Početi dojiti starije dijete
....koje nije bilo dojeno?
Uglavnom, J su u bolnici navukli na bočicu i dudicu dok je bio na neonatologiji. Ja sam pokušavala sve i svašta, ali nam nije uspjelo.... 2-3 dana je htio na šeširiće, ali mi je to izazvalo jak mastitis, pokušavala sam i dalje dok nije gnjoj krenuo.....
Čitala sam dosta o relaktaciji i pokušavala ga "navući" na dojenje (ali bez šeširića) još par mjeseci, ali nije išlo.... Mladić zavolio silikone....
E, sad, čekam drugu bebu i razmšljam da mu ponudim da doji jer će imati 15 mj. kad rodim, a to je i dalje, po preporuci who-a, vrijeme za dojenje....
Da li itko ima iskustva s tako kasnim početkom.... Ja sam uvjerena da majčino mlijeko liječi i da će mu dobro doći i tako kasni početak, ali uopće ne znam da li će znati dojiti.... jer on stvarno nije znao.... šeširiće je htio primiti, ali samu sisu ne.... probali smo sve poze i pozicije.... u peleni, sa odjećom (udobna gegica i bodić), u jastuku.... sestre su ga i povijale tako da mu je samo glava virila van.... rekle su mi da neke bebe neće jesti ako nije sve "savršeno" pa smo istraživali što je to savršeno za njega, ali nismo našli...
Možda će htjeti probati kad vidi drugu bebu? Jedino me strah da mi ne ošteti bradavice pa da ne zeznem dojenje i drugoj bebi.... trenutačno ima 10 mj. oštri zube na čemu stigne.... ne znam da li će ga ta faza proći....
Napomena: imali smo i velikih problema dok nismo našli bočicu na koju zna jesti.... i to samo na silikonsku dudicu.... na kaučuk nije znao.... Inače je zdrav i nema nikakvih problema.... dohranu je dobro prihvatio (počeli sa 6 mj.) i sad već i fino žvače, tj. vrti jezikom dok jede...
Ako netko ima savijet ili iskustvo, molim za pomoć.