Astronomski centar Rijeka
Eto, mi smo bili u subotu - prijateljica i ja sa svojom dječicom. Jako smo se ugodno iznenadile ukupnom dojmu - lijepo je uređen okoliš, prekrasan je pogled i odlične šetnice!
nedostatak je jedino što u planetarij ne smiju djeca mlađa od 6 godina :( tako da smo prppustili prezentaciju koja se vrti u 17 i 19 sati... Inače, potrebno je najaviti se za Planetarij, a kako je besplatno do 09. svibnja, onda su krcati skoro tjedan unaprijed. Broj mjesta je 52. Imaju vlastito parkiralište (ali smo se mi ipak parkirali u podnožju i lijeo prošetali) i omogućen pristup osobama sa invaliditetom (+lift unutra).
Inače, cijena jednokratnog posjeta biti će 20 kn za građanstvo, 10 za studente, umirovljenike i školarce, a djeca predškolci - besplatno.
Još neke informacije: Astronomski centar Rijeka, Sveti križ 33; najave dolaska od 12-14 sati na broj telefona: 051.455.700; projekcije planetarija u 17 i 19 sati od utorka do subote (napomena: doći 20 minuta prije početka projekcije!).
Svakako preporučam, pogotovo po lijepom vremenu, a zgodno je i za male bebače zbog llijepih mogućnosti šetanja i hladovine!