Citiraj:
melange prvotno napisa
super pitanje.
nikad nisam omastila brk napojnicom dok sam držala instrukcije.
(veliku većinu puta ne bih dobila ni točan pripremljen iznos, nego bih morala vraćati kusur, ako ga nemam, uzmem manju novčanicu, pa sljedeći put pamtim i zbrajam, užas. a instrukcije uvijek u isto vrijeme i uvijek isti iznos)
Vidim da se dosta spominju instrukcije. Imam s njima drugačije iskustvo. Ne znam jesam li imala sreće, ali uvijek su me "dopali" dragi roditelji pa sam često dobila poklon ili više novca za ispravljenu ocjenu ili za kraj polugodišta.
Ne znam...ako sam izrazito zadovoljna uslugom drago mi je ostaviti više: dobro se osjećam zbog toga. Ako nisam zadovoljna ne ostavljam ništa i ne smatram ostavljanje napojnice svojom obavezom.
Citiraj:
Tko je meni davao novac zato što sam po cijele dane učila za gimnazijski program?
Rosa, ja bih radje ponovo učila gimnazijski program nego prala kosu mušterijama u salonu. Osim što peru kosu naučnice čiste kompletan salon-uključujući i wc, peru, metu, miješaju kemikalije... mislim da im 10-20 kuna u životu puno znači kao mala nagrada za njihov trud jer rade dosta. Meni se čini da je to teže od učenja.
A ovo...
Citiraj:
I obično obožavaju praktičnu nastavu jer baš i nisu ljubiteljice grijanja stolice.
zaista potcjenjuje. Vrijedi li to po tvom mišljenju za sve strukovne škole?