Vezivanje bebe gazom tijekom spavanja
Zanima me Vaše mišljenje o slijedećem:
Moja sestrična ima curicu od 2 mjeseca. Po savjetu patronažne sestre, svaki puta prije nego što malena zaspi vežu je gazom (ruke polože uz tijelo te ju cijelu zamotaju prilično čvrsto). Što mislite o tome? Ja svoje dvoje nikad nisam vezala, niti mi je to palo napamet. Čini mi se da to možda ima smisla prvih par dana po porodu, ali više od dva mjeseca?
Kad idu u šetnju, na bebino lice stave gazu, tako da joj ni nosić ne viri. Meni je to prilično neobično. Ne bih joj htjela zvocati, ali mi je to nekako prečudno.
Što mislite?
Re: Vezivanje bebe gazom tijekom spavanja
Citiraj:
Tina72 prvotno napisa
Što mislite?
Da je to tvojoj sestricni prvo dijete,pa nasjeda na kojekakve savjete.
Pozovi je da nam se pridruzi na forum ;)
Citiraj:
Tina72 prvotno napisa
Zanima me Vaše mišljenje o slijedećem:
Moja sestrična ima curicu od 2 mjeseca. Po savjetu patronažne sestre, svaki puta prije nego što malena zaspi vežu je gazom (ruke polože uz tijelo te ju cijelu zamotaju prilično čvrsto). Što mislite o tome? Ja svoje dvoje nikad nisam vezala, niti mi je to palo napamet. Čini mi se da to možda ima smisla prvih par dana po porodu, ali više od dva mjeseca?
Kad idu u šetnju, na bebino lice stave gazu, tako da joj ni nosić ne viri. Meni je to prilično neobično. Ne bih joj htjela zvocati, ali mi je to nekako prečudno.
Što mislite?
Čuj, na tvom mjestu bih joj savjetovala da za mišljenje o tome pita svog pedijatra, a prilično sam sigurna da taj takve procedure neće pohvaliti!......
Možeš prije toga pitati i svoju pedijatricu, pa njen odgovor prenijeti sestrični, kao savjet stručne osobe.
Od poznanika sa sela u blizini Zagreba čula sam da su oni tako radili, doduše prije 50 godina. :roll: Malene do 3 mjeseca su zamatali u jastuk za bebe, a moralo je biti čvrsto, dalje nisam pitala je li bilo i gaze itd.
No, djeca motorički nisu tako brzo napredovala kao danas. Hoću reći, može se desiti da to uspori motorički razvoj malene.
Gaza na licu - to je meni savjetovala moja mama, ali po zimi - siječanj, veljača. Naravno, nisam je poslušala - grozno mi je to i zamisliti.
Citiraj:
dutka_lutka prvotno napisa
Od poznanika sa sela u blizini Zagreba čula sam da su oni tako radili, doduše prije 50 godina. :roll: Malene do 3 mjeseca su zamatali u jastuk za bebe, a moralo je biti čvrsto, dalje nisam pitala je li bilo i gaze itd.
No, djeca motorički nisu tako brzo napredovala kao danas. Hoću reći, može se desiti da to uspori motorički razvoj malene.
Ako su vezana 24 sata, naravno da hoće. To je vjerojatno ona star ideja "ravnanja kičme" kad nije bilo bitno koja je tkanina u pitanju dok god su djeca potpuno nepokretna :roll: Nije isto kao i čvrsto povijanje u elastičnu tkaninu u kojoj je dijete povremeno i ne na duže vrijeme.
Citiraj:
pepa23 prvotno napisa
Ovu sliku sam imala prilike vidjeti šetajući Pulom prije otprilike 2 godine.Mama vozi bebu u AS naprednjem sicu i plahta preko sjedalice ,a ljeto.
Možda da joj radi sjenu? Baš plahta? :? Ja sam Luciji par puta u šetnji morala preko kolica prebacit gazu jer bi joj inače sunce išlo ravno u facicu, ali to nije bilo preko cijelog otvora, mora dijete imat i zraka.