pozdrav nisam vidla na ovu temu post osim o krokicima pa me zanima, kad ste poceli davati bobi stapice i kokice da grickaju, ja dala svom i on lagano gricka al me strah da ne otkine veliki komad i ne ugusi se :/
Printable View
pozdrav nisam vidla na ovu temu post osim o krokicima pa me zanima, kad ste poceli davati bobi stapice i kokice da grickaju, ja dala svom i on lagano gricka al me strah da ne otkine veliki komad i ne ugusi se :/
Jan će skoro 16 mjeseci i još mu ne dajem nikakve grickalice i pokušat ću da se susretne s njima što kasnije. Ja to ne kupujem, ali na rođendanima li zabavama će ih sigurno ugledati i probati.
Najčešće mu dam rižine krekere (stiropor kako ih mi zovemo) i voli ih grickati.
ja sam htjela vidjeti kak ce reagirati al necu mu davati jer me nekak strah a krokice uopce nemam zasad plan davati. ali vani vidjam puno mama DA DAJUstapice,kroki i malim bebama
Kokice idu kad i kikiriki i ostali mali, tvrdi plodovi - zbog mogucnosti gusenja.
Ah.. sad vidim da pises o krokicima. :mrgreen:
moja malena (21 mjesec) je jučer nažicala od frendice 5 štapića (ili u njezinoj verziji tapica) i kad sam joj rekla da ne može više (ne volim davati zbog soli) je došla mojoj frendici i šaptom rekla: jos samo edan (pri tome je bio jedan prstić u zraku jer joj je pokazivala koliko :lol: :lol: ). Što reći, dijete je rođeni žicaroš :lol: na mamu 8)
moja (19) jede stapice na rodendanima i u gostima, kod kuce samo ponekad pa cim vidi stapice pocinje pjesma setaaan ođeendaan tiiiiii seetaan ođendaaaan tiiii :lol:
Moje su cure sad već veće pa ih konzumiraju, no znam da da sam uvijek gledala što kasnije to bolje. Tako i sada, uvijek im najprije ponudim svježe voće, a onda ako im se još gricka dam im što žele. Vrlo često se dogodi da nakon voća više ni nemaju ni želju ni potrebu za grickalicama.
Drugi par rukava su baka i deda koji im nastoje u svakoj mogućoj prilici nešto takvo ugurati u usta...al eto, (na žalost) netko mora i to.
:lol: :lol: :lol: zakon. I daj ti meni sad reci: kak da joj ne daš. Ja ne kupujem za sad.Citiraj:
cuckalica prvotno napisa
A što je to što u štapičima ne valja? ( :saint: )
Ok, sol, ali barem u njima nema E-ova (ili se varam).
Inače, Luka jedino njih povremeno jede od svih tih čuda i grickalica (a ostalo jaaaaaako rijetko jedemo MM i ja)
ma da, khana, sol je problem ništa drugo.
kahna molim lijepo :mrgreen:Citiraj:
elin prvotno napisa
A sol večinom sastružem dolje, ako je već ima toliko da se vidi.
A štapiči su nas spasili u AS, zabavljao se s njima i grickao.
Čuvam ih u autu za krizna stanja,
kad ništa ne djeluje, daj mu štapič i mir je. 8)
A kak ga tek primi sa dva prstića i tako gricka :heart:
sorić za pogrešku u pisanju nicka - skužila kad sam poslala, a nije mi se dalo ispravljati.Citiraj:
kahna prvotno napisa
Štapići su i meni super kad se negdje vozim jer mi riješe mučninu, a i to što kažeš sa prstićima mi je :heart: i moja je toliko smješna kad ih jede, onak pažljivo ih primi :lol:
zar vas nije strah u vožnji nešto davati jesti?
npr.naglo zakočite i to ode na krivo mjesto (u dušnik umjesto u jednjak)..
mi (skoro 18mjeseci) i ne dajem joj jesti ništa od toga.
