kako ga dati bebi od 9 mjeseci ?
jel moramo guliti kožicu? pasirati?
kuhan ili sirov?
molim vas prijedloge, žao mi je da ga barem ne proba jer ga imamo puuuno, jako puuuuno.
Printable View
kako ga dati bebi od 9 mjeseci ?
jel moramo guliti kožicu? pasirati?
kuhan ili sirov?
molim vas prijedloge, žao mi je da ga barem ne proba jer ga imamo puuuno, jako puuuuno.
podizem ovo jer i mene zanima a isto pitanje postavljam i za jecam,kako ga kuhati,koliko dugo i s cim?
Po Jadranki Boban Pejić ječam se kuha kao i riža, znači 1 šalica žitarice + 7 šalica vode, kad zakipi 1-1.5 sat, u ekspres loncu, s tim da se ječam namače preko noći. To je za bebe od 6 mjeseci, kasnije se smanjuje količina vode i duljina kuhanja, ali se kuha svakako 1 h. Ječam ima glutena. Ja isto još nisam dala Lei ječam, nekako sam ga zaboravila.
Ima li netko ko je dao bebi od sedam i pol mj. paradajz imamo ga puno, domaci? Ili je ipak prerano?
ja bembu stavim paradajz tj.pomadore svježe u juhicu kad kuham i sve to onda na kraju propasiram. nisam mu još do sad davala nikako drugačije pa ne znam ni sama. i mene interesiraju drugi načini.
s tikvicom i tjesteninom se napravi šalša, na kap maslinovog ulja. Ian je to jeo od 9 mjeseci i obožavao je tu kombinaciju
a paradajz mu gulim i sad jer je fuj kad se u kuhanju odvoji kožica pa onak pluta bezvoljno po klopici :)
Ako nemate problema sa alergijama, mislim da moze i sirov. ogulis kozicu i u rukicu. tako sam ja, pa onda malo paca po rukama i tacni, malo po kosi, po mami i tako...a dosta i pojede :lol:
ovo vrijedi za integralnu rizu?Citiraj:
Mima prvotno napisa
Točno tako i mi, samo što im ja ne gulim kožicu. Pa dio kožice, koju su registrirali u ustima, završi na podu ili polijepljena po zidovima koje mogu dohvatiti. :prljavi smajli se cereka:Citiraj:
djuma prvotno napisa
integralnu, slatku - za sve riže koje se koriste u makrobiotici (bijela riža se ne koristi)Citiraj:
dijanam prvotno napisa
Mi smo paradjz probali sa 10 mj. Sirov, neoguljen, cijeli u ruku i sama si ga je grickala, kožicu pljuckala i uživala...
Kuhali smo ga sa tikvicama pa pomiješali sa žgancima i to voli
Kuhali smo i paradajz s rižom pa uz to kuhane piletine, uz to i malo sirovog paradajza kao salata- isto joj je super...
Ali Stella voli skoro sve i dosad na ništa nije alergična, čak ni jagode
Kad kuhate, nemojte staviti previše paradajza da ne bude prekiselo
probali danas paradajz sa tikvicom i piletinom...Citiraj:
mina prvotno napisa
i nije bas pojela.... :/
Možda da je nešto žitarica (ja uvijek uz to žganaca ili riže) da bude bolji okus ili joj je bilo više paradajza pa joj bilo kiselo...
A možda joj se jednostavno ne sviđa paradajz...
Ne znam što savjetovat ako dijete neće. Možda netko ima bolji i ukusniji recept
Ja sa Stellom nisam imala nekih problema, rijetko da nešto neće. Ako joj nešto slučajno nejde ja dam nešto drugo, ne forsiram...
dajem franu rajcicu oguljenu i nareckanu na male kockice... voli ga zvakati pogotovu kad mu oteknu desni pred izbijanje zubica
kuhan ide uz tikvicu i mrkvicu (uvijek ogulim kozicu, iako je domaci i sigurno nije prskan)
Preporučam malu količinu za prvi put. Ja sam Vidu ubacila u mesnu juhicu malu kriškicu paradajza i skuhala kad je imao 10 mjeseci. Dobio je žarko crvene i ispupčene plikove po nogicama. Mislim da je od toga jer se nisam usudila ponoviti eksperiment kako je grozno izgledalo. I ne znam kad ću skupit hrabrost za ponovno probat (sigurno ne još dugo)