Imam pitanje: Kada netko (netko od osoblja foruma koje ima tu mogućnost) napiše post, post stoji neko vrijeme, par sati, pročitan je x puta...Onda ga autor izmjeni, ali ne stoji napomena da je editiran i kada.
Da li je to po pravilima?
Printable View
Imam pitanje: Kada netko (netko od osoblja foruma koje ima tu mogućnost) napiše post, post stoji neko vrijeme, par sati, pročitan je x puta...Onda ga autor izmjeni, ali ne stoji napomena da je editiran i kada.
Ako je nesto bitno editirano (a ne gramaticka greska) onda bi trebalo navesti da je editiran.
Dodan je dio recenice koje u prvoj verziji nije bilo.
Radi se o mom postu, no ja sam ga editirala iste sekunde nakon što sam ga napisala, nije stajao duže od minutu dvije.
Žao mi je ako je dio koji je nadodan u tebi izazvao negativnu reakciju, posebno jer se radi o isprici.
Gle, stajao je puno duze, ali nije uopce bitno.Citiraj:
Fidji prvotno napisa
Stvar je u principu, da kada editiras sdrzaj, onda i stavis napomenu da je editirano.
koliko se ja sjećam, editiran je odmah nakon što je poslan. refreshala sam svaki čas pa sam baš primjetila. (ne pitajte me kojeg sam pametnijeg posla tada imala :oops:)Citiraj:
Deaedi prvotno napisa
ali slažem se s principom, čak bih bila i stroža - mislim da kad već nemamo svi edit, onda bi ga moderatori trebali koristit samo u moderatorske svrhe, a u ovakvim situacijama ispravljat idućim postom, kao mi obični smrtnici.
ali i jednostavna napomena o editi
:lol: dakle evo mene smrtnice ispravljam se :)) (miš na laptopu nekad ima mind of its own)
ali i jednostavna napomena o editu bi poslužila.
Da, slazem se...mislim stvarno mi nije u redu da se moderatorske ovlasti iskoristavaju na nekim "privatnim" raspravama...Citiraj:
koryanshea prvotno napisa
ja sam da se editom služe kao mi smrtnici :mrgreen: - da se samo u sljedećem postu popravi ono što je htio reći u postu koji je "otišao"
čak ne ni ovo: editirala sam svoj post...
a edit mi je za editiranje drugih korisnika koji krše pravila foruma i sl.
Ne treba mi ovo danas, stvarno. Post je editiran iste sekunde. Radi se o dobronamjernom postu, nikakvoj provokaciji.
Dapače, smatrala sam da će s dodatkom biti još jasniji.
Ako mislite da me ovo ne pogađa krivo mislite.
Fidji, ja pišem općenito.
Onako kako mi se čini da bi trebalo biti.
Iako pretpostavljam o kojoj se temi radi, nemam pojma o ovom postu koji je editiran.
fidji ne moraš ti branit svoj edit, zbilja.
nije tu sad bitan tvoj primjer nego općeniti princip... idi ća :*
Princip je jasan, ja sam ga "prekršila" u najboljoj namjeri, pa me zato boli. Ali to je valjda bila i namjera.
:*Citiraj:
Fidji prvotno napisa
Fidji, zašto si uvrijeđena što se moraš braniti?
Mislim da se svi ovdje moramo suočavati s posljedicama kad napišemo post koji nekome ne sjeda, ili kad ga editiramo (da ne govorim u drugom licu jednine) na način koji ne sjeda.
Tako mi se čini jasnim i Deaedino pitanje o editu, a nejasna mi je tvoja reakcija i "ne treba mi ovo danas". Eto, baš šteta da si se uvrijedila, ali mislim da, osim moderatorskog, nemaš neki drugi "povlašteni" status na Forumu. Ili?
Samo da napomenem, nemam pojma niti o kojoj se temi, a kamoli kojem postu radi.
kao prvo, imam osjećaj da je povrijeđena a ne uvrijeđena.Citiraj:
Svimbalo prvotno napisa
a zašto je uvrijeđena?
možda zato što je osoba od krvi i mesa i nije uvijek raspoložena za ping pong koji u zadnje vrijeme neki izvode na ovom forumu?
možda zato što večina vas ima izbor da li želi ili ne želi pisati na forumu a moderatori imaju obavezu reagirati na svaki neprimjereni post i pokušati odgovoriti i pomoći svakome tko svoje pitanje postavi na forumu?
sad će neki pametnjaković reči "pa tko ih tjera?" i imat će pravo, nitko nas ne tjera, nego to radimo jer vjerujemo u ono što radimo. ali kao i vi nismo baš svaki dan najbolje raspoloženi i nemamo svaki dan jednaku dozu entuzijazma.
ok, možda je propustila napisati primjedbu da je editirala post i što sad? dajte ljudi malo tolerancije za ljude koji svaki dan održavaju ovaj forum u najboljoj namjeri da vama pomognu.