zato smo nedavno bili na jednom rođendanu gdje su se teške suze lile oko štapića,a ja naravno nisam bila normalna majka što joj to branim jesti
ne dajem niti ja. Napisala sam meni i jer mi rješavaju mučninu. Imaš pravo i mene je to strah.Citiraj:
princess puffy prvotno napisa
ne znam zakaj se oko toga nerviraš, to je tvoja odluka. I to dobra zbog soli u navedenim štapićima. Mene moja eto nažica, što ću. Ali i to je moja odluka i ne sramim je se kao što se niti ti ne bi trebala sramiti svoje kao niti badirati zbog toga. Kaj te briga kaj drugi kažu. Kad bi ja po tome išla što drugi kažu (te nisam navodno normalna što joj ne dajem lina, te nisam normalna što joj ne dajem čokoladu, što sam oprezna kad vidim da ima temperaturu, pa odmah idem kod pedijatra i sl.) ja bi konstantno bila u depri, ali eto baš me briga, moja odluka i smatram ju dobrom, a ostali nek se fučkaju.Citiraj:
Citiraj:
elin prvotno napisa
oprosti u pravu si,nisam pažljivo pročitala :oops: ,vidjela sam da netko daje pa onda odmah stavila množinu,sorry.
Taj netko sam ja.Citiraj:
Ne znam, nije me strah.
Relativno su kratke relacije i uvijek imam gdje stati ako, nedaj Bože zatreba.
Na duže relacije uvijek krećem kada mu je vrijeme za spavanje, tako da onda niti ne jede ništa.
ne radi se o duljini relacije ni dobi dana :)
radi se o iznenadnom i naglom kocenju, a do njega moze doci, slozit ces se - i 50 metara i 50 kilometara od pocetka voznje :/
stvarno je opasno da dijete za vrijeme voznje ista konzumira. i preporuka bi bila da se - u slucaju potrebe za hranom, grickanjem, pa i pijenjem - sigurno stane sa strane i obavi sto treba...
a s druge strane, cinjenica je i da od milijun i jednog odvagivanja koje kao roditelji svaki dan obavljamo - puno puta odvagnemo da ce nam jednostavnije/lakse/brze/efikasnije/tise - biti upravo ono sto ne bi trebali raditi... samo treba biti svjestan toga i truditi se takve odluke svesti na najmanju mogucu mjeru...
sto se tice stapica - postoje i stapici s manje ili nimalo soli, postoje grisini pa i integralni, mi ih dajemo djeci rado, ne radimo bauk od njih. ako nalete na slane - skinem sol prije nego ponudim djetetu (pa mi ono mazne vrecicu, polize prstic i pokupi sol :lol:). isto vole krekere (njih u kombinaciji sa skutom, npr. - obozavaju svo cetvero...).
Ma znam litala da je isto duži ili kraći put, navela sam to čisto radi činjenice da na kraćem putu (po gradu i tako to) uvijek imam gdje stati ako mu se nešto zaleti.
A duži put mi znači autoput i ne baš sigurna mogučnost brzog zaustavljanja.
Ako čemo iskreno, može mu se zaletiti bilo kad, bilo gdje i bilo što da jede.
Nebitno dal je u autu ili doma za stolom.
Znam da nije isto, ali eto, ja prihvačam taj rizik :/
Meni su ok Alnaturini dinkel stapici, ne znam ima li ih u Hr za kupiti.
Ima, u dm-u. Meni su isto ok, ali mi L baš i nije nešto posebno oduševljena. Povremeno joj dam pa pojede malo. Slično je i s integralnim grisinima i rižinim krekerima. Druge grickalice još nije probala. Ja ih ne jedem pa ih nema doma, a nismo već neko vrijeme bili na nijednom rođendanu. :)
R je 18 mj i povremeno dobije štapić ili perec, nekad bobi nekad alnaturin. Izbjegavam mu davati grickalice, ali ne radim ni paniku oko toga. A naravno da ih voli jesti, i kad dobije traži "još"- to je nedavno naučio reći! Ali, isto tako voli jesti i na tanke štapiće narezanu mrkvu, jabuku, korabicu, pa to dobije češće.
smoki sa jedno 8.mj. a štapiće je počeo jesti sa 10ak mjeseci i obožava ih grickati, eh i ima sa 1 god. tek 4 zuba.
smoki ne jede više, ali štapiće da.