-
ranica na uhu
ne znam baš kak to dobro opisati, ali se nadam da ćete me skužiti...
moja curica od 5 mjeseci već duže vrijeme ima na uhu kod ušne resice nešto kao ranicu... to izgleda ko da sam joj npr. na silu htjela skinuti majicu pa se uho zakačilo i raskrvario kod resice... i nekakvo zadebljanje se joj je napravilo... čak joj se i zna malo zagnojiti... to traje već više tjedana i bude dana kad je to skroz ok, a bude i onih kad to izgleda koma...
ne znam već s čim sve nisam mazala (bepanthen, obične čeličeve kreme za guzu, melem, kortikosteroid - you name it) ali poboljšalo bi se samo na koji dan i onda opet sve ispočetka...
zbog čega to nastaje i kak se riješiti toga na malo duži period???
anybody?
-
prema ovom što si opisala možda je aterom tj.mala lojna žlijezda koja se povremeno upali od mehaničke iritacije. Ništa zabrinjavajuće ako je to, ali ORL specijalist ili dermatolog treba pogledati.
-
malo sam guglala i mislim da to ne bi bio aterom... u biti, nisam točno skužila kaj to ustvari je :oops: ali sam prema opisu zaključila da to kod nas ipak nije slučaj...
valjda sam malo nespretno to objasnila... npr ak potegneš ušnu resicu prema gore, na tom spoju iza uha je njoj ta ranica... izgleda ko ravna crta, crvena, ide baš po "šavu"...
ma, ništ, idem k pedijatru s starijim djetetom u ponedjeljak pa ću usput pitati i za ovo...
hvala, nia.
-
Nađa to ima, ali ne sa donje strane, kod resice, nego sa gornje strane uha, prema kosi. I baš je tako crvena, po liniji, nekad se peruta, nekad kao zagnoji, nekad se povuče pa se opet pojavi.
Pošto ona ima atopijski dermatitis, naš homeopata je rekao da je i to neka kožna reakcija/alergija na nešto. Ja ničim ne mažem jer ne daje nikakve rezultate. Kad joj je AD dobro, kad miruje, onda se i to povuče, a kad AD bukne pojavi se i ta ranica.
Možda je preosetljiva na nešto od hrane koju ti jedeš (ako je dojiš). Ja bih prvo probala da izbacim kravlje mleko jer je kod nas ono uzročnik svih problema.
I da, naša pedijatrica nije obraćala pažnju na to, u stilu proći će, ali nam je homeopat rekao da je to isto AD.
-
da, i hedi se zna pojaviti i s gornje strane uha... točno tak kak si ti napisala... ova teorija da je to kožna reakcija na nešto mi si čini najlogičnija zato jer je i moj stariji sin alergičar, i muku smo mučili s AD, pa vjerujem da bi i kod nje moglo biti tak nekaj...
pijem kravlje mlijeko (i isključivo dojim) i osim toga, za sad (kuckuckuc) nikakvih problema nije imala... mlijeko pijem svaki dan, a ta ranica isto kao i kod vas se nekad sama od sebe povuče... možda reakcija na nešto drugo... :/
-
Probaj sa zelenom exomega Adremom.... moj dečko isto ima AD i imao je iza uha slične ranice i nakon tri dana mazanja ujutro i uvečer - nestalo...