Thanks, daddy.
:saint:
:oops: ja sam znala editirati svoje postove (neposredno nakon slanja) kad se javljam u pravilu kao moderator a zbog zeznute tastature ne ode uvijek sve onako kako sam zamislila :/
dedi :naklon:
Oj daddy, no frks :)
Fidji, stvarno mi nije jasna tvoje reakcija...Mislim, "uhvacena" si "s prstima u pekmezu" i sad si ti uvrijeđene i povrijeđena i ne znam kaj sve još ne...Kaj je tak teško samo priznati da si prekršila pravilo, pogriješila si i sve OK. Riješeno, barem što se mene tiče. Ne znam da li imam kakvih posljedica ili opomena za tako nešto, i stvarno ne bi htjela da zaradiš neki ban ili slično, zato i nisam napisala o kome se radi, nego sam samo pisala općenito, a ti si se poslije sama javila.
mislim, deaedi, da je u dva od tri posta to ovdje i priznala, zar ne?
Fidji će svakako zaraditi ban, dapače i javno bičevanje na Trgu. Svatko tko dođe moći će se još dodatno nabaciti i kamenom. Ako ga to toliko veseli.
Ma stvarno nemam rijeci, sad se lijepo vidi kako se prođe ako se usudis pitati nesto oko postupka moderatora.
evo, mogu ja? meni bi to baš uljepšalo dan.Citiraj:
čokolada prvotno napisa
:roll:
ja fakat ne kuzim zakaj tjeras mak na konac i kaj oces dokazatiCitiraj:
Deaedi prvotno napisa
kaj niste vec umorne od toga da nas stalno proglasavate losima
kak vam se vise opce da?
Dakle... :roll:
Ne znam tko vas inače napada jer nisam tu često ni redovno, ali sad ovo slučajno pročitala i mogu samo reć da je jako žalosno i bezveze kako su se moderatorice tu postavile.
Kako vidim, cura je samo pitala jeli to editiranje u redu ili ne, a svi znamo da je to zloupotrebljavanje ovlasti i mislim da bi se onaj tko je pogriješio trebao ispričati i to je to. Nema se tu tko šta vrijeđati i dramatizirati, pa nismo djeca.
Nekako mi Deadi ne djeluje kao da je ovo otvorila s nekom posebno zlom namjerom, ali vidim da je ovo ovdje osjetljivo područje pa je valjda ovako bezveznu i besmislenu reakciju mogla i očekivati.
I da, onaj tko radi mora biti spreman podnjeti kritike na svoj račun, a o osobi puno govori na koji način tu kritiku primi.
meni je super kako se javilo šest moderatora i nijedan nije zatražio da se držimo teme (a tema nije fidji)
sami ste ovaj topic učinili osobnim, a ne deaedi. kako uopće komentirati ikada postupke moderatora, ako će se tada kolektivno svi moderatori uvrijedit?
Da, upravo sam i ovo htjela dodati, ali nemam funkciju Edit pa ću morat u novi post :)Citiraj:
Dakle, zašto se tu nitko ne drži teme i odgovaranja na posatvljeno pitanje??? Zašto se tu govorio osobi koja nije ni spomenuta u prvom postu???
Nije to fer...nikako...
a meni je super kako je vama ovo zabavno.
zakaj se patite ovdje gdje vas samo omalovazavaju?
deaedi, ajd razmisli malo?!
nemoj biti ovdje gdje se lijepo vidi kako se prođe ako se usudiš nešto pitati.
pa tko bi normalan trpio ovakav teror.
