Upravo sam se vratila s jednog takvog mjerenja i ostala sam :shock: :shock: :shock:
Moji su vitamini i minerali blago receno losi ;)
Jel tko od vas bio, kakva su vam iskustva, sto o tome mislite.
Printable View
Upravo sam se vratila s jednog takvog mjerenja i ostala sam :shock: :shock: :shock:
Moji su vitamini i minerali blago receno losi ;)
Jel tko od vas bio, kakva su vam iskustva, sto o tome mislite.
Ja sam bila prije nekoliko mjeseci, nisam baš puno vjerovala tome posebno što su mi rekli da imam svega savršeno. :/
Bili su i ostali članovi moje šire obitelji i rekli da su oni dobili više-manje točne rezultate.
E sad...
ček
mjerila si minerale i vitamine kod osobe koja prodaje minerale i vitamine ?
ka da odeš u Nest*** po savjet da li je beba gladna i imaš li dovoljno mljeka
bakina stara - dok bedaki penez imaju, i kramari tržeCitiraj:
Mony prvotno napisa
Citiraj:
MGrubi prvotno napisa
:roll:
Nisam. Bila sam kod nutricionistice.
Po preporuci. A i potrebi.
a šta ne kaže
ne bi bila prva koja bi tražila nalaz od trgovca ;)
imam ti recept: zeleni kašasti sokovi 8)
A sta ne pita' (prije nego prejudiciras)Citiraj:
MGrubi prvotno napisa
a koji je recept?Citiraj:
MGrubi prvotno napisa
- špinat ili matilovac ili kelj ili brokula..
-1-2 banane
- kiwi
zmiksaš
i to je to
brzo vrača energiju
a tu su sokovi sirove cikle u kombinaciji sa mrkvom i jabukom
tijelo najbolje reagira na prirodni izvor
miskanje usitnjava tvrdu strukturu biljke pa je probala lakša (naš želudac se ulijenio sa kuhanom hranom)
Sta nitko ne zna nesto vise o ovoj metodi?
Kako su ti to izmjerili?
napisala sam svoje mišljenje o metodi, ali mi se čini da to nisi htjelaCitiraj:
Mony prvotno napisa
jedini mjerodavni podatak je analiza tjelesnih tekućina, sve ostalo je trla baba lan
Citiraj:
Cubana prvotno napisa
Pomocu elektroda i akupunkturnih tocaka odredjenih za odredjene vitamine i minerale.
Elektrodu prisloni na odredjenu tocku, strelica na aparatu se onda pomice i pokazuje stanje.
Citiraj:
magriz prvotno napisa
Kak se i gdje one analiziraju?
To sam i mislila.Citiraj:
Mony prvotno napisa
Moje mišljenje: zaboravi na to i poslušaj Magriz.
X pod Magriz...
Ja sam mislila da si ti išla baš na TESTIRANJE... ovo što Magriz spominje...
MM i ja smo išli nekoliko puta na besplatna testiranja, a on je zatim išao i na ono full koje se nudi.Citiraj:
Mony prvotno napisa
Ja sam nakon njihovih nalaza išla provjeriti stanje i u lab i moram priznati da su uvijek bili u pravu. Tako da više nisam jedna od onih s malo vjere.
Ali nikada nisam kupovala niti uzimala vitamine i minerale temeljem isključivo njihovog testiranja.
neki od stotine privatnih labosaCitiraj:
Mony prvotno napisa
izvade ti krv i voila'
Kao i @n@ imam pozitivno iskustvo sa njima (bila sam na Twinlabovom testiranju.
Rekli su mi da su mi svi vitamini i minerali u redu, jedino da imam lagani deficit vitamina A, koji mogu riješiti češćim uzimanjem npr. mrkve dinstane na maslinovom ulju.
Citiraj:
magriz prvotno napisa
Prema mojim saznanjima takvu, tj. slicnu vrstu pretrage radi samo Poliklinika Analiza u Splitu, jedina od stotine privatnih labosa.
Citiraj:
the enchantress prvotno napisa
Enchantress, u kojem si ti labu provjerila stanje vitamina i minerala?
Ta poliklinika ima svoje ispostave po cijeloj Dalmaciji, a ima i u Zagrebu ili negdje opkraj Zg-a.
