U pon sam naručena na carski rez pod spinalnom.
E sad zanima me kako uspješno početi dojiti u ležečkom položaju (jer se mora ležati 24h)?
Da li je uopće moguće pravilno namjestiti dijete u tom položaju?
Molim savjetnice za pomoć i iskustva mama.
Printable View
U pon sam naručena na carski rez pod spinalnom.
E sad zanima me kako uspješno početi dojiti u ležečkom položaju (jer se mora ležati 24h)?
Da li je uopće moguće pravilno namjestiti dijete u tom položaju?
Molim savjetnice za pomoć i iskustva mama.
Moći ćeš. :) Legni na neki polu-bok, tek toliko da beba dođe do bradavice. Samo nemoj podizati glavu. Nespretno je, ali će biti dovoljno. Prvih 24 sata ionako nema puno mlijeka i većina beba je još jako uspavana.
Sretno!
a je li smijem na polu bok?
Pitaj još anesteziologa. Ja sam dva puta rodila pod spinalnom i svaki put sam tako dojila, nitko mi nije ništa rekao. To je više položaj na leđima nego na boku, onako jedva da se malo pomakneš. Nisam poslije imala nikakvih problema, tipa glavobolja i slično.
Ali, kažem, sve još detaljno pitaj.
hvala, a nadam se da će i sestre bit od pomoći.
znači imaš dogovor i s ginekologom i anesteziologom?Citiraj:
Adi prvotno napisa
da u ned prijem, a u pon CR
Ne samo da smiješ nego će te i poticati da se malo na jedan malo na drugi bok okrećeš. Naime, treba se micati zbog prevencije tromboze. Ali nije uopće strašno, ne brini.Citiraj:
Adi prvotno napisa
Beba će se lijepo smjestiti u tvom naručju svejedno kako ju staviš a obično to bude insiktivno i zapravo baš kako treba.
Ja sam obojicu uspješno dojila, prvog nakon spinalne ali u klasičnom nekadašnjem sistemu odajanja, pa tek 3. dan a drugog sina nekih dva sata nakon carskog, čim su me probudili :) (drugi put je bila opća)
Evo kako sam si ja namjestila bebaća odmah nakon buđenja, dok još nisam smjela ustajati: prvi dan, nakon buđenja tu je Ian star nekih par sati, a ovo je već sjedećki jer mi je to bilo puno lakše nego ležanje http://public.fotki.com/PatrikovSvij...idrugidan.html
a
otišlo prije nego sam završila :)
Još bih ti samo rekla, ne opterećuj se ničim, niti jel cica ili ne, jel vuče ili ne, u prvim satima je najvažnije da se mazite i da te beba osjeti uz sebe - tako joj bude lakše privikavanje na vanjski svijet.
Mlijeko će doći, kolostruma ispočetka ima sasvim dovoljno, beba ima mrvicu od želučića i sigurno nije "gladna" ;)
Ljubav, mamina blizina i malo kolostruma je novorođenčetu u prvim satima najvažnija hrana.
Sretno!! Čekamo te s lijepim vijestima za tjedan dana :heart:
Slažem se!Citiraj:
Tiwi prvotno napisa
Ja sam isto rodila na carski, ali moja beba nije cicala :( , počela je cicat tek nakon par mjeseci.
Imala sam cimericu koja je bila na carskom sat vremena prije mene i dojila je bez problema u ležećem položaju.
Sad mi se nekako sve to vraća pa me hvata da bi opet... :mrgreen:
Predivan je taj prvi kontakt s bebom...
Mishica je cicala neposredno posle carskog, cim su me izveli iz sale. Lezeci, skoro skroz na ledjima(meni je taj prvi dan okretanje na bok bilo jako bolno), funkcionisalo je bez ikakvih problema. Vec drugi dan sam dojila sedecki.
evo ja se javljam sa friskim iskustvom,moci ces meni su helenu dali cim su me zasili i prebacili u sobu,babica mi ju namjestila i ona je fino sisala odmah a moj muz je pazio,posto sam ja osjecala neku slabost u rukama,i bolila su me ramena(neznam zasto),pa sam se plasila da mi neispadne,poslje3h kad sam opet osjecala noge i ostatak tjela sve je super funkcioniralo-sretno!! :heart:
sam da javim ipak sam rodila vaginalno uhvatili me trudovi. Rodila sam 28.3. tako da nisam dočekala carski.
Dojimo bez problema
cestitam nek ti je sa srecom :D