Re: promjena soc. ginekologa
Citiraj:
arilu prvotno napisa
Ako već postoji tema, ispričavam se, ali nisam našla ništa slično.
Moj soc. ginekolog, koji radi i kao privatnik, ne daje bas rado uputnice na temelju nalaza drugih privatnika!
Nakon kiretaže i prošle trudnoće koju sam vodila kod njega i 100000 negativnih iskustava s njim, odlučila sam ići isključivo kod privatnika.
E sad, meni bi trebao soc. ginekolog samo radi uputnica, a koga god nazovem svi mi kažu isto, na primaju nove pacijente.
I sada ne znam što da napravim?
Da li mogu podignut karton od njega i javiti se HZZO-u, da nemam svog ginekologa pa da mi oni nekog dodijele? Da li netko zna kako ide procedura?
Nisam mijenjala ginekologa, ali jesam liječnika opće prakse i zubara (bilo mi je daleko).
Ovakva je lani bila procedura - kod liječnice sam uzela karton i prenijela ga k novoj doktorici... Lijepo smo popričale (bila sam 20 godina kod nje i dobro smo se slagale).
Nova mi je dala papire za promjenu liječnika, to sam popunila i dalje je sve išlo automatikom.
Zubarica je druga priča - njoj nisam ni pokucala na vrata, samo sam otišla novoizabranoj i ona je poslala papire za promjenu liječnika.
Dakle - prvo izaberi novog liječnika - u bilo koje doba godine, nema više prijelaznog roka. On će reći da li treba i stari karton ili ne treba. Ja bih pošteno rekla da idem k privatniku i da mi uglavnom trebaju samo recepti (tako sam to imala riješeno u drugoj trudnoći - moj privatnik je napisao preporuku, a "socijalni" ginekolog je na temelju tih papira davao recepte. NIsam ga ni vidjela - mm je to obavljao.
Isto tako, moja svekrva je nedavno otišla doslovce najbližem doktoru (prije je nazvala amb i sve dogovorila) i lijepo se prebacila.