Ovak nekak i scijentolozi ''mjere'' razinu ''stresa'' :taps:Citiraj:
Mony prvotno napisa
Nisam išla provjeravati sve u lab, već samo ono što su mi rekli da mi je smanjeno: kalcij, B12, feritin i to sam napravila u Breyeru.Citiraj:
mony prvotno napisa
Za ostalef fakat trebaš u Analizu. Imaš i njihov cjenik on-line.
Hvala enchantress :*
Citiraj:
Analiza minerala u kosi 1595.00
Citiraj:
Analiza minerala u kosi
Ponekad je potrebno farmaceutskim pripravcima nadoknaditi nedostatak određenih tvari neophodnih za pravilan rast, razvoj i funkciju pojedinih organa, ali i organizma u cjelini. Minerali su, uz vitamine, prvi na ljestvici dodataka prehrani...
Zašto analiziramo minerale u kosi?
Kako kosa funkcionira kao depo tvari koje cirkuliraju u organizmu, ima mnoge prednosti u odnosu na analizu seruma i urina. Kosa raste oko 1 cm svaki mjesec, tako da analizom 2 cm kose pri tjemenu dobivamo situaciju u organizmu unutar zadnja dva mjeseca.
Analiza minerala u serumu daje uvid u trenutna zbivanja u cirkulaciji, a dobiveni rezultat nije refleksija stvarnog nutritivnog statusa. Analizom urina, s druge strane, mjerimo profil eliminacije toksičnih elementa, nivo izlučivanja Ca, P i Mg kao pokazatelje metabolizma kostiju, ali ni u ovom slučaju ne procjenjujemo ukupni nutritivni status.
Analizom minerala u kosi procjenjujemo deficit određenih elemenata uzrokovan niskokaloričnim dijetama, poremećajem prehrane i apsorpcije, sindromima povezanim za gastrointestinalne poremećaje, liječenjem farmaceutskim pripravcima, procesom starenja, ali i brojim bolestima.
Ovom analizom procjenjujemo dugotrajno izlaganje toksičnim elementima, kako na radnom mjestu, tako i u školi, kući ili okolišu. Ovi elementi čak i u malim količinama mogu uzrokovati progresivno oštećenje različitih neuroloških enzimatskih procesa te oštećenje različitih sustava ljudskog organizma.
Analiza minerala u kosi koju nudi naš laboratorij sadržava:
MAKROMINERALI I ELEMENTI U TRAGOVIMA
Bakar
Cink
Fosfor
Kalcij
Kobalt
Krom
Magnezij
Mangan
Molibden
Nikal
Selen
Silicij
Vanadij
Željezo
TOKSIČNI ELEMENTI U TRAGOVIMA
Aluminij
Arsen
Barij
Kadmij
Olovo
Živa
ODNOSI
Kalcij/Željezo
Kalcij/Magnezij
Kalcij/Cink
Željezo/Bakar
Cink/Bakar
I mene ovo jako zanima- ja sam išla u "trgovca"-ali mislim da ipak ne bih odbacila ovo radi teorije prodaje-ovisi o čovjeku.
Prvi put mi je bila neka super nutricionistica koja mi je dala savjete za prirodnu prehranu-i stvarno sam ih se držala (imala sam vveliki deficit), maksimalno i ciklus mi se vratio, hormoni sredili.
Drugi put mi je bio neki mulac koji je to ofrlje uradio i dosta sam skeptična (naravno, preporuka su bočice-iako mi je stanje puuuno bolje nego 1. put).
Baš me zanima kakvi bi bili rezuiltati da sam se istoga dana testirala na različitim mjestima (istom metodom)....
E ovo me je zanimalo, također...Citiraj:
the enchantress prvotno napisa
To se i ja pitam....je li ovo stav struke ili ....?Citiraj:
magriz prvotno napisa
Inače, koliko god zvučalo naivno i glupo radit te pretrage u "trgovaca" (kao što sam ja radila), gluplje mi je uzimati vitamine bez ikakve pretrage :/
pogotovo u trudnoći-svako malo je neki vitamin, mineral-pod obavezno-a bez ikakve pretrage :?
analiza minerala u kosi je jedina važeća ukoliko kosa nije tretirana kemikalijama budući isto uništava strukturu kose i u konačnici daje lažni rezultat
od silnih metala navedenih, gotovo svi labosi rade:
Bakar
Cink
Fosfor
Kalcij
Magnezij
Željezo
ostale rade riejtki, budući je nužan atomac i specijalno educiran kadar.
a bogami i rezultati nisu o glavu
što se tiče toksičnih metala - ne shvaćam svrhu analize osim ako sumnajte da vas netko truje