-
hormoni
drage moje...
iza mene je jedan neuspjeli IVF-ICSI, stimulirani. pošto nisam nikad vadila hormone, to sam sad htjela učiniti. samo neznam dali mogu odmah, ili trebam čekati neko vrijeme iza stimuliranog IVF-a.
koji se točno hormoni vade i kada? tražila sam ali nigdje ne mogu naći sve nabrojene na istom mjestu.
unaprijed se najljepše zahvaljujem na odgovorima
-
Draga gaia ne znam gdje si radila ivf ali prije svakog postupka mpo dr ,uz ostale nalaze koji su potrebni obično traži i hormonalni status. Kada kažeš svome soc.gin. za što ti treba oni već znaju koji kompletan presjek hormona koje trebaš izvaditi. Hormonska analiza iz krvi radi se 3(do 5) DC i 21 DC, ako su mi menstruacije optimalno redovite. Ima sigurno cura koje će ti možda izlistati sve potrebne hormone, ali mislim da će tvoj soc.ginić točno znati što se traži :) Živjela Istra :D BTW gdje si u postupku??
-
Ne znam kojmi se točno sve hormoni traže, ali to zna svaki ginekolog kojeg ćeš pitati uputnicu pa ti to nije problem, ali znam da treba čekati bar 2 ciklusa poslije ICSI kako bi se hormoni od stimulacije očistiti iz tijela (ja sam osobno čekala i puno duže). Najbolje će ti savjetovati tvoj MPO ginekolog pa ga pitaj za savjet premda mi je čudno da te nije i prije prvog postupka tražio hormone. Sretno!
-
spolni hormoni-FSH i LH i prolaktin(između 2i5dc)
hormoni štitnjače TSH,T3 i T4
progesteron
-
Gaia, svakako sacekaj 2mj od zadnje stimulacije i 3.dan ciklusa napravi FSH,LH,prolaktin i hormone stitnjace a 21.dc progesteron.Inace, moj MPO-vac mi je trazio hormone samo na pocetku ove price prije 3god. a ja ih odem sama napraviti 1xgodisnje,privatno su po 120kn.Javi rezultate.
-
-
hvala vam na brzim odgovorima
mišicalara, na KBC Rijeka sam u postupku.
kako se ustanovio problem kod MM, moj MPO dr. me je tražio od nalaza samo HSG koji je bio u redu, ništa drugo. na svoju ruku sam mu donijela i nalaze od briseva koji su isto bili uredni.i odmah smo išli na stimulirani postupak, koji nije urodio plodom.
zato sam sada odlučila da ću izvaditi hormone, a to sam i mislila, da moram pričekati bar 2-3 mjeseca, da se sve malo pročisti. i taman dok budem dobila nalaze od hormona, možda već budem mogla i u drugi postupak.
još jednom zahvaljujem
-
Sve kako je pčelica napisala, ali pazi da progesteron kontroliraš 21 dc ili 7 dana nakon ovulacije - ako znaš kad je bila (npr. preko BT), jer time se zapravo potvrđuje da je ovulacija bila i da žuto tijelo vrši funkciju.
Ostale hormone 2-5 dan, a kažu najbolje 3. (ako ti se ne zadesi vikend)
SRETNO. :*
-
Pa stvarno su hrabri kad bez hormonske analize idu na stimulirani postupak. A s druge strane traže HSG a planiraju IVF. Da li je to praksa u RI ili je kod tebe bio samo slučajni propust?
Ali sva sreća da si svjesna važnosti hormonske slike pa si to odlučila sama napraviti. ;)
-
Meni je na VV dr. L. rekao da ne treba hormone i nije me slao vaditi ih prije stimuliranog postupka (sama sam tražila svoga prim. gin. s argumentom da ih nisam vadila sedam godina). Za uspjeh postupka je dosta važno da prolaktin nije visok (od spolnih) i TSH da ne prelazi određenu granicu.
-
Nije ništa čudno da ne traže prije postupka hormone. Nisu ni mene na VV nekad, a kad postaneš maratonac onda se traži i igla u plastu sijena.
Potpisujem vikki a i cure su lijepo napisale koji dan što vadiš.
-
zaista, hvala od srca...
znala sam da ću ovdje najbrže dobiti odgovore.
ja vjerujem mom doktoru i vjerojatno nije smatrao potrebnim da vadim hormone jer su mi ciklusi redovni, ovulacija je utvrđena.
sad mi preostaje da malo pročistim dušu i tijelo :oops: ... a onda u nove pobjede... :love:
-
I moj dr. nije tražio, kasnije sam sama htjela napraviti kontrolu hormona. Što se onih spolnih tiče, ako je osoba ginek. u redu, ako je bilo js u stimulaciji, velika je vjerojatnost da su hormoni ok. Zato dr-ovi, da ubrzaju postupak, ne traže hormone. To je moje mišljenje, naravno, ne mora biti točno. Ali kad se pogleda što koji hormon predstavlja...
Jedva čekam petak da se i ja javim sa svojim nalazom.
Sretno s hormonima!
:heart:
-
tiki baš me iznenađuje da ti nisu tražili hormonalni status jer je meni dr. T. svaki put prije postupka radio sve
gaia sretno!