašlo davalo je naravno na kiselo mlijeko kao kod malih bebača, pa se tješim da nisu to ipak takvi otrovi :oops:
Sve više sumnnjam u svoju odluku o produženom dojenju, jer kad stavim na vagu dobrobiti i loše stvari (zadržavanje otrova u organizmu) čini mi se da će prevagnuti odustajanje. Ne znam kako ću to izvesti jer je malena ovisnik o cici :(
Da ne duljim, kakva su vaša iskustva?