opet o Mo-Pa-Ru ili o Priorixu
Nina je navršila godinu dana i po kalendaru cijepljenja slijedi nam ovo "famozno" cjepivo.Još uvijek sam u velikoj nedoumici.Htjela bih znati jesu li vas,prilikom upisa u vrtić i školu,tražili knjižicu cijepljenja i kako su službe reagirale ako dijete nije cijepljeno.
Moja pedijatrica me uvjerava da nema nikakvih reakcija na priorix,ali ja baš i nisam sigurna,ali mi se opet nekako čini da je bolje od dva zla izabrat manje.
Re: opet o Mo-Pa-Ru ili o Priorixu
M. je dobila Priorix prije malo više od dva tjedna. Dok ju je sestra cijepila sjedala je na tati, a ja sam sjedala ispred nje i pjevala s bebom i zabavljala je. Sestra ju je ubola iglom - ona ništa, ubrizgala je cjepivo - ona ništa, skontala je tek kad joj je stavila na rukicu vatu s alkoholom. Tada se okrenula, vidila da joj nešto rade i malo zakmecala. samo cijepljenje uopće nije osjetila. Nije imala nikakvih reakcija, niti oko mjesta uboda, ni febru, ništa.
Ne reklamiram Priorix :) , samo se nadam da ću utješit neke od vas koje ovo cijepljenje čeka. Nadam se da će proći kao i kod nas :love:
Inače, M. je cijepljena s 20 mjeseci jer smo prije odbili MoPaRu i tad nam je rečeno da ćemo samo potpisati da smo odbili cijepljenje i to je to. Pedijatrica nije spominjala upis u vrtić/školu, ali M. ionako ne ide u vrtić, a škola nam je još daleko, pa nisam ni pitala.