Meni je drago da smo Deaedi i ja ovo riješile.Citiraj:
Deaedi prvotno napisa
mene takooo zanima o čemu se radi.... :)
evo, da se vratim na temu, ako je indirektna tema zapravo upravo ovo o cemu se prica, jer nekom novom ovo moze izgledati ovako kako izgleda ali zapravo se radi o tjeranju maka na konac.Citiraj:
da li je lose da ako vidim da je netko zeznuo sa citranjem, editirati taj post da na nesto lici?
ili ako kao moderator ili clan udruge koji govori u ime udruge vidi da je post koji je poslan moguce protumaciti drukcije od zeljenog pa doda rijec, dvije, tri, odmah nakon klika send, jer ako se dodaju u novom postu, iz iskustva znam, uzet ce se samo onaj prvi post, rasporiti, podjelti na njegove atome, zacentrifugirati i izvesti 25. zakljucak koji ce temu ponijeti u sasvim krivom smjeru.
da greska je sto ne korstimo svi opciju "pregledaj", kako radi nedostatka vremena, tako i iz losih navika, ali isto tako je istina da na forumu postoji jedna maliciozna struja koja jedva ceka neku pogresku. i onda se ova predragocjena energija trosi na totalno (zapravo) sporedne stvari na ustrb kojih stagniraju nege velike i bitne. sa obje strane.
ali leonisa sve ovo što si nabrojala dešava se i nama "običnim" forumašima.Citiraj:
leonisa prvotno napisa
kako da mi to riješimo, a da nam se post ne rascjepka, podijeli, atomizira, centrifugira... :/
iskreno- onako kako ja to vidim- nema istu teznu i odgovornost ono sto napisem ja kao forumasica, ili netko u ime udruge. isto tako nisam vidjela da se toliko vadi iz konteksta nesto sto napse forumas ili netko u ime udruge.
ja bi se vodila mišlju - bih li na ovaj način editirala post drugog korisnika? bi li to učinila na zamolbu?
ako bi, onda zamoliš sama sebe :mrgreen: pa bome i napišeš: editiran post radi jasnoće
ili tako nešto.
a onda si postaviš pitanje: želim li za svaku nezgodu primat molbe korisnika da ih ispravim? :P
ali cijela ta dilema bi bila riješena kad bi korisnici imali pravo editirati svoje postove. znam da tome niste skloni zbog veličine foruma i količine neiskusnih forumaša. ali znam i mnogo foruma na kojima to normalno funkcionira. možda bi se isplatilo barem probati?
nisam sigurna, ali mislim da se može namjestiti da se postovi mogu editirati samo dok nema daljnjih odgovora na topicu.
sigurno se može namjestiti da automatski forum ispisuje vrijeme edita (pa se npr. može vidjeti je li editirano minut nakon postanja ili dva sata posli). možemo dobrim primjerom pokazati da kad se editira, onda se označi što se editiralo
to je na širokoj nam mreži uobičajeno, čak postoje i kratice :mrgreen:
ETA - edited to add
EFC - edited for clarity
... pa sad mi i ne padaju na pamet drugi razlozi za edit :mrgreen:
e da... pardon ako ste već imali dozvoljen edit pa nije išlo...
evo, ocito sam prozvana kao maliciozna, pa da se oglasim.Citiraj:
ali isto tako je istina da na forumu postoji jedna maliciozna struja koja jedva ceka neku pogresku. i onda se ova predragocjena energija trosi na totalno (zapravo) sporedne stvari na ustrb kojih stagniraju nege velike i bitne. sa obje strane.
Vidis, ja sam postavila opcenito pitanje:
I pojasnila anchie o cemu se radi.Citiraj:
Onda se javila Fidji, na koju se to pitanje odnosilo, ali ja sam ga bas namjerno postavila opcenito, bez navođenja o kome se i na kojem topicu to desilo, da ne bi ispalo da sam to postavila iz nekih, "malicioznih" namjera.Citiraj:
Dodan je dio recenice koje u prvoj verziji nije bilo.
Iz moje perspektive, moj upit su malicioznim, do ogromnih razmjera napuhali moderatori, koji se, umjesto da su interno rijesli stvar, ovdje prepucavaju.
Hvala ti na ljubaznom komentaru Deaedi. Sve je uzeto na razmatranje :)
Izvlačim iz prašine topik, da bih ljubazno, nimalo maliciozno, upitala adminicu zašto je post na Pravilima, topik o bannanim korisnicima, editirala bez napomene da je isti editiran?
Posebno sam zapamtila prvotni post jer je bio vrlo neodređeno sročen, sad naprotiv stoji i vrijeme i razlozi bana.
Hvala :)