IVF trudnoća kao indikacija za carski rez
Drage moje suborke, IVF mame i trudnice (sadašnje i buduće) :) !
Znam da je mišljenje struke oko ovog pitanja poprilično podijeljeno. Kakva su vaša iskustva? Što kažu vaši liječnici? Jeli IVF trudnoća sama po sebi indikacija za porođaj carskim rezom? Mislim prije svega na jednoplodne trudnoće, višeplodne su same po sebi, bez obzira na način začeća, druga priča...
Re: IVF trudnoća kao indikacija za carski rez
Citiraj:
Superman prvotno napisa
Drage moje suborke, IVF mame i trudnice (sadašnje i buduće) :) !
Znam da je mišljenje struke oko ovog pitanja poprilično podijeljeno. Kakva su vaša iskustva? Što kažu vaši liječnici? Jeli IVF trudnoća sama po sebi indikacija za porođaj carskim rezom? Mislim prije svega na jednoplodne trudnoće, višeplodne su same po sebi, bez obzira na način začeća, druga priča...
ja ti mogu prenijeti kako je u BiH, prema malom uzorku cura koje su uspjele doci do tog najljepseg dana :heart:
ovdje su gotovo jednoglasni da IVF trudnocu tretiraju kao rizicnu i automatski preporucuju carski rez. jedina alternativa koju nude je, vjerovali ili ne, indukcija, sto je prema mom nestrucnom misljenju, van pameti.
no, ima i svijetlih tacaka. divni dr koji mi je radio histeroskopiju mi je obecao da kad jednom budem trudna aBd, a trudnoca bude isla bez komplikacija, mozemo razgovarati o porodu u vodi (mogucnost postoji u toj bolnici) i pokusati s takvim porodom - kako on veli, ako sta, ne daj Boze, krene naopako, sala nam je odmah u blizini.
dakle, cini mi se da je kljucno naici na dr koji zeli razmotriti i alternative carskom rezu, a bitno je imati i inicijativu za prirodni porod ;)