jeftini tjedni meniji s receptima za podgrijavanje???
kuhari i kuharice,
nemam ideja za kuhanje u ova recesijska vremena, a kažu da se dobrim planiranjem može učinit čuda, što nam nikad nije išlo. A malo nam je dosta filane paprike od paprike sa sniženja i akcijskog mljevenog :mrgreen:
Dakle - imate li prijedloge za menije za malu lovu, jednostavne i da se po mogućnosti mogu skuhati danas za sutra? Uskoro nakon godinu dana kuhanja kod sveki otvaramo vlastiti pogon pa su mi vremenske mogućnosti puno šire :D, npr kuhanje navečer s nadom da će obrok preživjeti do sutra za gladnog školarca dok mama lunja po gradu
problem su nam glavna jela...juhe nakuhavamo tako i tako uvijek iste s noklecima jer najmlađa jede gotovo samo to, te grašak iz riže (starija rižu bez graška pa se slažu :lol: )
a onda tu je i večera, tu imamo isto problem kako se odmaknuti od palačinki ili ostataka od ručka uz obavezno prigovaranje da nisam skuhala večeru :roll:
Re: jeftini tjedni meniji s receptima za podgrijavanje???
Citiraj:
mama Jelena prvotno napisa
Dakle - imate li prijedloge za menije za malu lovu, jednostavne i da se po mogućnosti mogu skuhati danas za sutra?
problem su nam glavna jela...
a onda tu je i večera, tu imamo isto problem kako se odmaknuti od palačinki ili ostataka od ručka uz obavezno prigovaranje da nisam skuhala večeru :roll:
Za rucak mi trenutno pada na pamet Shepherd's Pie, odnosno ono sto ja zovem Shepherd's Pie Sauce. :mrgreen:
Znaci: napravis sve kao da radis pastirsku pitu, jedino ju ne slozis odmah za pecnicu, ili dio umaka odvojis, a ostatak odmah slozis u 'klasicnu' pastirsku pitu.
Taj umak ide odlicno uz tjesteninu fusilli i zelenu salatu, ili svjezu salatu od kupusa.
Drugi dan napravis klasicnu pastirsku pitu (znaci, na umak slozis pire krumpir, stavis malo maslaca, povuces linije po pireu da se bolje zapece, i pospes parmezanom.
Za veceru: omleti, npr. i uz to kiselis-salate (krastavci, paprike, mijesana kisela salata)...